V drugem krogu druga srhljivka in druga zmaga

maribor 9 20131222 1039938458Maribor, 27. septembra. V tekmi drugega kroga 1. DOL je Astec Triglav dosegel še drugo zaporedno zmago. Tokrat je v Mariboru premagal domačo ekipo s 3:2 (23, -20, 20, -21, 18). Nova srhljivka, nova zmaga in odličen uvod v novo prvenstvo. Pri Kranjčanih je bil znova najuspešnejši Janko Bregant. Zelo dobro sta mu asistirala Matej Kök in Rok Rezar, ki je bil z 10 bloki daleč najuspešnejši v tem elementu, medtem ko je bil pri domačih nezaustavljiv Žiga Donik.

Športna dvorana Tabor. Gledalcev 80. Sodnika L. Globačnik (Topolšica) in Ortl (Polzela).

Lunos Maribor: Dukarić (L), Mlakar 10, Slaček, Virtič, 1, Plesec 16, N. Zidar 2, Košenina 7, Donik 25, Škorc (L), Uremovič 9, Grumič, R. Zidar.

Astec Triglav: Lužovec 8, S. Hafner , A. Kök 6, Maček, Bilandžić , Bregant 28, Vene(L), Lakner 3 , Bežek(L), Kos , Mali , M. Kök 20, Rezar 15.

Statistični podatki

Tekma po kakovosti izenačenih tekmecev se je končala z zmago gostov, v končnici petega niza pa je o zmagovalcu odločala sreča in večja zbranost. Točki sta odšli na Gorenjsko, Triglav je še drugič zmagal po petih nizih.
Obračun so bolje začeli gostje, ki so si sredi prvega niza priigrali občutnejšo prednost (20:14), toda v končnici so mariborski odbojkarji z borbeno igro in uspešnim blokom izničili prednost tekmeca, pri rezultatu 23:23 pa je kranjska ekipa zmogla dovolj moči za zmago v nizu. V drugem nizu je bila pobuda na strani mariborske vrste, ki je igrala dobro v obrambi, domala vsak napad je končala s točko. Po vodstvu 20:14 je še naprej igrala zbrano in pot do izenačenja v nizih je bila odprta.
Mariborčani so tudi v nadaljevanju tekme igrali odločno, v tretjem nizu so povedli z 8:4. Nato so do sape prišli gostje, z zbrano igro in ob napakah tekmeca jim je z delnim izidom 7:0 uspel preobrat za vodstvo 14:10. Mariborska ekipa se ni predala, rezultat je izenačila (14:14), toda v nadaljevanju so pobudo na igrišču spet prevzeli Gorenjci in dobili niz. Najbolj izenačena je bila igra v četrtem nizu, ko sta se ekipi menjavali v vodstvu, a si do drugega tehničnega odmora nobena ni priigrala občutnejše prednosti. Po rezultatu 16:15 so Mariborčani z uspešnim blokom povišali prednost na štiri točke, prednost pa so brez težav obdržali do konca niza.
Odločilni niz je bil izenačen in dramatičen. V končnici so tri zaključne žoge za zmago zapravili mariborski odbojkarji, nato so tri imeli še kranjski in tretjo tudi spremenili v zmago.

Izjavi po tekmi:

“Imamo mlado ekipo in poraz je davek na neizkušenost. Kljub temu ne smemo biti nezadovoljni s točko, tudi igra je bila v nekaterih trenutkih tekme spodbudna,” je razložil kapetan Maribora Žiga Donik.

“V tekmi močno pomlajenih in izenačenih ekip smo v končnici odločilnega niza zaigrali bolj zbrano in odločno in zmagali. Točki nam veliko pomenita v nadaljevanju prvenstva,” je pojasnil kapetan Astec Triglava Janko Bregant.

Vir: STA