Triglav po porazu z ACH Volley državno prvenstvo nadaljuje v zeleni skupini

V tekmi lige MEVZA Cup, ki je štela tudi kot tekma 18. kroga 1. DOL, je v ljubljanski dvorani Tivoli domači ACH Volley premagal Triglav Kranj s 3:0 (17,14,16).Triglav bo po zmagi Hoč nad Panvito Pomgrad s 3:1, tekmovanje v 1.DOL nadaljeval v zeleni skupini. Kranjčani igrajo danes še zadnjo tekmo MEVZA Cupa proti slovaški ekipi KDS Sport Košice prav tako v Tivoliju ob 18. uri.

 

Hala Tivoli, 17. krog 1. DOL / MEVZA, število gledalcev: 100, 1. sodnik: Bojan Brlas (SLO) , 2. sodnik: Ana Stipaničev Matečić (CRO).

ACH Volley Ljubljana: Đirlić, Babkov 5, Kovačič, Pavlović 8, Satler, Pleško, Brulec , Planinc, Kök 7, Mihajlović 14, Pokeršnik 9, Videčnik 6.

Triglav Kranj: Toman, Lužovec, Bošnjak, Tučen, Bregant 8, Kos 7, Beravs 1, Bežek, Mali 6, Jenko 7, Maček 1, Kök, Rezar 1.

V Hali Tivoli slovenski odbojkarski prvaki ta vikend gostijo MEVZA turnir. Danes so se pomerili proti Triglav Kranju in z zmago s 3:0 vknjižili dvojne točke. Tekma se je namreč štela tudi kot zadnja v rednem delu domačega prvenstva. Zmaje čaka v ponedeljek, 26. februarja, še obračun proti slovaškim Košicam.

Na začetku prvega niza smo spremljali zanimiv boj, pa čeprav so imeli Ljubljančani na svojem računu 4 točke prednosti pred nasprotniki (14:10), ki se je do drugega tehničnega odmora za malenkost povišala (16:11). Kljub borbeni igri Kranjčanov so bili oranžni zmaji dobro pripravljeni in zbrani, da so prvi niz brez večjih težav pripeljali do konca (25:17).

Domačini niso popuščali na začetku drugega niza (9:5) in tudi v nadaljevanju so naredili delni izid 7:2 (16:7). Predvsem je bil pri Ljubljančanih s svojim napadom učinkovit Mihajlović. Igra oranžnih zmajev je prisilila nasprotnike v lastne napake in tako so gostitelji prednost zlahka poviševali (23:13). Drugi niz se je tako končal z rezultatom 25:14.

V tretjem nizu so ponovno tempo narekovali Ljubljančani (9:4). Kranjčani so se trudili približati, kar jim je najbolje uspelo pri rezultatu 14:11. Nato so se domačini znova odcepili za 5 točk (16:11). Do konca niza ni prišlo do presenečenja in zmaji so zasluženo slavili tudi v tretjem nizu 25:16.

Zoran Kedačič, trener ACH Volley Ljubljana: ”Želel bi čestitati fantom za 18. zmago v državnem prvenstvu. Ne zgodi se vsako sezono, vsaj ne odkar sem jaz v klubu, da bi redni del zaključili brez poraza. Ta dosežek res kaže, kakšen karakter ima ta ekipa – želi si zmage ne glede na dominanco, ki jo kaže v domačem tekmovanju. Mislim, da je Kranj danes odigral eno izmed boljših tekem v letošnji sezoni, kar sem jih uspel videti, vendar smo bili mi resnično motivirani. Obe ekipi sta se borili do konca in glede na prikazano si tudi Kranj zasluži nastopati v modri skupini.”

Sašo Rop, trener OK Triglav Kranj: ”Nasprotniki so tekmo vzeli dovolj resno, da danes nismo bili konkurenčni. Imajo igro, ki je za trenutne slovenske razmere premočna. Z njimi se lahko igra, če dobro serviraš in če igraš side–out, mi pa nismo počeli nič od tega. Na trenutke smo odigrali solidno, vendar je potem sledila serija 5, 6 točk na drugi strani in danes ni bilo možnosti za zmago.”