V novo sezono z okrepitvami

Poletje gre počasi h koncu in bliža se začetek nove dvoranske sezone! Slovensko državno prvenstvo se bo v okviru Sportklub prve odbojkarske lige za ženske in moške začelo v soboto, 2. oktobra. V prvem krogu nove sezone se bo Krka pomerila s Salonitom Anhovo, Panvita Pomgrad z ACH Volleyjem Ljubljana, Calcit Volley z Merkur Mariborom, Hiša Na Kolesih Triglav pa s Črnučami.

Na začetek sezone se naša prva članska ekipa že intenzivno pripravlja, v postavi pa je tudi nekaj sprememb.

Ekipi sta se pridružila dva novinca, oba mlada in perspektivna reprezentanta. Prvi je Žiga Kumer, libero, ki bo prišel na posojo iz ekipe ACH Volley. Žiga je visok 184 cm, rojen je leta 1999, do sedaj pa je nosil dres ACH-ja in Črnuč. V svoji karieri je osvojil že veliko odličij na mivki, bil pa je tudi kapetan reprezentance U-19. Ravno tako na posojo prihaja tudi Žigov reprezentančni kolega Tilen Pušnik iz ekipe Calcit Volley. Tilen igra na pozicijah sprejemalca in korektorja, je visok 196 cm in rojen leta 2000. V lanski sezoni je igral za OK Hoče, pred tem pa za GOKOP Fram in za mlajše selekcije OK Merkur Maribor.

Iz vrst Hiše na kolesih Triglav se Matic Fajfar seli v drugo člansko ekipo, kateri bo pomagal pri poizkusu preboja v 1.b ligo. Domači korektor Jure Glamočanin bo v sezoni 2021/22 posojen na Brezovico, kjer si bo v 1.b ligi pridobival igralne izkušnje.