Tudi letos za 3. mesto z Ekipo Marchiol Vodi

Thumbnail PreviewKranj, 19. aprila. Odbojkarji v končnici ne poznajo predaha v zadnjih dneh. V boju za prvo mesto bo že v torek prva tekma v Kanalu, v malem finalu za 3. mesto pa se bosta v sredo, 21.4.2010, ob 19. uri v ŠD Planina v prvi tekmi pomerila Astec Triglav in Ekipa Marchiol Vodi. Mali finale se igra do dveh zmag, tako da bosta druga in morebitna tretja tekma v Novi Gorici. Kranjčani bodo tako letos že tretjič zapored igrali v malem finalu in poizkušali osvojiti 3. mesto.

Spored malega finala:

1. tekma – sreda, 21.4.2010, ŠD Planina Kranj, 19:00 
          sodnika Marko Seifried (Maribor) in David Gril (Limbuš)
2. tekma – petek, 23.4.2010, ŠD Balon Nova Gorica, 20:00 
          sodnika Ljubo Globačnik(Topolšica) in Dejan Jovanovič(Komenda)

3. tekma – ponedeljek, 26.4.2010, ŠD Balon Nova Gorica, 20:00
             sodnika Sanja Miklošič in Marko Seifried (oba Maribor)

Obe ekipi sta oba polfinalna dvoboja izgubili. Primorci so bili na pragu presenečenja proti ACH Volleyu v prvi tekmi, ko so vodili z 2:0 in veliko vprašanje bi bilo, kako bi se to polfinale razvijalo, če bi jim uspelo zmagati še tretji niz. Tako pa so v finalu spet branilci naslova, Ekipa Marchiol pa se bo morala zadovoljiti z bojem za 3. mesto. Zanimivo bo videti, kako se bo ekipa iz Prvačine uspela pobrati po dveh porazih proti ACH Volleyu. Gregor Basaneže je za dnevnik “Delo” izjavil, da morajo kljub porazu dvigniti glave in se čim bolj zbrati za naskok na 3. mesto, ki je realno dosegljivo.

Kranjčani so bili sicer nekoliko razočarani po porazih proti Salonitu, ampak na koncu je bilo potrebno priznati, da je bil nasprotnik boljši in da so svoj cilj, to je uvrstitev v polfinale, vendarle dosegli. Vsekakor je za to ekipo boj 3. mesto velik izziv in motiv, saj jim ta uvrstitev v dosedanjih treh poizkusih še ni uspela. Še najbližje so bili pred dvema letoma proti Mariboru, ko so izgubili v tretji tekmi proti Mariboru, lani je bila Ekipa Marchiol boljša v obeh tekmah, čeprav je bil v drugi rezultat zelo tesen, ampak Kranjčanom v Novi Gorici ni uspelo izsiliti tretje tekme.

Če bi sodili po letošnjih štirih tekmah, potem je Ekipa Marchiol Vodi v prednosti, vendar odbojkarji Astec Triglava so prepričani, da je zdaj čas za zmago in prekinitev negativne bilance s primorsko ekipo. Znan ljudski izrek pa pravi tudi, da gre v tretje rado in zakaj ne bi to veljalo tudi za odbojkarje Astec Triglava.