Triglav samo do točke proti Črnučam

V 4. krogu zelene skupine 1. DOL so v Športni dvorani Planina v Kranju Črnuče premagale ekipo Triglava s 3:2 (21, -19, -22, 24, 15).

Športna dvorana Planina, 24.marec 2018, 4. krog zelene skupine 1. DOL, 100 gledalcev, sodnika: Valentar (Prevalje) in Juraja (Prevalje).

Triglav Kranj: Bošnjak, Tučen 4, Bežek (L), Kos 17, Beravs 1, Bregant 20, Mali 17, Jenko, Maček 12, Kök 1. Trener: Sašo Rop.

Črnuče: Mihelčič , Hafner 4, Čopi 6, Ponikvar 12, Tepić 11, Jurić , Donik 19, Slovnik 14, Uršič 12, Kumer Ž.(L); trener: Marko Brumen.

Ekipa Triglava je srečanje začela brez poškodovanega reprezentanta Urbana Tomana, Žige Lužovca in obolelega Roka Rezarja in kljub temu uspešno odprla srečanje zelene skupine s Črnučami. Na servis Mihe Malija so Kranjčani povedli s 4:1 in trenerja gostov Brumna prisilili v zelo zgodnji pol minutni odmor. Odmor ni prinesel spremembe na igrišču, saj so Kranjčani še naprej z neugodnim servisom in solidno obrambo dosegali točke in niso dopustili Črnučam, da se razigrajo. Po nekaj napakah ob dobrem servisu Bineta Slovnika so domači dopustili Ljubljančanom priključek. Na 10. točki so po napaki Breganta gostje izid izenačili, nato pa še povedli po slabem sprejemu Kranjčanov. To je bil znak za domačega trenerja, da je potreben predah. Po odmoru so vajeti v roke spet prijeli domačini in povedli s 13:11. Kranjčani so pobegnili že na 3 točke ob drugem tehničnem odmoru, a dva slabša sprejema Gala Kosa sta goste spet približala na točko zaostanka in znova je reagiral Sašo Rop s time-outom. Tokrat odmor ni pomagal domači šesterki, ki so jo Črnučani povsem ustavili. Ko so gostje Gala še ustavili z blokom, ga je Rop zamenjal s Črtom Bošnjakom. Črnuče so znova povedle po napaki Breganta – 19:21. Prednost so nato gostje držali do konca in povedli z 1:0 v nizih.

Drugi niz sta ekipi začeli izenačeno, igra pa ni bila na posebej visokem nivoju, saj so oboji precej grešili. Pred prvim tehničnim odmorom so se Kranjčani uspeli odlepiti z dvema dobrima servisoma Jureta Jenka na 8:5. Z bolj zbrano in tudi zavzeto igro v obrambi je Triglav še naprej držal prednost treh do štirih točk. Črnučani so z dobro blok obrambo vseskozi dihali Kranjčanom za ovratnikom, ki od izida 12:8 niso več spravili žoge mimo nasprotnikovega bloka in razlika se znižala na točko prednosti za Triglav. Jan Maček je z asom tik pred drugim tehničnim odmorom poskrbel za kljub temu nekaj udobnejše vodstvo domače ekipe 16:13. Po odmoru so Kranjčani dvakrat v bloku ustavili Ponikvarja in pri 18:14 je Brumen vzel odmor. Tokrat je bil odmor uspešen, saj so gostje na servis Donika dosegli dve zaporedni točki. Kranjčani so takoj vrnili še z enim blokom, Ponikvar pa je dodal napako v napadu. V končnici so se bolje znašli Kranjčani, delali manj napak in prednost do konca niza še povečali na 25:19.

Tretji niz so po zaslugi zmedene igre domače ekipe bolj začeli gostje. Pri vodstvu Črnuč 6:3 je domači trener vzel odmor. Prekinitev ritma je pomagala, saj je Triglav že pri tehničnem odmoru rezultat obrnil v svojo korist. Črnuče so prišle ponovno do vodstva po asu Donika in bloku Tepiča, a le za kratko, saj so z dvema napakama spet zaostali za Kranjčani. Dve zaporedni točki je »priskrbel« Janko Bregant z napadom in servisom, tako da je bil drugi tehnični odmor spet 16:13 v korist domače ekipe, enako kot v drugem nizu. Gostje so po prekinitvi ponovno odigrali nekaj dobrih obramb in preko Donika zmanjšali zaostanek le na točko. Po napaki Čopija v napadu so imeli Kranjčani že prednost 22:19, a gostje niso popuščali in ponovno prišli le na točko zaostanka, ko je dvakrat uspešno napadal Slovnik. Prvo zaključno žogo je za domače priigral Gal Kos, a je ritem Kranjčanom ponovno skušal vzeti Brumen s pol minute odmora. Tokrat se mu prekinitev ni obrestovala, saj je po slabem sprejemu njegove ekipe niz zaključil Janko Bregant.

Podobno kot tretji je bil tudi četrti niz na začetku izenačen. Nekaj slabša igra v napadu je omogočila gostom prednost dveh točk, ki pa je niso uspeli obdržati, ker so Kranjčani odigrali čvrsto v bloku, po tehničnem odmoru pa tudi popravili igro v napadu. Nekaj časa si nobena od ekip ni uspela priigrati kakšne izdatnejše prednosti, tik pred drugim tehničnim odmorom pa so Kranjčani z napako podarili gostom dodatno točko prednosti. Sledile so minute Kranjčanov, najprej Jan Maček odličen servis, nato Janko Bregant v napadu in prednost 2 točk, ki pa so jo gostje izničili z blokom Uršiča in napadom Čopija. Po asu Tepiča je Rop vzel odmor, saj so gostje ponovno povedli za 2 točki. Tudi po odmoru so gostje zaigrali bolje od domače ekipe, prišli do 3 zaključnih žog, a jih niso uspeli izkoristiti. Vnovčili so četrto po napaki Gala Kosa v napadu.

V petem odločilnem nizu so gostje napravili nekaj napak, Kranjčani so izvrstno blokirali, tako da je gostujoči trener pri 4:1 vzel odmor. Po odmoru so Črnuče izenačile izid na 5. točki, ob menjavi strani pa so imeli že prednost točke in kmalu nato dveh po napaki mreže pri Triglavu. Nato so izida 10:10 vodili Črnučani, ko je izid izenačil Miha Mali. Slabši blok Kranjčanov ob napadu Čopija je pomenil spet vodstvo gostov za 2 točki in time-out domačega trenerja. Ob zaključku niza so do prve zaključne žoge prišli gostje, a so naredili napako na servisu. Nobena od ekip ni želela izpustiti prestižne zmage iz rok, na koncu so se dveh točk veselili gostje.