Uspehi malih odbojkaric

Za nami je pester vikend obojke mlajših kategorij, najbolje pa je šlo od rok malim odbojkaricam! Naše punce so začele s tekmami 1. lige v mali odbojki. Punce, rojene leta 2011 in mlajše, so v Radovljici z dvema zmagama – proti Radovljici z 2:0 in proti ŽOK Triglav Kranj z 2:1 – pokazale, da so res obetavna prihodnost kluba in, da se bodo letos borile za naslov državnega prvaka. Izjava trenerja Bogdana Boce Veličkovića: “Čestitke dekletom. Odličen začetek lige. Kar je najbolj pomembno, je to, da se vidi, da dekleta napredujejo in so iz tekme v tekmo vse boljše. Danes so pokazale, da napredujejo tudi psihološko, saj so po izgubljenem prvem nizu proti ŽOK Triglav Kranj prepričljivo premagale s 25:9 in 25:17.”

Tudi druga ekipa malih odbojkaric se je odlično odrezala. Proti Calcit Kamniku so dekleta prvi niz zmagala gladko (nasprotnice nisi prišle niti do 10. točke), drugega za las izgubila, tretjega pa zopet suvereno pripeljala do konca. Prva zmaga na prvi tekmi pomeni veliko! Proti prvi ekipi Lubnika pa so naše punce na začetku igrale s prevelikim strahom in tako prepozno prišle v svoj ritem igre. Izgubile so z 2:0. Izjava trenerke Petre Maček Zarnik: “V enem letu so punce res zelo napredovale in to tudi pokazale, ampak manjkajo še izkušnje kako se spopasti z močnejšim ekipami. Tudi to bomo še dosegli! Res sem ponosna nanje, da so že na prvem turnirju pokazale lepo igro, ponavadi nam trema zelo nagaja. Nekaj od njih je danes sploh prvič igralo na tekmi. Bravo! Med njimi se čuti povezanost in pripadnost ekipi, tudi to je velika odlika! Komaj čakamo naslednje tekme!”

Obe naši ekipi kadetinj sta igrali 3. krog 2. lige DP Slovenije v Kranju. Kadetinje 1, ki so bile domačinke v dvorani GFP, so v prvi tekmi premagale ekipo Vital IV z 2:1. V drugi tekmi, v mestnem derbiju, so po zelo izenačeni tekmi izgubile z ŽOK Triglav Kranj z 2:1. Kadetinje 2 so v dvorani Zlato Polje izgubile obe tekmi z rezultatom 2:0. Izjava trenerja Bogdana Boce Veličkovića: “Kar se tiče kadetinj 1, se moramo naučiti igrati končnice, saj nas je to večkrat drago stalo. Kadetinje 2 so mlajše igralke, ki nabirajo izkušnje skozi kadetsko ligo. Zanje je že velik uspeh, da sploh igrajo v 2. ligi. Zadovoljni smo z vsem, kar naredijo, pomembno pa je, da vidimo njihov napredek.”

Ženska članska ekipa je izgubila z Bledom v domači dvorani s 3:1. Našim igralkam v prvih dveh nizih igra ni stekla, potem pa so v tretjem suvereno slavile. Po drami v četrtem nizu so morale čestitati ekipi Bleda za zasluženo zmago. Izjava trenerja Bogdana Boce Veličkovića: “Ja, tako je to v življenju, ne gre vedno vse, kot bi mi želeli. Kdor tega ne razume, ne razume življenja. No, prav to je tisto, kar nam daje motivacijo za še večji boj. Meni osebno tudi in tako tudi učim dekleta. Zato lahko rečem, da ko bo čas, bomo igrali lepo in zanesljivo odbojko. Danes smo naredili preveč napak v igri (servis, napad) in tehničnih napak – na trenutke smo izgledali zmedeno. Delamo naprej, definitivno smo še vedno na začetku, a veseli me, da so dekleta pridna in poslušna. Tako bo šlo. Ekipi Bleda čestitam za za njih zelo pomembno zmago in jim želim veliko sreče naprej.” Triglavanke se nahajajo na 4. mestu 2.DOL – zahod, naslednja tekma pa bo 15.12. ob 20h v dvorani Maksa Pečarja proti Vital Ljubljana.

Druga moška članska ekipa je gostila vodilni MOK Kočevje, ki je upravičil vlogo favorita in slavil s 3:0. Naslednja tekma za Vet4Pet Triglav bo 16.12. ob 14h proti Ljubljana Volley.

Tretja moška članska ekipa si je v Hočah po napetem boju priigrala zmago s 3:2 in s tem 2 novi točki. Triglav Kranj III se nahaja na 6. mestu lestvice 3. DOL, naslednja tekma pa bo 15.12. ob 20:30 v dvorani GFP proti Lubniku.