V Kranju brez presenečenja

salonit anhovo 20131103 1567539473Kranj, 2. novembra. Odbojkarji Astec Triglava v 5. krogu niso presenetili gostov iz Kanala in izgubili z 0:3 (-24, -14, -19). Ko je v prvem nizu vse do zadnjih točk kazalo, da so se izkopali iz krize, pa so v drugem in tretjem nizu spet zaigrali po starih tirnicah z obilo nezbranosti in napak, tako da je bil četrti poraz v prvenstvu neizbežen.

 

Športna dvorana Planina. 80 gledalcev. Sodnika: Adrovič (Kamnik), Perčič (Kamnik).

Astec Triglav:  Lužovec 7, S. Hafner , Bilandžić 10, Mrak, Vene(L), Močnik 6, Rop 10, Bežek(L), Kržišnik 2, T. Hafner 3, M. Kök, Rezar 3. Trener: Matej Maček

Salonit Anhovo: Česnik 4, Šarić(L), Lazar7, Marušič, Karnel, Kovačič(L), Dos Santos 10, Sirk, Čabarkapa 14, Okroglič 7, Krivec 3. Trener: Leon Schilling.

FOTOGALERIJA

STATISTIČNI PODATKI

Gostje so prišli v Kranj brez poškodovanega Daneta Mijatoviča, tako da je Leon Schilling nekoliko premešal začetno postavo in sicer je kot korektor začel Matevž Lazar, Israel Dos Santos pa se je pomaknil na pozicijo blokerja, ko je igral v sprednji vrsti, ko je bil Dos Santos v zadnji vrsti, pa sta zamenjala vlogi. Začetek tekme je bil izenačen, obe ekipi sta igrali odločno in  brezkompromisno. Gostje so bili ob prvem tehničnem odmoru v rahli prednosti, a so jih domači po odmoru hitro ujeli. Kranjčani so imeli kar nekaj priložnosti, da bi prešli v višje vodstvo, a so se Kanalci z dobrimi obrambami rešili. Vse do drugega tehničnega odmora je tako izid ostal tesen, tokrat s točko prednosti za domače. Matevž Lazar je z neubranljivim servisom priboril novo vodstvo gostom (18:19). Kranjčani so gostom podarili točko za prvo vodstvo za 2 točki – 20:22, saj so napad zaključili izven igrišča.  Matej Maček je vzel time-out in to uspešno, saj so domači po odmoru dosegli 2 točki zapored. Dve zaključni žogi so domači ubranili, do trejte so prišli Kanalci po napaki Astec Triglava, z drugo napako pa so Kranjčani podarili niz gostom, čeprav bi si v tem nizu zaslužili tudi precej več.

V drugem nizu je Salonit z dvema točkama Česnika v napadu povedel s 3:1, Kranjčani so sicer ujeli priključek pri četrti točki, a so Kanalci z dobrim začetnim udarcem spet ušli – ob prvem odmoru je bilo 5:8 za goste. Po seriji zgrešenih začetnih udarcev na obeh straneh so Kanalci še vedno vodili z 8:11. Pri 8:13 se je domači trener odločili za pol minute odmora, a so Triglavani z medlo in neodločno igro v napadu zapravljali priložnosti eno za drugo, tako da so tudi ob drugem tehničnem odmoru Kanalci imeli še vedno 5 točk prednosti. Pri 12:18 je Matej Maček vzel še drugi odmor. Tudi ta ni bil kaj prida uspešen, saj gostje ušli kar na 13:22 in jasno je bilo, da Kranjčani v tem nizu nimajo več možnosti.

Tretji niz so ponovno bolje začeli gostje, ki so na servis Matevža Lazarja ušli na 2:5. Po še enem neuspešnem sprejemu Triglavanov je bil izid ob prvem tehničnem odmoru 4:8. Gostje so dobro igrali v obrambi, s tem ustvarjali pritisk na Kranjčane, ki so nizali napake eno za drugo in kot bi mignil je bil izid 6:14. Po nekaj minutah bolj zbrane igre so po bloku Močnika Triglavani prišli na 4 točke zaostanka, Schilling je vzel odmor, domači pa spet zgrešili servis (v tem nizu je bil to že šesti zgrešeni servis). Dos Santos je z lepim napadom povedel goste na varno razliko – 11:16. Kranjčani so še poizkušali priti do priključka, a se gostje niso dali, z zanesljivo igro so pripeljali niz in tekmo do konca.