Starejši dečki Triglava dvakrat izgubili

kranj 3 20141109 1099595972Žužemberk, nedelja 27.september. Tekmovanje v sezoni 2015/16 se je začelo tudi za selekcijo starejših dečkov. Triglavani so danes nastopili na svojem prvem kvalifikacijskem turnirju v Žužemberku in izgubili proti domači ekipi in ekipi Črnuče ACH I.

V prvi tekmi so se Kranjčani pomerili z domačini. Dolenjci so tako v prvem kot drugem setu nadvladali mlade orle. Slednji so se jim nekajkrat uspeli približati na dve točki zaostanka, a so priborjeno hitro tudi zapravili. Tekmo je dobil OK Žužemberk z 2:0.
 
V drugo tekmo proti vrstnikom iz Črnuč, so Triglavani stopili odločneje. Zaključili so praktično vse žoge, ter set suvereno dobili.
V drugem setu se je zgodba popolnoma obrnila. Igralci Črnuč so z solidnimi servisi naredili ogromno zmede pri kranjskih sprejemalcih, kar se je poznalo tudi pri slabši učinkovitosti v napadu. Ljubljančani so  drugi set brez težav dobili.
V odločilnem tretjem setu so Triglavani naredili delni izid 6:0 ter stran zamenjali z isto razliko. V nadaljevanju so storili nekaj neizsiljenih napak in tekmecem omogočili celo prevzem vodstva pri rezultatu 10:11. Ljubljančani so vodstvo povišali na 10:12, a so orli rezultat hitro poravnali in povedli za eno točko. Prvo zaključno žogo Črnuč so Kranjčani ubranili, druge več ne. Tretji set se je končal s 14:16.
 
Kekooprema Žužemberk : Triglav Kranj   2:0 (17;12)
Triglav Kranj : Črnuče ACH 1  1:2 (12; -10; -14)