Triglavu zmaga proti ACH Volleyu

Na tekmi 4. kroga modre skupine med ekipama Triglav Kranj in ACH Volley so zmago v domači dvorani ŠD Planina pred številnimi navijači slavili Kranjčani, ki so bili s 3:2 (-17,-15,30,29,13) za malenkost boljši nasprotnik in so tako še naprej na 3. mestu v modri skupini. Zadnji krog bo odločal o končnih uvrstitvah in pozicijah za končnico.

Športna dvorana Planina Kranj, 4. marec 2017, gledalcev 300, sodnika Melavc (Šempeter) in Tomec (Novo mesto).

Triglav Kranj: Toman (L) , Lužovec , Tučen 8, Bregant 19, Planinc 7, Beravs, Bežek, Mali 1, Jenko 5, Kök M. 22 , Kök A. 3, Rezar 1. Trener: Sašo Rop.

ACH Volley: Flajs,15 Kozamernik 20, Kovačič, Purić 9, Satler , Pleško 6, Jurić , Kumer, Štern , Pokeršnik 10, Buculjević 5, Armenakis 25. Trener: Zoran Kedačič.

Kranjčani so tekmo začeli v standardni postavi s podajalcem Žanom Beravsom, pri Ljubljančanih pa je na sprejemu namesto Žiga Šterna začel kapetan Andrej Flajs. Ljubljančani so dobro sprejemali servise domačih in preko Puriča in Kozamernika prišli do prednosti 3 točk. Ko je bil izid že 9:5 za goste, ki so z blokom ustavili Mateja Köka, je Sašo Rop vzel polminutni predah. Triglavani so po odmoru zaigrali bolj podjetno, a manj kot na 2 točki zaostanka niso uspeli priti. Še več, po napakah Rezarja in Planinca v napadu so oranžni ušli na 6 točk prednosti, kar je bila že odločilna prednost za zmago v prvem nizu.

Drugi niz so ponovno precej bolje odprli Ljubljančani, ki so na servis Buculjevića pobegnili na 5:1 in takoj je sledil prvi odmor domačih. Kljub veliki borbenosti Kranjčanov so večino točk še vedno dobili gostje, ki so bili v obrambi bolj zanesljivi in tudi bolje sestavljali blok. Kozamernik je bil za kranjske napadalce nerešljiva uganka, tako v bloku kot v napadu. Tudi v tem nizu je bil servis Triglava premalo prodoren, da bi lahko odmaknili nasprotnika od mreže. Buculjević je še naprej lahko dobro razigraval svoj napad, ki je neusmiljeno nabiral točke. V končnico so gostje prišli z 8 točkami prednosti in tudi drugi niz je šel v korist državnih prvakov.

Tretji niz so vendarle nekoliko bolje začeli domači odbojkarji. Boljši servis je imel za posledico dober blok in gostje so se znašli v zaostanku 4:1, kar je bil znak za prvi time-out Zorana Kedačiča. Triglavani so se očitno prebudili in z aktivno igro prišli do prednosti 7:2. Gostje so nato le uspeli ustaviti nalet Kranjčanov in prek Armenakisa zmanjšali zaostanek najprej na 3 točke, nekoliko kasneje pa na 2 točki in Sašo Rop je bil primoran vzeti odmor, saj je v domači vrsti popustila ostrina v napadu in čvrstost obrambe. Nadaljevalo se je v stilu »točko za točko«. Blok Planincu in napaka v napadu istega igralca sta ACH Volley pripeljala do prvega izenačenja v nizu na 13:13. Pri drugem tehničnem odmoru so gostje prišli do vodstva 2 točk – dober servis Kozamernika in pametno odigran napad Armenakisa in izid je bil 16:14 za ACH Volley. Po odmoru je sledil protiudarec Triglava. Jan Planinc je z dvema servisoma popeljal domače spet do vodstva 18:17. Sledil je time-out, ki ga je vzel Zoran Kedačič. Po napaki Jana Pokeršnika, ko je bil na servisu Miha Bežek, so Kranjčani spet nekoliko lažje dihali. Armenakis je pri oranžnih skrbel za priključek, saj ga domači v teh trenutkih niso uspeli ustaviti z blokom. Pri ACH Volleyu je v igro vstopil Rok Satler in s servisom poskrbel za nekaj zmede pri domačih in izenačenje na 22. točki. Time-out je zdaj vzel Sašo Rop. Kranjčani so v zaključku sicer vseskozi imeli rezultatsko pobudo, a gostje so vračali in držali izenačen izid. Armenakis na eni strani in Matej Kök sta skrbela, da je končnica trajala vse do 30 točk in še nekoliko čez. Niz je kot pravi kapetan s servisom zaključil Janko Bregant.

Tudi začetek 4. niza je minil v prevladi domačih. Po vodstvu 6:2 so gostje zaigrali bolje in dobili 3 točke zapored, saj so imeli Kranjčani nekaj težav s  servisi Dika Puriča. Po tehničnem odmoru so Ljubljančani še naprej bolje servirali in izid poravnali na 8. točki. Kranjčani so takoj odgovorili z 2 točkama v bloku in spet prišli v vodstvo. Sprejem preko mreže po servisu Mateja Köka in točka Uroša Tučna je pomenila vodstvo Kranjčanov 13:10 in sledil je time-out na zahtevo gostujočega trenerja. Time out je pomagal, saj so oranžni dvakrat z blokom ustavili Janka Breganta, Kozamernik je bil neustavljiv v napadu prek sredine in izid so pri 14 ponovno poravnali. Zdaj je odmor vzel Sašo Rop. Tudi njegovi nasveti so pri ekipi Triglava obrodili sadove, saj je Triglav po napaki Armenakisa, ki je imel še vedno učinkovitost 57%, spet prišel do 2 točk prednosti. Kranjčani so sestavili še en odličen blok na Armenakisu za vodstvo 18:15, tako da je Kedačič vzel še svoj drugi time-out. V eni najlepših točk na tekmi, ki jo je začel domači libero, ko je rešil zelo težko žogo, so Kranjčani še z blokom ustavili Andreja Flajsa za 4 točke prednosti. Gostje pa niso popuščali in pri 19:18 je sledil še drugi time-out za Kranjčane. Po izenačenju na 19. točki se je vse skupaj nadaljevalo v še eno izenačeno končnico. Po vodstvu ACH-ja 22:21 so v prednost po asu Mateja Köka prišli Kranjčani. Zimzeleni Matija Pleško je ACH Volley spet postavil v prednost z neugodnim servisom. Gostje so prvi prišli do zaključne žoge, a niso izkoristili 2 priložnosti. Po asu Janka Breganta so imeli svojo prvo domači, ki pa je tudi niso uspeli izkoristiti. Po vodi so tako splavale še nasednje 4 priložnosti za niz. Peto pa je z asom izkoristil Matej Kök za izenačenje v nizih na 2:2.

Tie break je odprl Matija Pleško na servisu in to ponovno uspešno, saj so gostje povedli z 2:0. Po napaki Buculjevića in winnerju Mateja Köka pa se je izid obrnil spet v korist Kranjčanov. Kedačič je takoj reagiral z odmorom. Po odmoru je sledila še ena bomba s strani Mateja, ki je Flajs in Pleško nista uspela ukrotiti in vodstvo 2 točk za Triglav. Gostje so izenačili na 7 prek Armenakisa in po napaki Aleša Köka odšli na menjavo strani z vodstvom 8:7. Nadaljevalo se je v ritmu točko za točko, nobena od ekip se ni uspela odlepiti več kot za točko. Kljub ne preveč kvalitetni igri, pa borbenosti in razburljivih trenutkov ni manjkalo. Janko Bregant je bil neustavljiv v teh trenutkih pri domačih. Prvo zaključno žogo je Kranjčanom priboril Matej Kök, drugo pa tudi sam izkoristil za zmago 3:2.