Triglav v četrtfinale brez praske

Sportklub 1. A odbojkarska liga, 1/8 finala končnice – 2. tekma,

Športna dvorana Planina, gledalcev: 150, sodnika: Vrenko (Šempeter) in Melavc (Šempeter).

Hiša na kolesih Triglav:
Ibrišimovič , Nanut 5, Pušnik 3, Tučen 9, Bregant 1, Godnič 1, Snedec 1, Mali 11, Štembergar Zupan 9, Šikanič, Maček 4, Libnik (L), Kumer(L), Fajfar. Trener: Sašo Rop.

Špan Brezovica: Kržič, Jereb 9, T. Kumer (L), Šusto 1, Željeznov 1, Rus (L), Rozman, Šen 7, Glamočanin 10, Založnik 5, Šip 3, Šolinc, Blaževič 1, Kšela. Trener: Ivan Milošević.

Začetek prvega niza je minil v nervozni igri s precej napakami in rahlo pobudo Kranjčanov. Domači so grešili na sprejemu, gostje pa v napadu, nobena od ekip pa si ni uspela ustvariti kakšne višje prednosti. Po vodstvu Triglava s 5:3 je z asom izenačil Glamočanin. Nato je sledila serija Triglava na servis kapetana Janka Breganta. Pri 8:5 je odmor vzel trener gostov Ivan Milošević. Odmor za goste ni prinesel olajšanja, saj so Kranjčani nadaljevali s čvrsto igro in držali prednost treh do štirih točk. Na 13:11 je izid z asom znižal Alen Jereb. Na drugi strani ga je nekaj kasneje z asom povišal Uroš Tučen na 15:11. Ko je z asom izid na 17:15 znižal Domen Šip, je Sašo Rop vzel prvi odmor. Ko je že kazalo, da bo Brezovica ujela priključek, so se domači spet oddaljili, ko je žogo izven igrišča poslal Klemen Šen. A gostje niso odnehali in so se po bloku Glamočanina ponovno približali na točko zaostanka. Po odmoru je sledila še napaka Triglavanov in gostje so prvič na tekmi izenačili. Ko je v igro namesto Štembergar Zupana prišel Maj Nanut, pa je Triglav ponovno prišel do prednosti treh točk, saj je prav Maj Nanut lepo zaključeval napade. Miha Mali je za domače priboril prvo zaključno žogo, ki jo je izkoristil Uroš Tučen.
V drugem nizu so si prvi uspeli nekaj prednosti ustvariti Kranjčani, ki so z dobrim blokom povedli 6:4. Tučen je prednost domačih povišal na 3 točke po lepi podaji Godniča. Ko je kranjski blok ustavil še Glamočanina za 9:5 je prvi odmor vzel trener gostov Milošević. Gostje so nato zaigrali odločneje. Z dobrim serviranjem in nekaj napadi so uspeli izid poravnati na 12. točki. Po napaki v napadu Breganta je bila Brezovica prvič v vodstvu s 14:15. V napadu se pri gostih razigral Glamočanin, Šen pa je prednost povišal na 15:17. Po menjavi Breganta s Pušnikom so Kranjčani s tremi zaporednimi točkami uspeli izid izenačiti, Milošević pa je vzel še drugi odmor. V končnico sta ekipi vstopili poravnani, tako da se je obetal napet zaključek niza. Gostje so imeli vseskozi rezultatsko pobudo in so si tudi priborili prvo zaključno žogo (22:24). Kranjčani so jo ubranili, prav tako z nekaj sreče tudi drugo za 24:24. Po napaki Šena so imeli zaključno žogo Kranjčani, ki pa jo je Tučen izkoristil.
V tretjem nizu so Triglavani vzeli vajeti igre krepko v svoje roke in na servis Malija z dvema zaporednima asoma prišli do vodstva z 8:3. Nato je pri Kranjčanih za hip popustila zbranost, Brezovica je znižala na 11:7. Kranjčani so se hitro zbrali in prekinili krajšo serijo gostov. Po napaki Glamočanina in napadu Štembergar Zupana je bila prednost ponovno visokih 16:9 za Hišo na kolesih Triglav. Z nekaj lepimi potezami Malija in Nanuta ter zanesljivim zaključevanjem Štembergar Zupana je bila tekma odločena.

Triglavane v 1/4 finalu čaka težka naloga, saj bo nasprotnik aktualni državni prvak Merkur Maribor.

1/4 finale končnice:

1. tekma: Merkur Maribor – Hiša na kolesih Triglav (ŠD Lukna, sreda 23.3. ob 20:00)

2. tekma: Hiša na kolesih Triglav – Merkur Maribor (ŠD Planina, sobota 26.3. ob 20:00)

3. tekma: Merkur Maribor – Hiša na kolesih Triglav (ŠD Lukna, nedelja 27.3. ob 20:00)