Triglav vseeno višji od Stola

Zirovnica-1Kranj, 14. novembra. V tekmi 8. kroga 1.DOL je v Žirovnici Triglav Kranj dosegel peto zmago in s 3:1 (14, -18, 17, 10) premagal domačo National Žirovnico. Kranjčani na gostovanjih še niso bili poraženi, medtem ko jim v domači dvorani ne gre tako dobro. S to zmago so se spet prebili na 3. mesto prvenstvene lestvice, saj sta tako Maribor kot Salonit Anhovo v tem krogu izgubila. Na tekmi gre izpostaviti kar 24 doseženih blokov kranjske ekipe in 30 točk Janka Breganta, ki je bil za domačo obrambo nerešljiva uganka. Pohvaliti gre tudi odličen sprejem Kranjčanov, ki je veliko pripomogel, da so lahko napadalci dosegali tako visoke izkoristke napada. Domača ekipa je predvsem v drugem nizu pokazala dobro igro, a danes kaj več proti razigrani ekipi Triglava ni zmogla doseči. 

Dvorana pod Stolom, 120 gledalcev, sodnika Jovanovič (Komenda), Novak (Dvor)

National Žirovnica: Toman (L) Kegljevič 8, Bajdak 12, Blagne 5, Tučen 4, Mulec 5, Peljhan 1, Zorman 8, Beravs , Šikanič, Jenko 2. Trener: Miha Verbič.

Triglav Kranj: Lužovec 7, Hafner 3, A. Kök 1, Maček 2, Bregant 30, Uršič 6, Bežek(L), Kos 4, Mali, M. Kök 16, Rezar 9, Borič (L), Pleša, Jovanov. Trener: Sašo Rop.

Pred gorenjskim obračunom se je med domačimi navijači porajalo vprašanje, ali lahko odbojkarji National Žirovnice prekinejo niz štirih zaporednih porazov. Na koncu se je izkazalo, da so Žirovničani še petič zapored izgubili, Kranjčani pa so se po porazu s Salonitom v prejšnjem krogu veselili nove zmage, ki jim je po porazu Kanalcev doma s Panvito Pomgradom spet prineslo tretje mesto na prvenstveni lestvici.
V prvem nizu so z boljšim blokom gostje na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Po njem so Kranjčani ostali na isti ravni in “prisilili” domačega trenerja Miho Verbiča do prvega polminutnega odmora, toda igra gostiteljev je bila tudi v nadaljevanju slaba in razlika ob drugem tehničnem odmoru se je še povečala (10:16). Končnih 14 točk Žirovnice je dovolj zgovoren podatek o razmerju moči v prvem nizu.
Gostitelji so drugi niz začeli spodbudno, z vodstvom treh točk ob prvem tehničnem odmoru. Tudi do drugega tehničnega odmora so bili bolj konkretni Žirovničani, ki so svojo prednost ohranili, v končnici niza pa še povečali in prišli do izenačenja v nizih. Zato pa so v tretjem in četrtem spet prevladovali gostje iz Kranja, ki so v tretjem nizu na drugi tehnični odmor odšli s prednostjo šestih točk, četrtega pa so začeli z vodstvom 8:1. Navkljub visokemu vodstvu so varovanci trenerja Saše Ropa nadaljevali z zbrano igro, ki jim je prinesla zasluženo zmago. Pri gostih se je z 29 točkami izkazal korektor Janko Bregant.
“Kranjčani so bili za dva razreda boljši od nas. En niz so odigrali slabše, v ostalih treh so nas povsem nadigrali. So blokerska ekipa z odličnim napadom, mi pa smo igrali slabše, kot znamo,” je po novem porazu svoje ekipe dejal Miha Verbič, trener Nationala Žirovnice.

Sašo Rop pa je po zmagi povedal, da je bila to za Triglav zelo pomembna tekma, na katero so se tudi temeljito pripravili. “Fantje so se v veliki večini držali navodil, odigrali dobro in kvalitetno, to je zmaga cele ekipe. Manjši black-out v drugem nizu tokrat ni bil usoden, fantje so se zbrali in tekmo v nadaljevanju odigrali v skladu z dogovori. Točke so tu, vsaka točka šteje. Gremo naprej po nove.” je v intervjuju za Morel TV po tekmi izjavil trener gostujoče ekipe.