V 1/4 finalu zopet proti Panviti Pomgrad

Igralci Hiše na kolesih Triglav po porazu v zadnjem krogu modre skupine proti Calcit Volley s 3:0 (20, 19, 14) redni del sezone Sportklub 1A. DOL zaključujejo na 4. mestu, kar predstavlja izvrsten dosežek in eno stopničko višje kot v lanski sezoni. Triglavani so bili nazadnje višje uvrščeni v sezoni 2016/17, ko so dosegli tretje mesto po rednem delu in tudi bron v končnici. Poleg dobrega skupinskega rezultata smo v letošnjem rednem delu sezone videli kar nekaj individualnih dosežkov naših igralcev:

  • Najboljši scorer po skupnem številu točk in številu točk na set: Đorđe Jovović (460 točk skupno in 5,3 točke na set)
  • Najboljši server po skupnem številu asov in številu asov na set: Đorđe Jovović (41 asov skupno in 0,5 asov na set)
  • Najboljši bloker po skupnem številu blokov in številu blokov na set: Uroš Tučen (75 blokov skupno in 0,8 blokov na set)

Đorđe Jovović je uspeh komentiral tako: “Ti nazivi mi seveda veliko pomenijo. Veseli me, da sem napredoval pri servisu in, da se to opazi. Veliko zaslug za to ima reprezentanca Črne Gore, s katero sem poleti napredoval in pridobil samozavest. Seveda so veliko vlogo imeli tudi trener in soigralci iz Triglava, brez katerih ti dosežki ne bi bili mogoči. Na koncu koncev so številke samo številke, največji uspeh pa je uspeh moje ekipe, zato bi bil najbolj srečen, če bi ta ekipa sezono zaključila z medaljo.”

Uroš Tučen pa je za svoj dosežek dejal: “To, da sem prvi bloker rednega dela sezone, je zame lep dosežek, še bolj pa sem vesel, da smo kot celotna ekipa konkurenčni za sam vrh. To so najboljše številke moje kariere, vendar bi si kljub temu želel še več. Vem, da bi bile številke lahko še višje.”

S končanim rednim delom se začenja končnica, kjer se bodo Kranjčani v četrtfinalu, enako kot lani, pomerili s Panvito Pomgrad. Ekipi Hiša na kolesih Triglav in Panvita Pomgrad sta se v letošnji sezoni srečali štirikrat, pri čemer so Prekmurci odnesli dve zmagi (eno doma s 3:1 in eno v gosteh s 3:2), drugi dve pa Gorenjci (eno v gosteh s 3:1 in zadnjo doma s 3:1). Panvita je skupno v sezoni dosegla 3 zmage manj in 10 točk manj kot Triglav in posledično so redni del končali na petem mestu, eno mesto za Triglavani. Lansko leto je bila situacija po rednem delu obratna, v četrtfinalu pa je po treh tekmah slavila Hiša na kolesih Triglav.

Sašo Rop: “Lani smo Panvito mi presenetili iz nižjega izhodiščnega položaja, letos pa smo v vlogi nosilcev in bomo posledično začeli s prednostjo domačega igrišča. V končnici se vse začne znova – vse slabe tekme bomo pozabili, vse dosežke do zdaj prav tako. V končnici ni favoritov. Kakor smo mi lani presenetili njih iz pozicije pet, lahko oni letos nas. Vse je mogoče. Upam, da bomo nadgradil našo igro iz rednega dela in vse naredili za to, da pridemo v polfinale.”

Spored četrtfinalnih tekem:

  • 1. tekma: sreda, 13. marec, ob 20h v ŠD Planina
  • 2. tekma: sreda, 20. marec, ob 19h v Murski Soboti
  • morebitna 3. tekma: sreda, 27. marec, ob 19h v ŠD Planina