“Ta tekma bo za nas ena od pomembnejših letos.”

Hišo na kolesih Triglav v tem koledarskem letu čaka le še ena tekma – v goste 17.12. ob 17:30 prihaja Merkur Maribor, ki je trenutno na četrtem mestu lestvice Sportklub 1.A DOL in šest točk pred Triglavani. Mariborčani so sezono začeli slabše, s štirimi zaporednimi porazi in prvo zmago v petem krogu prav proti ekipi Hiša na kolesih Triglav. Formo so kasneje dvignili in s še štirimi zmagami začeli upravičevati imensko zelo močan seznam igralcev. Med drugim so nedavno premagali Salonit Anhovo in Panvito Pomgrad, Calcit Volley-ju pa so odvzeli točko. Kranjčani se na drugi strani rezultatsko v zadnjem času niso najbolj izkazali, saj s prekratkimi serijami dobre igre niso uspeli dovolj nizov obrniti v svoj prid. Vseeno nas na trenutke viden nivo igre in pretekli rezultati iz domače dvorane opogumljajo, da bi lahko morda zopet bili priča presenečenju v ŠD Planina. K temu bo lahko precej pripomoglo vzdušje v dvorani, saj se bodo na tribunah in na pozdravu gledalcem pridružile mlajše selekcije Triglavanov.

Trener Sašo Rop: “Ekipa Maribora je začela slabše z razlogom. Mnogo igralcev je bilo poleti z mlajšimi reprezentancami na pripravah in so rabili čas. Trenutno pa igrajo izredno poletno in agresivno. Mislim, da mladost pri njih niti ni več faktor, saj vsi igrajo v svojih reprezentancah vodilno vlogo, njihov kapetan Donik pa je letos dokončno dozorel v odličnega igralca. Bračko je najbrž naslednji članski reprezentant, prav tako Kržič in Fink, naš lanski libero Kumer pa je tako ali tako že pokazal svoje kvalitete. V vsakem primeru je to ekipa, ki bi brez težav morala biti tretja v naši ligi, če ne višje. Za nas je pomembno, da dvignemo raven igre. Prihajamo v drugo polovico sezone in važno je, da zadržimo pozicijo na lestvici. Proti Fužinarju in ACH Volley-u v gosteh je bila igra na trenutke dobra, prav tako niz in pol v Kanalu v pokalnem tekmovanju. Je pa dejstvo, da so tekme proti ACH-ju najlažje, ker so to “edine” tekme, kjer ne pričakujemo ničesar. V Mariboru smo odigrali najslabšo tekmo letos, tako, da pričakujem precej boljši sprejem servisa in upam, da jih vsaj malo umirimo pri njihovi agresivni igri. To bo naša zadnja ligaška tekma v letu 2022 in to priložnost bomo izkoristili, da predstavimo mlajše selekcije Triglavanov, za katere bomo na tekmi pripravili božično fotografiranje in pozdrav gledalcem. Skupaj pa upamo, da lahko Maribor presenetimo in osvojimo kako točko ali več.”

Korektor Đorđe Jovović: “Maribor je zelo neugodna ekipa, ki trenutno igra zelo dobro. Po drugi strani mi v predhodnih tekmah nismo uspeli pokazati naše prave igre in skozi treninge se poskušamo vrniti v ritem. Skupek okoliščin je rezultiral v večih porazih v nizu, eden izmed vzrokov pa je, da smo sveže sestavljena ekipa in nismo znali najbolje reagirati v določenih trenutkih. Seveda so tu še razne bolezni, ki so nas oddaljile od boljših predstav. Tekma proti Mariboru bo za nas ena od pomembnejših v tej sezoni. Če se bomo držali kot prava ekipa v vsakem segmentu igre, bo rezultat v našo korist. Eden od bistvenih dejavnikov za zmago bodo tudi navijači, katere pozivam da pridejo v čim večjem številu, saj nam bo prav v tem obračunu podpora najpomembnejša.”

Podajalec Aljoša Šikanić: “Menim, da je Maribor trenutno v dobri formi, kot tudi v zmagovalnem ritmu, kar je tudi razvidno na lestvici. Kot ekipa se zavedamo naše igre in vemo, da smo že pokazali in dokazali, da znamo igrati odbojko in parirati vsaki ekipi v ligi. Na odigrane tekme se ne bi oziral, saj so že za nami, potrebno pa se bo dobro osredotočiti na tekme, ki sledijo. S pozitivnimi mislimi gremo naprej, saj nas v soboto čaka nova možnost, da si priigramo zmago, pokažemo za kaj treniramo in dokažemo, da smo v dobrem fizičnem in ekipnem stanju. Zahvalil bi se vsem navijačem, ki prihajajo na naše tekme in nas podpirajo. To nam predstavlja velik privilegij in še večjo motivacijo za zmago.”