Tudi v ligaškem obračunu Prekmurci uspešnejši

panvita pomgrad 6 20151126 1327056751Murska Sobota, 28. novembra. V desetem krogu 1.DOL je Panvita Pomgrad premagala Triglav Kranj s 3:0 (17, 15, 19). Po izidu in točkovnem izkupičku Kranjčani v tem dvoboju niso bili enakovreden nasprotnik. S takšnim številom napak – 22 so jih Kranjčani zbrali samo na servisu in v napadu – tekme proti boljšim ekipam v 1.DOL enostavno ni možno dobiti. V sredo, 2. decembra igrajo Triglavani s Panvito še zadnjo tekmo v nizu treh – drugo v četrfinalu Pokala Slovenije. Tu se bo odločalo o uvrstitvi na finalni turnir januarja 2016.

Dvorana OŠ I v Murski Soboti, gledalcev 200, sodnika: Melavc (Šempeter) in Perčič (Kamnik).

Panvita Pomgrad: Pečnik, Šmitran 5, Pelemiš 8, Kvas 1, Detela 11, Rojnik, Flisar 12, Bogožalec 10, Grabar 1, Drvarič, Fridrih, Menih.

Triglav Kranj: Lužovec 2, Hafner 1, A. Kök, Maček, Bregant 11, Jovanov 1, Kos1, Mali 4, Uršič 2, M. Kök 8, Rezar 7, Bežek.

Vsega dobro uro igre so tokrat v Murski Soboti potrebovali domačini, da so po sredini zmagi na prvi tekmi četrtfinala slovenskega pokala tokrat še v prvenstvu ugnali zanje neugodne Kranjčane in se tako zavihteli na tretje mesto na prvenstveni lestvici. Derbi glavnih zasledovalcev vodilnih ekip ni bil na ravni naziva, saj tokrat Kranjčani niso bili na ravni nekaterih prejšnjih tekem, ki so jim zagotovile tretje mesto.
Slabo so igrali v napadu, naredili kar 31 neizsiljenih napak, kar je bilo preveč za dostojnejši odpor domačim, ki so se izkazali z raznovrstno igro in niti niso potrebovali posebej razpoloženega posameznika.
Mogoče je temu pripomogla nervoza kranjskih igralcev, ki se je pokazala na začetku, ko so po napaki organizatorja igre Svita Hafnerja povsem izgubili živce, kapetan Janko Bregant pa je prejel rumeni karton. Triglavani nato niso prišli k sebi, njihov zaostanek pa se je večal s točke v točko. Kranjčani so v tem obdobju povsem zatajili pri začetnih udarcih, vse preveč je bilo tudi lastnih napak in domači sprejemalec Dejan Pelemiš je z blok-out napadom uspešno zaključili uvodni niz.Drugi niz je domači trener Dejan Fujs začel z udarno šesterko, z organizatorjem igre Tinetom Kvasom ter Jernejem Detelo ob Dejanu Pelemišu na sprejemu servisa, čeprav je v prvem nizu priložnost za igro po nekaterih napakah Detele dobil tudi mladi reprezentančni sprejemalec Jakob Rojnik. Gostje so z menjavami želeli spreobrniti potek igre šele pri izidu 13:9, ko je gostujoči trener Sašo Rop najprej zamenjal organizatorja igre (Svit Hafner/Aleš Kök) in vsega točko zatem še sprejemalca Žigo Lužovca z Galom Timotejem Kosom. A se to na gostujoči igri praktično ni poznalo, kakor se ni niti dejstvo, da je nato Rop do konca drugega niza z izjemo kapetana Breganta zamenjal praktično celo prvo šesterko Triglava. Sobočani so namreč vmes sestavili še blok in bili še naprej nezaustavljivi v napadu.
Tretji niz so zatem Kranjčani spet začeli z najboljšo sestavo, na klopi je ostal le Hafner, ki ga je zamenjal Aleš Kök. A je domači stroj še naprej neusmiljeno mlel naprej, tako da gostje razen povsem na začetku v zadnjem nizu sploh niso vodili. Pri Kranjčanih so se znova pojavile težave pri sprejemu servisa, Miha Mali je pri domačem vodstvu s 7:3 zamenjal Lužovca, vmes pa se je v igro pri Triglavu vrnil tudi prvi organizator igre Hafner. To je sicer prineslo izenačenje na deveti točki, ki je bil posledica slabšega sprejema domačih pri servisih Malija, a v nadaljevanju se je izkazalo, da je bil to le slab trenutek, saj so Sobočani prestavili v višjo prestavo in spet prišli do prednosti. Kranjčani so bili po servisu kapetana Breganta še enkrat blizu (18:17), a so nato hitro izgubili upanje.