V dobri tekmi Mariborčani boljši

go_volley_20121028_1657488908Maribor, 17. novembra. V 2 uri trajajoči tekmi 1. DOL Radenske Classic je poln izkopiček ostal domači ekipi Maribora, ki se je s tem obdržala na vrhu prvenstvene lestvice, Triglavani pa ostajajo na 5. mestu.

Dvorana Tabor, gledalcev 150, sodnika: Skok (Rečica ob Savinji) in Globačnik (Topolšica).

Maribor: Šmitran 16, Vovk, Mlakar 4, Žitnik 3, Serpak, Mikl 7, Plesec 16, M. Škundrić, P. Škundrić, Škorc, Mihajlović 20, Ploj, Vidovič, Detela 4.
Astec Triglav: Klemenčič, Lužovec, S. Hafner, Jovanov, Bilandžič 7, Močnik 14, Rop 15, Bežek, Štembergar Zupan 21, T. Hafner 4, Perhaj 3.

STATISTIČNI PODATKI

Z novo zmago so mariborski odbojkarji ostali na vrhu lestvice. Po dveh dobljenih nizih so v tretjem zaigrali bolj lahkotno, kar so Kranjčani s pridom izkoristili, znižali vodstvo Mariborčanov, toda v četrtem nizu so gostitelji spet zaigrali tako, kot znajo, in zasluženo zmagali.

V uvodnem nizu je bila igra izenačena vse do drugega tehničnega odmora, ko so si je mariborska ekipa z nekaj izdelanimi akcijami priigrala prednost treh točk (16:13). Nadaljevanje ni prineslo spremembe moči na igrišču, kajti gostitelji so še naprej igrali zanesljivo in dobili niz.

Tudi v drugem nizu je bila igra izenačena. Do prvega tehničnega odmora so rahlo premoč imeli gostitelji, do drugega tehničnega odmora pa gostje, pri katerih se je razigral Andrej Štembergar Zupan. Po rezultatu 19:19 se je vnel boj za vsako točko, po zaslugi učinkovitega Mateja Mihajlovića pa so bili v ključnih trenutkih uspešnejši domači odbojkarji, ki so dobili še drugi niz.
V tretjem nizu so kranjski odbojkarji zaigrali bolj zanesljivo v polju in tudi ob mreži, mariborski pa, bržčas zadovoljni z vodstvom v nizih 2:0, manj bojevito in bolj lahkotno. To se jim je hitro maščevalo, kajti Astec si je sredi niza priigral kar sedem točk prednosti (10:17). Čeprav so se jim gostitelji približali na tri točke (20:23), jim gostje niso dovolili preobrata
Upanje Gorenjcev, da lahko izenačijo rezultat v nizih, je v četrtem nizu hitro splahnelo. Z dobrimi začetnimi udarci, domiselnimi akcijami v polju in učinkovitimi napadi je mariborska vrsta povedla z 10:6 in 17:11. Poskusi kranjske ekipe, da doseže preobrat, so bili ob zreli igri Mariborčanov neuspešni, tako da so tri točke ostale v Mariboru.
avtor: STA