Triglavani imajo že deset točk prednosti

krka_v_kranju_20121209_1038183870Novo mesto, 6. februarja. Astec Triglav je tudi v drugi tekmi v zeleni skupini zabeležil zanesljivo zmago – s 3:0 (14, 21, 24) so premagali ekipo Krke. Kranjčani so v dolenjsko prestolnico pripotovali brez Roka Rezarja, ki še čuti posledice viroze, na klopi pa je obsedel tudi lažje poškodovani kapetan Sašo Rop. To se na igrišču ni kaj prida poznalo, saj je ekipa večinoma funkcionirala zelo dobro. Kranjčani so sicer z nekaj odbobji slabšega sprejema začetnega udarca omogočili gostom, da so jim v drugem in tretjem nizu močneje dihali za ovratnik, a v končnicah vseeno zaigrali dovolj zbrano za najvišjo možno zmago 3:0. Prednost pred zasledovalci so si tako odbojkarji Astec Triglava povečali že na 10 točk, saj je GO Volley izgubil točko na domačem igrišču v tekmi proti UKO Kropi.

Dvorana Marof, gledalcev 130, sodnika: Skok (Rečica ob Savinji), Lihteneker (Topolšica). 

Krka:
Brulec 14, Ožbalt, Erpič 3, Kosmina, Kastrevec 2, Čuk, Vesel, Kos 1, Longar, Žlajpah 2, Turk 17, Vidmar 3. 

Astec Triglav:
Klemenčič 12, Lužovec 6, Hafner, Jovanov, Bilandžić 8, Močnik 9, Rop, Bežek, Štembergar Zupan 14, Hafner 5, Perhaj 2

STATISTIČNI PODATKI

Odbojkarji Astec Triglava zanesljivo korakajo k prvemu mestu v zeleni skupini. V Novem mestu so se pokazali v dobri luči in so dokaj zanesljivo prišli do nove zmage. Svoje priložnosti so sicer imeli tudi Dolenjci, ki pa so slabo odigrali končnici drugega in tretjega niza, tako da so morali na koncu priznati kapitulacijo.

Krka je dvoboj začela slabo. Napake so se vrstile, predvsem so bili njeni igralci nezanesljivi v napadu, prav nasprotno pa velja za Kranjčane, ki so po točki razpoloženega Jana Klemenčiča povedli z 9:3. Krka se je sicer približala na 8:11, toda nato spet naredila preveč napak, da bi se bolj približala. Štiri zaporedne točke so Kranjčane spet pripeljale do zanesljivega vodstva, ki ga do konca domači niso ogrozili.

So pa zato Krkaši v nadaljevanju popravili igro. Napak je bilo manj, več so jih začeli delati Gorenjci. Tako je bilo v drugem nizu izenačeno vse do končnice. Krka je celo vodila z 21:20, toda blok Andreja Štembergarja Zupana je goste spet popeljal do vodstva, nato pa so osvojili še tri zaporedne točke, s tem pa povedli z 2:0.

Gosti so imeli pobudo tudi na začetku tretjega niza, a pred drugim tehničnim odmorom so gostitelji povedli s 15:12. Astec Triglav je ekspresno izenačil, do konca pa so gledalci gledali enakovredno igro. As Roka Žlajpaha je Krki prinesel vodstvo z 18:16, toda tekmec je hitro vrnil in tudi prišel do zaključne žoge. Prvo ni izkoristil, drugo pa je, končni izid je postavil Klemenčič.