Težko priborjena četrta zmaga

Thumbnail PreviewKranj, 6. novembra. Astec Triglav je v sedmem krogu 1. DOL Radenska Classic premagal Duol iz Ljubljanje z izidom 3:1 (20, 21, -23, 23). Kranjčani so do četrte zmage v prvenstvu prišli precej težje kot so to morda računali pred začetkom. Gostujoča ekipa je nastopila brez svojega najuspešnejšega napadalca Pokeršnika, ki je poškodovan, a se je kljub temu izkazala za neugodnega in čvrstega nasprotnika, ki je v tretjem in četrtem nizu kar krepko zapretil domači vrsti. Triglavani, ki jih zdaj čaka druga tekma četrtfinala pokala, so za prepričljivejšo zmago napravili preveč napak, vendar pomembnim 3 točkam, ki so domače obdržala v boju za vrh lestvice, ne bomo gledali v zobe.

Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Jovanovič (Komenda), Markelj (Bled).

Astec Triglav: Šildenfeld 13, Čulibrk 5, Bilandžić 4, Ambrožič, Antonić 3, Rop 10, Bežek (L), Potočnik 8, Kristan, Štembergar Zupan 15, Berčič(L). Trener: dr. Tine Sattler.

Duol: Stravnik 7, Slobodnik, Ogrizek 18, Perhaj 1, Palma(L), Mršič 8, Štern 10, Erbežnik 1, Zajec, Purgar(L), Bahč 14. Trener: Damjan Marinko.

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Domači so tekmo začeli izjemno slabo, saj so se napake kar vrstile in gostje so kot bi trenil vodili z 1:4. Vodstvo treh točk so gostujoči odbojkarji brez kakšnih posebnih težav obdržali tudi do prvega tehničnega odmora, čeprav so igrali brez poškodovanega prvega korektorja Danijela Pokeršnika. Po odmoru se je razigral Šildenfeld in poskrbel, da so domači prišli na zaostanek točke – 10:11. Isti igralec je z asom pri 12 izid izenačil. Po izenačenju so Kranjčani nadaljevali z dobro obrambo in si priigrali prednost 14:12, kar je gostujočega trenerja prisililo v pol minute odmora. Tudi ob drugem tehničnem odmoru so gostje še vedno zaostajali za 2 točki. Po odmoru so domači popravili tudi začetni udarec in po zaslugi le tega ušli na 20:16, kar je zadostovalo za zmago v prvem nizu.

Po izenačenem začetku drugega niza so Kranjčani dobro zaigrali v bloku in si priigrali vodstvo 4:2. Gostje so izid hitro poravnali nazaj na 4:4, potem pa so z dobrim serviranjem gostujoče sprejemalce prisilili v napake. Ob prvem tehničnem odmoru so Triglavani spet vodili, tokrat z 8:5. Kranjčani so še naprej dobro izvajali začetne udarce – Šildenfeld in Potočnik sta zagotovila prednost 11:6. Trener Duola Marinko je reagiral s polminutnim odmorom. Duol je prednost po odmoru uspel znižati na 3 točke zaostanka, a le za kratko, saj so na drugem tehničnem odmoru Triglavani spet vodili za 5 točk. Pri domačih je nato malo zaškripalo na sprejemu in prednost je splahnela spet na +3. Ko pa se je razigral še Štembergar Zupan in ko je začel delovati tudi trojni blok Astec Triglava so domači vodili že 23:18. Še zadnji poizkus gostov za priključek je pri 24:21 s pol minute odmora prekinil Tine Sattler in to uspešno, saj so gostje s servisom v mrežo zaključili prvi niz za vodstvo Kranjčanov z 2:0.

Ko bi si človek mislil, da bo tretji niz bolj formalnega značaja, pa se je zgodilo prav nasprotno. Ponovila se je zgodba iz začetka prvega in pri 1:5 za Duol je Tine Sattler vzel pol minute odmora. Tudi po odmoru se je nadaljevalo v enakem slogu – napake domače vrste so se nizale ena za drugo in ob prvem tehničnem odmoru je bilo že visokih 2:8 za Duol. Nato pa se je le prebudila domača šesterka in izid znižala na 10:11. Po izenačenju pri 12. točki so Ljubljančani spet prišli do vodstva 2 točk, ko so z blokom ustavili Šildenfelda. Dve točki prednosti so imeli Duolovci tudi ob drugem tehničnem odmoru. Ko so gostje uspeli ustavili še Štembergar Zupana, je ža kazalo, da bodo uspeli pobegniti in si ustvariti prednost za končnico, a domači so se uspeli zbrati in izid znižati na 18:19. Time out je spet vzel Marinko, kar je pomgalo gostom, ki so v končnico prišli z vodstvom 18:20. Ekipi sta nato izmenično dosegali točke, pri izidu 21:22 pa je Marinko vzel še svoj drugi odmor. Po odmoru je sledilo izenačenje, saj je gostujoča ekipa grešila v napadu. Po naslednjem izenačenju na 23 pa so gostje izkoristili svojo prvo zaključno žogo, saj je žogo izven igralnega polja udaril kapetan domače ekipe Sašo Rop in izid znižali na 2:1.

Četrti niz se je začel po vzorcu drugega začel izenačeno, saj si do prvega tehničnega odmora nobena od ekip ni priigrala kakšne posebne prednosti. Domači so ga sicer dobili z 8:7 in tudi po odmoru nadaljevali z borbeno igro in si na ta način priigrali 2 točki prednosti 11:9. Ljubljančani so izjemno slabo izvajali začetne udarce, a Kranjčani teh daril niso v celoti izkoristili, saj je bil izid ob drugem tehničnem odmoru “le” 16:14. Gostje so po odmoru bolje zaigrali v obrambi in izidi poravnali pri 16. Po bloku Štembergar Zupanu je Duol prvič v tem nizu tudi povedel z 18:19. Triglavani so po odmoru Sattlerja izid spet obrnili v svojo korist – 19:20 in zdaj je vzel odmor Marinko. Prekinitev je gostom koristila, saj so spet prišli do vodstva z 20:21. Pri 21:21 se je poškodoval eden najboljših na igrišču Dario Šildenfeld, zamenjal ga je Bojan Kristan. Gostje so to hitro izkoristili in dosegli dve točki zapored. Z 21:23 so domači najprej znižali na 22:23, nato pa s pomočjo dobrih začetnih udarcev Matevža Ambrožiča dosegli še 3 točke zapored in vse 3 točke so ostale v Kranju.