Tri napete končnice nizov in na koncu tudi tekma Kranjčanom

V Kanalu so v soboto gostovali kranjski odbojkarji v 13. krogu Sportklub 1. odbojkarske lige. Z rezultatom 3:1 (28, 28, -17, 29) so premagali domačo ekipo Salonit Anhovo in tako še naprej konkurirajo za nastop v modri skupini.

Dvorana ŠD Kanal, gledalcev 150, sodnika Kramar Franci, Perčič Dejan.

Salonit Anhovo: Živanović 1, Novljan 4, Nanut, Karnel 2, Basaneže 10, Kavčič 3, Čabarkapa 8, Peterlin 14, Kovačič, Šarić, Vrtovec 23, Tomić (L). Trener: Igor Šimunčić.

HišaNaKolesih: Erpič, Tučen 8, Bregant 24, Godnič, Kos 15, Bošnjak 17, Pernuš 2, Mali 1, Jenko 1, Maček 10, Glamočanin, Libnik (L). Trener: Sašo Rop.

Salonit Anhovo je tekmo začel z organizatorjem igre Živanovičem ter s Tomičem na mestu prostega igralca. Z blokom Vrtovca so domači povedli 3:1. Po uspešnem protinapadu Peterlina in vodstvu domačih 5:1 je trener kranjske vrste Rop zahteval prvi polminutni odmor. Gostujoči korektor Bregant je poskrbel za znižanje zaostanka na 8:6. Kanalci se niso pustili uloviti in z blokom Basanežeta spet pobegnili na 12:8. Gorenjci so se z dobrim blokom spet nevarno približali na 15:13, ko je prvič odreagiral domači strateg Šimunčić. Po bloku Breganta nad Čabarkapo so se Kranjčani pri rezultatu 17:16 približali vsega na točko zaostanka. Domači centralni bloker Novljan je z asom poskrbel za vodstvo domačih 20:18. Po napaki Peterlina v napadu so gostje prvo izenačili rezultat na 20:20 ter nato z dvema asoma Breganta povedli 20:22. V napeti končnici niza je sledilo večkratno izenačenje rezultata ter po dolgi borbi zmaga gostov z maratonskim rezultatom 28:30.

V drugem nizu so Kanalci z dobro igro v obrambi povedli 4:1 ter v nadaljevanju 6:3. Pri gostih je bil v nadaljevanju nezaustavljiv korektor Bregant. Z asom domačega kapetana Čabarkape so Kanalci povedli 11:7. Točko kasneje si je gleženj poškodoval domači centralni bloker Novljan, ki ga je v nadaljevanju zamenjal Kavčič. Kanalci so kljub temu še vedno držali prednost treh točk. Pri rezultatu 15:13 je pri domačih v igro na mesto Živanoviča vstopil Karnel. Gorenjci so se v nadaljevanju nevarno približali Kanalcem na 19:18. S točko domačega prostega igralca Tomiča so gostitelji povedli z 22:19. Po dveh zaporednih točkah blokerja Mačka so se gostje približali na 23:22. Z asom Malija so nato tudi izenačili na 23:23. Sledila je napeta končnica niza ,v katerem so manj napak naredili gostje in povedli 0:2 v nizih.

V začetku tretjega niza so gostje z uspešnim napadom Kosa ulovili Kanalce na 8. točki. Gostje so nadaljevali z odličnim izvajanjem začetnih udarcev in povedli 11:12, ko je prvič v tem nizu s polminutnim odmorom odreagiral domači trener Šimunčić. Salonit Anhovo je z asom Peterlina ponovno povedel 14:12. Z uspešnim napadom Vrtovca so domači povedli 18:14. Pri rezultatu 19:14 je pri gostih v igro na mesto organizatorja Pernuša stopil Godnič. Sledila je serija napak v napadu in pri rezultatu 22:16 še drugi polminutni odmor gostujočega trenerja Ropa. Kanalci so pametno odigrali končnico niza in znižali rezultat v nizih na 2:1.

Po zaslugi dobre igre gostujočega sprejemalca Bošnjaka so gostje v začetku četrtega niza povedli 2:4 ter v nadaljevanju še 3:6. Z blokom organizatorja igre Karnela so se domači približali na 5:6. Tučen je z uspešnim napadom preko sredine popeljal goste v vodstvo z 9:12. Po napaki Breganta v napadu so se Kanalci spet približali na 14:15, ko je prvič v četrtem nizu z odmorom odreagiral gostujoči trener Rop. Gostitelji so izenačili rezultat na 16:16. Sledila je serija napak na začetnih udarcih pri Kanalcih in ponovni pobeg gostov na 18:20. Po napaki Bošnjaka v napadu so gostitelji izenačili rezultat na 22:22. Spet je sledila napeta končnica niza, ki se je spet maratonsko zaključila z rezultatom 29:31.

Sašo Rop, Hiša na kolesih Triglav: »To je bila za nas tekma za preživetje in za ohranitev upanja za uvrstitev v modro skupino. Salonitu se je poznalo, da jim ta tekma ne pomeni toliko kot nam. Naši fantje so do konca verjeli in na koncu smo le odnesli tri pomembne točke iz Kanala.«