Mladi so izkoristili priložnosti

uko_kropa_20121111_1300225831Radovljica, 2. februarja. Deževno soboto so z zmago proti UKO Kropi polepšali odbojkarji Astec Triglava. Izid je bil tokrat 3:1 (20, 14, -20, 21) za Kranjčane, pri katerih je zaradi bolezni manjkal Rok Rezar. Tudi trener Matej Maček se je odločil, da preizkusi sposobnosti igralcev, ki so v dosedanjih tekmah igrali manj in je tekmo začel s postavo Svit in Tim Hafner, Bežek, Klemenčič, Močnik, Bilandžič in Štembergar Zupan. To se na igrišču ni prav nič poznalo, razen v tretjem nizu, ko je igra gostov iz Kranja nekoliko padla, vendar so se predvsem mlajši Triglavani potem zbrali in tekmo zanesljivo pripeljali do zmage in treh novih točk. Že v sredo igrajo Kranjčani v Novem mestu proti Krki, ki je tokrat gladko izgubila v Novi Gorici.

Srednja gostinska šola v Radovljici, gledalcev 80, sodnika: Atanasov (Kranj), Adrovič (Kamnik).

Uko Kropa: Koselj, Goričnik 2, Šolar, Hrovat 7, Kržišnik 2, Bernik 4, Kos 2, Gašperšič, Polančec 14, Bogožalec 13, Mulec 3.

Astec Triglav:
Klemenčič 9, Lužovec 7, S. Hafner 2, Jovanov, Bilandžić 10, Močnik 8, Rop, Bežek, Štemberger Zupan 18, T. Hafner 5, Perhaj.

STATISTIČNI PODATKI

Kranjčani so v Radovljici gostovali že pred 14 dnevi, ko so v tekmi prvega dela gladko zmagali. Na njihovo gladko zmago je kazalo tudi po drugem nizu tokratnega obračuna, a so se domači v tretjem vrnili v igro in v nadaljevanju tekme nudili dostojen odpor.

Triglavani so že v prvem nizu pokazali, da so kakovostnejši tekmec. Brez pomoči kapetana Saša Ropa so spretno izkoriščali slab sprejem domače ekipe, sredi niza so že vodili z 12:7. Domačim se je nekajkrat uspelo približati na tri točke zaostanka, več pa ne. Še bolj izrazito premoč so imeli gosti v drugem nizu, njihovo začetno vodstvo 5:1 je že napovedovalo njegov razplet. Nekaj trenutkov pozneje je bilo na semaforju že 3:11 in vprašanja, kdo bo dobil ta niz, ni bilo več.

A domači so se vendarle vrnili v igro. Po drugem tehničnem odmoru so vodili že z 18:11, kazalo je, da bodo zlahka prišli do znižanja izida na 1:2, a temu ni bilo tako. Kranjčani so postali vse bolj nevarni in se v končnici približali samo na tri točke zaostanka (20:23). Toda Kroparji so še pravi čas odgovorili in z blokom Aljaža Bernika prišli do, kot se je izkazalo pozneje, častnega niza.

Izguba niza je pri gostih pustila posledice. Četrti niz so začeli nervozno, na prvem tehničnem odmoru so zaostajali za štiri točke (4:8). Do drugega tehničnega odmora so imeli odbojkarji Uko Krope vse niti v svojih rokah (16:12), vendar so gosti vstali od “mrtvih”, zaigrali odlično tako v napadu kot v obrambi, posledica je bil preobrat in njihova zmaga.