Triglav po črni prekmurski seriji zmagal proti Mariboru

maribor 28 20151206 1951478782Kranj, 6. decembra. Kranjčani so presekali serijo treh porazov proti Panviti na najboljši možni način. V dvorani Gimnazije Franceta Prešerna so premagali Maribor v 11. krogu rednega dela 1.DOL s 3:1 (24, -19, 20, 23). Ko je že kazalo, da ekipa trenerja Saša Ropa drsi v brezno krize, so se Kranjčani uspešno dvignili in kljub ne ravno blesteči igri dosegli sedmo zmago. V nadaljevanju do novoletne prekinitve čaka Triglav gostovanje v Novem mestu in Kamniku, čez slaba 2 tedna pa bo v Kranju še tekma proti ravenskemu Fužinarju Metalu.

Športna dvorana Gimnazije Franceta Prešerna. 30 gledalcev. Sodnika: Perčič (Kamnik), Jovanovič (Komenda).

Triglav Kranj : Lužovec 8, Hafner 2, A. Kök, Maček, Bregant 17, Uršič 11, Bežek(L), Kos 1, Mali 4, M. Kök 14, Rezar 5, Pleša (L), Jovanov. Trener: Sašo Rop.

Maribor Horvat 15, Mlakar 2, Abraham 2, Vrabl 4, Košenina 1, Kasnik 5, Šoštarič, Uremović 8, Virtič, Plesec 11, Knuplež(L). Trener: Gregor Horvat.

Mariborčani so tekmo dobro začeli, saj so ob serviranju Kasnika uspeli priti do vodstva 5:2. Žiga Lužovec se ni najbolje znašel na sprejemu, Tomaž Horvat pa je v nadaljevanju dodal še en neubranljiv servis, ki ga ni znal ukrotiti Matej Kök in ob prvem tehničnem odmoru so gostje vodili že 8:3. Po odmoru so Triglavani naredili serijo 5:0. Na servisu je bil zanesljiv Janko Bregant, napadalci pa so začeli bolje opravljati svoje delo. Pri 8:8 je gostujoči trener vzel odmor, ki pa ni pomagal, saj je Triglav dosegel še dve zaporedni točki. Gostje so se nato zbrali in nadaljevalo se je izenačeno. Gostje so spet povedli, ko je Vasja Plesec v protinapadu dosegel štirinajsto točko za goste, Sašo Rop je vzel pol minute odmora, kar je Kranjčanom pomagalo, da so drugi tehnični odmor dobili s točko prednosti. Pred odmorom je rumeni karton dobil napadalec Triglava Lužovec, ker je preveč živahno reagiral na sodniško odločitev. V zaključku niza so več napak delali domači igralci, Mariborčani so prišli do 3 točk prednosti, Tomaž Horvat je priboril svoji ekipi prvo zaključno žogo, ki jo je izničil Matej Kök. Po timeoutu Mariborčanov so Kranjčani z blokom ustavili Plesca in prišli zgolj na točko zaostanka, gostje pa so jim po zmedi na svojem delu igrišča, podarili še točko za izenačenje. Sledili sta še napaka Tomaža Horvata ter blok domačih in prvi niz so dobili domači.

V drugem nizu so Kranjčani začeli precej bolje. Z dvema lepima akcijama Lužovca in preigravanju Mateja Köka, ki je presenetil Fridriha, je Maribor vzel prvi odmor. Kranjčani so imeli prednost 3 točk, ki so jo obdržali tudi pri prvem tehničnem odmoru. Rok Rezar je z blokom še enkrat ustavil Vasjo Plesca, povišal vodstvo domačih na 4 točke, a Štajerci se niso predajali. V obrambi so ujeli nekaj žog in prek Tomaža Horvata prišli na točko zaostanka. Zdaj je reagiral domači trener in z odmorom ustavil mini serijo gostov. Mariborčani so še naprej igrali zelo zavzeto v obrambi in uspeli z blokom Mlakarja Žigi Lužovcu izid izenačiti na 14. točki. Domači so sicer odšli na drugi tehnični odmor z dvema točkama naskoka, ki pa so jih hitro zapravili z neorganizirano igro v napadu. Pri 18:16 za Maribor je Sašo Rop vzel odmor. Kranjčani so še naprej delovali nezbrano in dopustili Mariborčanom pobudo, ki so jo pretvorili v gladko dobljen niz in izenačenje na 1:1 v nizih.

Tudi v začetku tretjega niza so bili odbojkarji Triglava uspešnejši in že tako na začetku prisilili trenerja gostov v pol minute odmora, saj Kranjčani dosegli štiri točke, gostje pa nobene. 4 točke prednosti so imeli Kranjčani tudi ob prvem tehničnem odmoru, ko je prek sredine zaključil Rok Rezar. Po odmoru so Kranjčani zaigrali še bolje in ušli že na visokih 11:5. Z odlično postavljeno obrambo so onemogočili napade Mariborčanov in kazalo je še na višje vodstvo, ko so Mariborčani dobili do takrat najdaljšo izmenjavo žog in po dobrem serviranju Tina Vrabla izid znižali na 12:8. Sledil je time-out domačih, ki pa je bil samo voda na mlin gostov, ki so se uspeli približati na le 2 točki zaostanka. Triglavani pa so bili v nadaljevanju boljši nasprotnik. Ob dobrem serviranju Miha Malija so prisilili goste v napake in ponovno ušli na varnejšo razdaljo (20:15). Tudi odmor gostom ni pomagal, Kranjčani so nizali točko za točko, se dobro borili v obrambi in tretji niz zaključili po napaki mreže gostov.

V četrtem nizu so Mariborčani ponovno uglasili svoj ansambel in povedli s 5:2. Kranjčani niso ostali dolžni, hitro so zbrali svoje vrste in ujeli priključek, po odličnem servisu Malija pa izid poravnali. Ob prvem tehničnem odmoru so bili domači spet v vodstvu 2 točk. Matej Kök je neusmiljeno zaključeval protinapade, ki so jih z dobrimi pasivnimi bloki priborili na mreži njegovi soigralci. Prednost Triglava je počasi rasla in pri 11:7 je že reagiral gostujoči trener Horvat s time-outom. Odmor se mu ni obrestoval, ker so domači še naprej igrali zelo dobro obrambo. Mariborčani so se sicer približali ko so z blokom ustavili Mateja Köka in je nato še Svit Hafner naredil napako pri podaji, a so bili preveč nenatančni pri servisih, da bi uspeli ujeti priključek. Pri domačih je še naprej blestel Miha Mali – odlično je igral v obrambi, dobro serviral pri 20:14 je Horvat vzel še drugi odmor. Vse je kazalo, da sta niz in tekma odločena, a Kranjčani so uspeli z ležerno igro goste spraviti nazaj v igro. Na koncu je visoka prednost vseeno zadoščala za zmago in nove 3 točke.