Triglav še naprej drži 3. mesto po zmagi nad vodilno ekipo prvenstva Calcit Volleyball

Odbojkarji Triglava so na tekmi 13. kroga 1. DOL za moške z rezultatom 3:2 (20, -15, 24, -13, 13) premagali Calcit Volleyball. Po izjemno nihajoči in napeti predstavi, ki pritiče gorenjskemu derbiju, je Kranjčanom na krilih domače publike Kamničanom uspelo prizadejati drugi poraz v sezoni.

Športna dvorana Planina Kranj, 14. december 2016, gledalcev 200, sodnika Gril in Miklošič.

Triglav Kranj: Toman (L), Lužovec 6, Tučen 4, Bregant 17, Planinc, Beravs 3, Bežek, Mali 1, Jenko 8, Kök M. 12, Kök A. 2, Rezar 7.

Calcit Volleyball: Štalekar 6, Hribar (L), Golob (L), Novljan 2, Ratek , Okroglič 18, Vidmar 8, Pereira 20, Brulec, Lakner 2, Štembergar Zupan 7, Videčnik 4, Konjedic.

Obračun starih znancev Triglava in Kamnika se je začel z rahlo prednostjo slednjih, priborjeno s pritiskom na servisu in neustavljivimi napadi Pereire. Triglavanom je uspelo priti v ritem in vse do drugega tehničnega odmora sta bili ekipi izenačeni, nato pa so domači uspešno pritisnili na Vidmarja in oddaljili goste od mreže. Pereira je napravil nekaj napak in dobil blok in tako so Kranjčani povedli z 18:15. Preobrat je gostom uspel po zaslugi Laknerja, ki je z zahtevnim float servisom in dvema obrambama približal Kamnik na le točko zaostanka. V končnici so Kamničani prejeli še dva bloka, kar je bilo dovolj za zmago domačih s 25:20.

V drugem setu se je veter obrnil po zaslugi hitre igre Kamničanov in zmede pri domačih. Calcit je hitro povedel z 8:4 in se čedalje bolj razigraval. Sašo Rop je odgovoril z menjavo podajača, vendar so tedaj Kamničani prišli v rušilni ritem in povedli s 13:5. Vse do konca seta so bili gostujoči igralci povsem neustavljivi. Sprejemali so izvrstno in Jan Brulec je lahko konstantno dostavljal žoge svojim napadalcem na enojni blok. Še posebej uspešen Okroglič, ki se je poigraval z blok-outi. Kamničani so set dobili s 25:15.

V novem setu pa se je slika zopet obrnila. Triglavani so z blokom in asom zopet dobili zagon iz prvega seta in povedli s 4:1. Kontra napad je vodil Vidmar z odličnimi skok servisi in priskrbel celo vodstvo s 6:4. Po sporni odločitvi je v dvorani zavrelo kot v starih časih rivalskih dvobojev med Kamničani in Kranjčani in kapetan domačih je s tremi zaporednimi točkami povedel Triglav v vodstvo z 8:7. V nadaljevanju se je tekma izjemno razživela in videli smo nekaj točk, vrednih večkratnega predvajanja. Obramba na obeh straneh je funkcionirala na visokem nivoju in ekipi sta bili izenačeni do 12. točke, ko je domačim uspel preboj. V obrambi se je izkazal libero Urban Toman in po bloku Rezarja so Kranjčani povedli s 15:12. Igra pa je še naprej navduševala gledalce na tribuni, saj so domači uspeli ohranjevati prednost treh točk vse do rezultata 20:17. V končnici pa so Kamničani strnili svoje vrste in po zaslugi dobrega float servisa Videčnika prišli na le točko zaostanka. Domače je reševal kapetan Bregant, ki je iz težkih situacij uspel zaključevati in držati minimalno prednost, vse do razburljive končnice, ko so po servisu Lužovca Kranjčani slavili s 26:24.

V četrtem setu so Kamničani precej spremenili postavo. Namesto Vidmarja je vstopil nekdanji domačin Andrej Štembergar Zupan, na bloku pa sta zaigrala Novljan in Lakner. Ob vstopu je Štembergar Zupan takoj poskrbel za točko in dvig morale gostov, s tem pa za vodstvo s 5:3. Po tem pa so Kranjčani padli podobno kakor v drugem setu in po sedmih lastnih napakah so Kamničani vodili že z 12:6. Gostje so se zopet razigrali in točke dosegali z lahkoto, Triglavanom pa tudi po menjavi podajača ni uspevalo nič. Ob drugem tehničnem odmoru so igralci Calcita vodili že z 16:7. Igra Triglava se je poslabšala na neprepoznavno in Kamničani so brez težav osvojili niz s 25:13.

 

V odločilnem setu pa se je moment še enkrat obrnil. Triglavani so z dvema blokoma Štembergarju povedli s 3:1, po solo bloku Jureta Jenka Pereiri pa se je prednost povečala na 6:3 in Gašper Ribič je vzel odmor. Po odmoru so Kamničani uspeli ujeti ritem in prek Okrogliča so zaključevali točke na svoj sprejem do izida 8:5 v korist domačih. Po napaki Brulca v bloku so Kranjčani pobegnili na 10:6, nato pa so gostje dosegli dve točki zapored in Sašo Rop je posegel po svojem odmoru. Zatem so Kamničani uspeli še z eno obrambo in se približali le na točko zaostanka. V končnici se je zopet izkazal Janko Bregant, ki je zaključeval iz nemogočih položajev. Domači so prišli do zaključne žoge pri 14:12, vendar je Okroglič z uspešnim napadom prvo izničil. Na drugo zaključno žogo so imeli Kamničani v zraku že žogo za izenačenje, Pereira pa je v napadu zadel Mateja Köka, ki je s solo blokom zaključil niz pri 15:13.