Starejši dečki iz Krope s polovičnim izkupičkom

st-deki2011-12_1p

Kropa, 1.april 2012. V OŠ Lipnica je UKO Kropa gostila predzadnji turnir »B« lige skupine B starejših dečkov.

UKO Kropa : Astec Triglav    2:0       (25:18, 25:18)

V prvi tekmi so bili domačini boljši nasprotnik v vseh elementih odbojkarske igre. Predvsem s skrajšanimi začetnimi udarci so delali veliko preglavic kranjskim vrstnikom, ki so imeli težave pri sprejemu le-tega in posledično z organizacijo napada. V obeh setih je bila slika podobna. Ko sta bili ekipi izenačeni pri 5:5 so Kroparji stopili na plin in iz rotacije v rotacijo večali razliko, ki za kranjske Orle, ki so naredili preveč napak, ni bila več ulovljiva in zasluženo slavili z 2:0 v nizih.

 

 

Astec Triglav : Bled ACH       2:0       (25:22, 25:11)

V drugi tekmi so na nasprotni strani mreže stali igralci ekipe iz Bleda. Triglavani so v tej tekmi veljali za favorita, saj blejci še niso osvojili zmage, vendar se (pre)hitro lahko situacija obrne »na glavo«. Triglavani so sicer pričakovano povedli 6:2, vendar so se blejski odbojkarji zbrali in poravnali izid na 12:12, stopnjevali tempo in povedli z 21:16. Na servisu je pri kranjskih odbojkarjih nato Mark Jark prerodil ekipni duh in Triglavani so z disciplinirano igro in željo po zmagi obrnili rezultat v svojo korist in s 25:22 povedli 1:0 v nizih. V drugem nizu so Kranjčani pokazali pravi obraz in brez nepotrebnih napak nizali točko za točko in osvojili tudi drugi niz z 25:11.

 

Triglavani so z neprepričljivo igro, pomanjkanjem koncentracije in želje iztržili le polovico od pričakovanega in tako iz 2.mesta na lestvici padli mesto nižje. Poznala se je odsotnost Repiča in Razinger Jagodica, tako da se 22.aprila 2012, ko nas v Žirovnici čakata tekmi s prvouvrščenima ekipama nadejamo uspešnejšega nastopa.

 

Astec Triglav: Josipovič, Jarc, Maček, Golob, Bertoncelj ©, Pleša, Čalič (L), Šteblaj, Jenšterle, Berce. Trener: Kern.

 

Ostale rezultate in lestvico si lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://www.odbojka.si/tekmovanja2011/11_std/11_ki/11_ki_BB