Starejši dečki s polovičnim izkupičkom iz Novega mesta

Grb_za_clanke_-_NOVINovo mesto, 6.novembra. V nedeljo, 6.novembra 2011, se je v Novem mestu odvijal drugi kvalifikacijski turnir starejših dečkov skupine “B”, kjer so mladi Orli vknjižili zmago in poraz. Naslednji krog bo 20. novembra v domači dvorani Planina in že sedaj vas vabimo na ogled tekem in spodbujanje mladih kranjskih upov.

ASTEC TRIGLAV : SEP MOKRONOG     2:0     (25:22, 25:11)

KOSTANJEVICA NA KRKI : ASTEC TRIGLAV     2:0     (25:13, 25:13)

V prvi tekmi so “orliči” igrali proti vrstnikom iz Mokronoga in bili boljši v obeh nizih. Prvi niz se je po neuspešnih sprejemih servisa in oteženem napadu pričel z lepo rezultatsko prednostjo Mokronoga (0:5). Po minuti odmora so se Triglavani zbrali in izenačili na 6:6, potem pa stopnjevali pritisk in povedli na 22:16. V končnici niza je popustila koncentracija, tako da se je nasprotnik približal na 24:22, vendar k sreči naredil napako in Kranjčani so osvojili niz s 25:22. Drugi niz je potekal mirno, brez pretiranega nihanja v igri in Triglavani so držali vse niti igre v rokah. Zasluženo so osvojili tudi drugi niz (25:11).

V drugi tekmi so na  nasprotni strani mreže stali veliko kakovostnejši igralci iz Kostanjevice na Krki, ki slovijo po visokih in močnih igralcih, kar se je izkazalo že pri ogrevanju na mreži. Z rahlim straho-spoštovanjem so se Kranjčani pogumno podali v prvi niz in držali korak do 6:4, nato pa je Kostanjevica pritisnila na plin in povedla na neulovljivih 20:8 in zasluženo slavila s 25:13. Drugi niz je potekal podobno, tako da so na koncu slavili igralci iz Kostanjevice na Krki z enakim rezultatom.

Pri Triglavanih gre pohvala prav vsem igralcem, saj so pokazali, da znajo igrati odbojko tudi proti veliko močnejšemu in držati koncentracijo proti malo šibkejšemu nasprotniku. Videli smo kar nekaj atraktivnih akcij, predvsem pa pohvala za borbo in požrtvovalnost v obrambi ter pri sprejemu začetnega udarca.

Igrali so: Bertoncelj Nace, Repič Klemen, Maček Jan, Josipovič Maks, Čalič Anej, Pleša Jernej, Jarc Mark (C), Golob Vid, Šteblaj Luka. Trener: Kern Matjaž.

Nasvidenje do prihodnjič, ko 20.novembra 2011 v ŠD Planina ob 10:00 gostimo SEP Mokronog, Krko in ŠD Brezovico.

Vabljeni na ogled tekem.

Rezultati ostalih tekem kvalifikacij starejših dečkov skupine “B”: http://www.odbojka.si/tekmovanja2011/11_std/11_ki/tekmovanja2011/11_std/11_ki/11_kiQB