Triglav prvič po dveh letih boljši od ekipe Marchiol Vodi

Thumbnail PreviewKranj, 23. oktobra. Odbojkarji Astec Triglava so v domači dvorani premagali ekipo Marchiol Vodi s 3:1 (25:22, 20:25, 25:22, 25:15) in si tako s tremi novimi točkami priborili tudi trenutno tretje mesto na lestvici 1. DOL. Po dveh ligaških porazih je zmaga za Triglavane še toliko bolj pomembna, vendar časa za veselje ne bo veliko, saj se že v sredo nadaljuje tekmovanje v Pokalu Slovenije, kjer bo potrebno dobro formo potrditi v povratnem obračunu z Murexinom v Slovenski Bistrici.

 

1.DOL Radenska Classic – 5. krog

Astec Triglav : Marchiol Vodi  3 : 1 (22, -20, 22, 15 )

Kranj 23. oktobra – Športna dvorana Planina. 200 gledalcev. Sodnika: Stegnar (Novo Mesto), Novak (Dvor)

Astec Triglav: Šildenfeld, Čulibrk 5, Bilandžić 6, Ambrožič, Antonić 4, Rop 13, Bežek(L), Potočnik 6, Kristan 16, Štembergar Zupan 24, Berčič(L). Trener: dr. Tine Sattler.

Marchiol Vodi: D. Koncilija 9, Krivec, Basaneže 7, Orel 7, Bregant 16, Stanič, Čabarkapa 8, Vidič(L), Polgar 7, Kuburović 3, M. Koncilija, Sirk(L). Trener: Dejan Primožič

STATISTIČNI PODATKI

Po dobri igri v napadu so domači v prvem nizu povedli s 4:1 in Primožič je bil že tedaj prisiljen vzeti pol minute odmora. Ekipi sta nato točke dosegali izmenično in ob prvem tehničnem odmoru je razlika ostala nespremenjena, a po nekaj napakah v domači vrsti so igralci Prvačine uspeli izenačiti na 9. točki. Razpoložena Rop in Kristan sta domačine ponovno pripeljala v vodstvo z 12:10 in po dveh zaporednih točkah Štembergarja v napadu so Kranjčani na tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Gostujoča ekipa je nato z dvema blokoma Polgarja prišla do ponovnega izenačenja, nakar je na servis prišel kapetan domačih Rop in Triglav je povedel z 20:17. Gostje so vzeli še druge pol minute odmora, a Kranjčani so v končnici ohranili visok nivo igre v napadu in obrambi in tako dobili set s 25:22.

Začetek drugega niza je spremljala izenačena igra. Obe ekipi sta se izkazali z izjemno igro v obrambi, na prvi tehnični odmor pa so s točko prednosti odšli igralci ekipe Marchiol Vodi. Po odmoru sta se ekipi še naprej izmenjavali v vodstvu, dokler ni na servis prišel Kristan in domači so prvič uspeli povesti za dve točki pri 12:10. Dobro pa je na drugi strani serviral tudi Bregant in gostje so uspeli izenačiti, po uspešnem bloku Danijela Koncilje pa je bil Sattler prisiljen vzeti prvi odmor. Prekinitev ni zmedla gostujočih igralcev, ki so na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, je pa zato zmedo povzročilo nestrinjanje domačih igralcev z odločitvijo prvega sodnika in gostujoči so povedli še za dve. Nato so domačini le zaigrali bolje, a kljub borbeni igri niso uspeli ujeti priključka in pri vodstvu gostov s 23:18 je Sattler vzel še drugi odmor. V domači vrsti sta sledili še dve menjavi, vendar to ni ustavilo razpoloženih gostov, ki so osvojili niz s 25:20 in izenačili na 1:1.

Tudi tretji niz se je začel izenačeno, in pri prvem tehničnem odmoru je bil rezultat 7:8. Gostje so nato povedli z 10:8, a so se Kranjčani po dobri igri Kristana približali in celo povedli z 11:10, ko je Primožič vzel prvi odmor. Pri drugem tehničnem odmoru so bili ponovno v prednosti igralci Marchiola, tokrat z dvema točkama, a domači so zaigrali bolje in povedli z 18:17, ko je Primožič vzel tudi drugi odmor. Pri izenačenju na 20. točki je Ambrožič zamenjal Bilandžiča na servisu in Triglavu je uspel delni izid 4:0. Toda gostje se niso dali in so se približali samo na dve točki razlike (24:22), zato je time-out vzel tudi Sattler. Po napaki Basanežeja na servisu pa je Kranjčanom vendarle uspelo osvojiti niz.

Z dobro igro so Kranjčani nadaljevali tudi v četrtem nizu in na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk, pri drugem pa prednost povečali že na 16:10. Kljub prednosti šestih točk pa domači niso prenehali z odličnimi potezami . Niz se je končal tako kot prejšnji, z napako Basanežeja na servisu in Triglav je v Kranju prvič po dveh letih premagal ekipo Marchiol Vodi.