V Kranju le točka domačim

krka_01_01Kranj, 8. oktobra. V tekmi 1.kroga 1.DOL Radenska Classic so odbojkarji Astec Triglava izgubili s Krko iz Novega mesta z 2:3 (-22, 17, -22, 14, -14). Kranjčani so bili sicer boljši v vseh elemntih, ampak so napravili preveliko število lastnih napak, da bi lahko računali na kaj več kot najtesnejši poraz. Dolenjci so se pokazali kot zelo kompaktna mlada ekipa, ki je znala izkoristiti vse slabosti v igri domače ekipe in je zasluženo odnesla dve točki iz ŠD Planina.

Športna dvorana Planina. 150 gledalcev. Sodnika: Valentar (Prevalje), Suljkanović (Maribor).

Astec Triglav: Lužovec, Šmitran 11, Pokeršnik 18, Hafner 7, Jan 3, Rop 13, Bežek(L), Potočnik 5, Štembergar Zupan 12, Perhaj, Rezar 4. Trener: dr. Tine Sattler.

Krka: L. Brulec 19, Ožbalt(L),Erpič, Kosmina 2, Longar, Mikša 7, Kastrevec 1, Čuk (L), Vesel, Bregar 8, J. Brulec 2, Šmalc , Žlajpah 12, Turk 10. Trener: Jernej Rojc

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Tekmo je z dobrim servisom otvoril domači kapetan Rop in takoj priboril točko prednosti svoji ekipi. Prva večjo prednost treh točk so si priborili Triglavani z dvema blokoma in obrambo Mihe Bežka.  Prednost so držali do tehničnega odmora, ko je bil rezultat 8:5.  Gostujoči so z dobrimi napadi Luke Brulca in z nekaj napakami domačih prišli do izenačenja na deveti točki, toda domači so se nekoliko zbrali in pritisnili na mlada sprejemalca Žlajpaha in Kastrevca, kar je pri 13:10 prisililo trenerja Krke Rojca v time out.  V nadaljevanju sta se ekipi izmenjevali  v mini serijah pridobivanja točk in pri drugem tehničnem odmoru so gostje zaostajali za dve.  Pri gostujočih je v igro vstopil Turk in že po nekaj točkah dosegel as in tako izenačil na osemnajsti točki, na kar se je domači trener Sattler odzval s pol minute odmora.  Z blokom Štembergarju je Mikša povedel Krko v prvo vodstvo, ki se je po napaki napaki novega korektorja domačih Pokeršnika povečala na dve točki pri 21:19.  Ker so gostje držali vodstvo do triindvajsete točke, je domač trener moral vzeti še drugi time out. Ta večer zelo uspešna naveza Jana in Šmitrana, dveh novih obrazov pri Triglavu, je domače sicer nekoliko približala, vendar so gostje z dvema blokoma Mikše in Luke Brulca zaključili set s tremi točkami prednosti.

Drugi set so ponovno nekoliko bolje začeli Kranjčani in povedli s 4:2.  Po nekaj napakah domačih so gostje obrnili rezultat v svoje vodstvo, nato pa je prvič pri Triglavu vstopil mladi Hafner in z odličnim servisom popeljal domače v vodstvo dveh točk pri tehničnem odmoru.  Po drugi napaki Bregarja in Hafnerjevem asu je gostujoči trener vzel prvo minuto odmora v tem setu.  Suverenosti mladih igralcev pa ni bilo konca. Gostujoči libero Ožbalt in domači podajalec Jan sta se oba prvič znašla v prvi ligi in odlično opravljala svoje delo.  Do drugega tehničnega odmora so Triglavani prišli s šestimi točkami prednosti po zaslugi močnega servisa kapetana Ropa in udarnih napadov Pokeršnika. Pri 18:12 za domače, je gostujoči trener poizkusil z dvema menjavama, ko sta v igro vstopila Longar in Vesel. Prodorni korektor Pokeršnik pa je zagotovil, da to ni vplivalo na prednost šestih točk, ki se je ohranila do 20. točke. Domači so držali pobudo vse do konca in set zaključili s 25:17.

Tretji set pa so bolje začeli gostujoči s konstantnim zaključevanjem Luke Brulca. S pomočjo nekaj napak Triglavanov je bil rezultat pri prvem tehničnem odmoru 8:5 za Krko in prednost se je do desete točke povišala na pet točk.  Tu je Tine Sattler reagiral s pol minute odmora,  ki je ustavila večanje prednosti. Ker pa se je prednost gostov ohranila do štirinajste točke, je domači trener poizkusil z mladim blokerjem Rezarjem. Še naprej so se dokazovali mladi igralci, kot so Hafner, Žlajpah ter Turk, in izmenjaje zaključevali težke žoge. Na drugi tehnični odmor so Dolenjci odšli s petimi točkami prednosti. Po odmoru se je prvič oglasil elektronski zapisnik, novost v letošnji sezoni,  ki je samodejno s piskom prekinil igro ob napačni postavitvi gostov. Ročno pa je igro prekinil domači trener Sattler, ki je pri 18:12 za Krko vzel time out.  Prišle so minute domačih in pri rezultatu 18:15 je Nejc Rojc napravil isto, kot malo pred njim Sattler. Po odmoru se je nadaljeval trend dobivanja točk v serijah, saj so gostje povišali na 21:15.  Tu je prvič v igro vstopil nekdanji in ponovni podajač Triglava Gregor Perhaj. Trojček točk je sedaj pripadel domačim, ki so se približali na 21:18. Na krilih napadov Brulca so igralci Krke prišli do štirih zaključnih žog, vendar prvih dveh po zaslugi Šmitranovega blokiranja niso izkoristili. Po time outu Rojca pa so gostujči le uspeli zaključiti tretji niz s 25:22.

Izenačen začetek četrtega niza se je na četrti točki obrnil v serijo domačih,  ki so povedli z 8:4.  Novinec Blaž Jan je dober sprejem odlično izkoriščal in raztegoval dolenjski blok.  Izkazal se je tudi mladi Rezar, ki je najprej s točko v napadu, nato pa še z asom povedel Triglav do vodstva s 13:8.  Na drugi tehnični odmor so domači odšli s šestimi točkami prednosti. Po seriji napak gostov je Rojc reagiral z menjavo-pri 19:11 je v igro poslal nekdanjega igralca Lubnika Šmalca namesto Luke Brulca. Tudi pri domačih se je postava pomladila z vstopom Hafnerja in Lužoveca.  Mladi so set odlično pripeljali do konca in s 25:14 priborili 5. set.

Odločilni peti niz se je začel z neverjetno dolgo točko, ki se je končala vprid domačih in takoj napravila napeto vzdušje. Pri domačih se je v napadu razigral Štembergar Zupan, ki je letos prvič v vlogi sprejemalca, z asom pa se je pri gostih izkazal Turk.  Vse do šeste točke sta bili ekipi izenačeni in igrali kvalitetne dolge točke, nato pa je za prednost dveh točk gostov ob menjavi strani poskrbel Kosmina z asom.  Po napaki Šmitrana je Krka povedla z 11:8 in domači trener se je odzval s pol minute odmora. Z blokom in obrambo so gostujoči dosegli še dve točki in prisilili Sattlerja v zadnji time out.  Samostojni blok Šmitrana je dvignil upe Triglava in Rojc je vzel time out, po katerem pa je Šmitran dosegel še dva bloka in znižal na 13:12. Z obrambo in povratnim napadom so Triglavani dosegli že peto zaporedno točko in tako izenačili. Pred napeto končnico je Rojc vzel še drugi time out. Po pravi drami in dveh zaporednih blokih Žlajpaha pa so se zmage s 16:14 in skupno 3:2 veselili igralci Krke.