Starejši dečki zmagali in izgubili

5-5-IMG 5235Kranj, nedelja 6.december.Na tretjem kvalifikacijskem turnirju so bili nasprotniki Triglavanov, vrstniki iz Žirovnice in Žužemberka. V prvi tekmi so v izenačeni končnici tekme premagali ekipo Žirovnice, v drugi tekmi pa izgubili proti vrstnikom iz Žužemberka.

Triglav Kranj : Žirovnica 2:1 (20-25, 25-16, 15-13)

 

V prvi tekmi so se pomerili z Gorenjci. Prvi set ni stekel v korist mladih orlov, saj je bilo opaziti obilo treme in nervoze, kar se je odražalo v neagresivni igri, ki so jo Žirovničani obrnili v svojo korist in prvi set dobili na 20.  V drugem setu se je zgodba nadaljevala nekje do polovice seta, nakar so Triglavani zaostrili servis in naredili, kar 5 neposrednih točk s tem elementom. Žirovničane so ujeli in prevzeli vodstvo, ki ga niso izpustili do konca seta. V tretjem setu so Žirovničani povedli z 5:1, Kranjčani so jih ujeli na 8 točki. Do konca seta sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, na koncu pa so novo zmago vknjižili Triglavani, s čimer so sprostili vse zavore za naslednjo tekmo.

 

KEKOOprema Žužemberk : Triglav Kranj 2:0 (25-16, 25-13)

Vedelo se je, da bo tekma proti Žužemberku težja, saj so bili glede na trenutni vrstni red in predhodnje tekme, favoriti.  Prvi set proti Kranjčanom ni bil izjema, saj so bili Dolenjci z visokimi in močnimi napad,i prava uganka za Gorenjce. Slednji so se jim z nekaj lepimi potezami še približali na točko zaostanka, a so Žužemberčani kaj hitro prestavili v višjo prestavo in prvi set dobili. V drugem setu je bila slika podobna, poleg napadov so Dolenjci poostrili še servis, ki je Triglavanom povzročal nemalo težav in otežkočil organizacijo napada. Tudi drugi set je dobila ekipa iz Žužemberka, ter se tako še bolj utrdila na prvem mestu lestvice, skupine E.