Tokrat maratonski dvoboj v korist Hiše na kolesih Triglav

Kranjčani so tudi v 4. krogu “izkoristili” igralni čas do maksimuma in v izenačeni tekmi premagali Šoštanj Topolšico s 3:2 (-20, -18,-15, 23, 13). Že v soboto, 26. oktobra, jih čaka gostovanje pri vodilnem Mariboru.

Športna dvorana Planina, Kranj, gledalcev 70, sodnika Tomec Eva(Novo mesto), Novak Gregor (Dvor).

Hiša na kolesih Triglav: Tučen 8, Bregant 14, Kos 23, Bošnjak 4, Pernuš 1, Mali 7, Libnik (L), Jenko 1, Godnič 3, Erpič, Maček 9, Glamočanin 1. Trener: Sašo Rop.

Šoštanj Topolšica: Javornik 5, Marovt 3, Robida 14, Volovlek 9, Kafol, Pavić 7, Šoštarič, Žugić 16, Marušič, Koren, Hodžič Šlejkovec, Menih in Plankelj (oba libero). Trener: Rade Dačović.

Začetek prvega niza je pripadel domači ekipi, ki je z dobro igro v obrambi v protinapadih prišla do prednosti 5:2. Trener Šoštanja Rade Dačović je vzel odmor, da bi prekinil serijo Kranjčanov, kar mu je tudi uspelo za nekaj trenutkov. Njegovi igralci so še vedno precej grešili v napadu in prednost domače ekipe je zrasla na 5 točk. Nato je sledil padec koncentracije pri Kranjčanih in prednost je šla po zlu. Pri 9:9 je bil prisiljen odmor vzeti domači strateg Sašo Rop, saj so se slabe poteze vrstile ena za drugo. Tudi po odmoru se je nadaljevala slaba in neodločna igra domače ekipe, kar so gostje s pridom izkoriščali in povsem prevzeli pobudo na igrišču. Z nekaj bloki so si izborili vodstvo 14:17. S tremi točkami prednosti je Šoštanj prišel tudi v zaključek prvega niza in niz so gostje zanesljivo tudi dobili.

Drugi niz je bil na začetku izenačen, nato pa so domači z nekaj napakami omogočili gostom nekaj prednosti. Po odmoru Saša Ropa se je potek obrnil in z nekaj odličnimi servisi Jana Godniča so Kranjčani prisili goste do napak in prišli v  vodstvo 10:8. Sledil je time-out gostov, ki pa ni prekinil serije domače ekipe. V bloku se je izkazal Tučen in Kranjčani so dodali še dve točki na svoj konto za prednost štirih. Dačović je pri vodstvu Kranjčanov 15:9 vzel še drugi odmor, ker so Kranjčani povzročali s servisi gostom ogromno težav pri organizaciji napadov. Po odmoru so gostje na servis srbske okrepitve Nikole Žugića približali na je bil na semaforju izid 23:17. Niz je zaključil Kos in poravnal na izid na 1:1 v nizih.

Začetek tretjega niza je bil pravzaprav nadaljevanje drugega, saj so Kranjčani dobro napadali, gostje pa so še vedno slabše sprejemali servise domače ekipe in bili tudi neučinkoviti iz napadov, ki so bili posledično bolj oddaljeni od mreže. Pri 6:2 je Dačović že posegel po prvem odmoru. Učinka ni bilo, saj je z neubranljivim servisom Tučen povišal na 8:2. Gostje so serijo Kranjčanov ustavili preko Nikole Žugića, ki je bil najučinkovitejši (7 točk) v svoji ekipi do tega trenutka. Rade Dačović je bil prisiljen vzeti še drugi odmor, saj so Kranjčani vse bolj prevzemali vajeti in rezultat v svoje roke. Tudi ta prekinitev ni obrodila sadov, Kranjčani so še bolj izkoriščali luknjičavo obrambo Šoštanjčanov in povišali naskok na 15:5. Počasi so se Šoštanjčani le zbrali, v napadu je še naprej točke pridno nabiral Žugić, tako da je pri 20:14 odmor vzel domači trener. Odmor je učinkoval z malce zamika, ko je na servis prišel Jan Maček in z asom dosegel 23. točko za Kranjčane. Z blokom je niz dokončal Jani Godnič.

Četrti niz je prinesel izjemno borbo na obeh straneh mreže, zvrstilo se je nekaj lepih akcij in gledalci so lahko uživali v res dobri odbojki. Pri Kranjčanih se je ponovno razigral najučinkovitejši na igrišču Gal Kos (16 točk) in povedel domače v prvo občutnejše vodstvo. Veselje domačih ni trajalo dolgo, gostje so z blokom Mačku in po napaki Kosa prišli po dolgem času do prednosti – 10:11. Dva uspešna bloka Jana Mačka sta izid poravnala na 13. točki, potem ko so gostje že imeli 2 točki prednosti. Šoštanjčani so na servisu zaigrali na vse ali nič in to se jim je obrestovalo, saj so z asom Robide spet prišli do 2 točk naskoka. Prednost so zadržali do končnice, a v zaključku so se spet prebudili Kranjčani, zmanjšali zaostanek na 21:22 in gostje so si privoščili drugi odmor in ohranili tudi vodstvo ter prišli do prve zaključne žoge v četrtem nizu. Šoštanj je v drugem poizkusu za zaključek niza izenačil na 2:2.

V odločilnem petem nizu so pobudo prevzeli gostje, z blokom Maliju so povedli s 6:2. Kranjčani se niso predali, z odličnim servisom Breganta so vodstvo gostov znižali na 5:6. Po napaki Šoštanja v napadu je bil izid pred menjavo polj poravnan na 7. Kranjčani so po zaostanku 7:9 najprej izenačili, nato pa še povedli za točko. Gostje so takoj odgovorili z isto mero. Še napaka Kosa v napadu in Šoštanj je bil ponovno v prednosti 10:12. Z dvema bravuroznima obrambama se je izkazal domači libero Blaž Libnik in ogromno pripomogel k poravnanju izida na 12. točki. Zaključek niza je bil napet, nervozen, obe ekipi sta se borili za zmago, a Kranjčani so bili nekoliko bolj zbrani in z veliko želje osvojili še drugo točko.