V napeti tekmi za las boljši gostje iz Brezovice

grb_za_clanke_novaKranj, 5. decembra. Igralci Astec Triglava II so v dramatični tekmi izgubili z ekipo Prigo Brezovica z 2:3 (-20, 25, -22, 20, -13).

 

 


ŠD Planina Kranj. Gledalcev: 65. Sodnika: Habjan, Divjak;

Astec Triglav II: Vodišek, Arnež 7, Kalan, Klemenčič (C) 13, Ambrožič 3, Zadražnik, Đurić, Krivec – L, Žibert 6, Hafner 3, Škarabot 23, Rezar 10. Trener: Maček.

Prigo Brezovica: Željeznov V., Verčič, Čot, Željeznov A., Brumen L., Brumen M., Zagorc, Zupančič, Novljan, Pečan, Umek, Hodnik (C). Trener: Brezočnik.

Tekmo so bolje začeli domači igralci, ki so v prvem delu 1. niza vseskozi vodili. Ko se je niz prevešal v drugo polovico so pobudo prevzeli gostje iz Brezovice, ki so z zanesljivo igro in precej nesmiselno poklonjenimi točkami s strani Triglavanov, niz tudi zmagali.

V drugem nizu so precej bolje začeli gostje, ki so tudi pred samo končnico niza držali prednost 4. točk, ki pa na koncu ni zadostovala za zmago v nizu, ki so ga z preobratom in nekaterimi menjavami v postavi (Hafner-Žibert) dobili Kranjčani. Tekma je bila zopet odprta, pri Triglavanih pa se je prebudili kapetan Klemenčič, ki je nadaljeval z odlično igro in v 3. nizu dosegel 7 točk samo z napadom. V izenačenem poteku niza, so le tega na koncu dobli Brezovčani, ki so s tem povedli z 2:1.

V četrtem nizu so Kranjčani vseskozi občutno vodili. Z zelo dobrim sprejemom začetnega udarca so podajalcu Ambrožiču omogočali lahkotno kreiranje igre, kar je slednji s pridom izkoristil. Niz so Kranjčani zlahka tudi dobili. Z dvema blokoma se je izkazal Žibert, skoraj nezaustavljiv v napadu pa je bil Škarabot, ki se počasi in zanesljivo vrača po poškodbi kolena.

V odločilnem 5. nizu so z 2:0 povedli gostje, sledilo je izenačenje, ob menjavi strani, pa so imeli Kranjčani prednost dveh točk. Le to so kmalu zapravili, saj so gostje povedli s 13:11. Triglavani so zmanjšali na 13:14, tekmo pa je z napako na začetnem udarcu zaključil Arnež, ki si sicer za predstavo na celi tekmi zasluži pohvalo.

Igra Kranjčanov je spodbudna, za poln izkupiček v soboto ob 15:30 v ŠD Planina proti TOM Mokronogu (zamenjava domačina tekme) pa se bodo pa morali še bolj potruditi.