V soboto se začne tekmovanje v 1.DOL Radenska Classic

clani_150x100Kranj, 1. oktobra. V soboto, 3.10.2009, bo v ŠD Planina tekma 1. kroga 1.DOL moški med Astec Triglavom in novincem v razširjeni 1. DOL  – UKO Kropa. Tekma se bo pričela ob 18. uri, sodila pa bosta Jovanovič in Adrovič. Na tekmi bo tudi standardni spremljevalni program – plesna skupina Tinča, DJ Jan in voditelj Klemen bodo poskrbeli, da se boste tudi v prekinitvah med napetimi akcijami zabavali in malce sprostili. Prenovljena ekipa Astec Triglava se bo tako prvič v novi sezoni predstavila na uradni tekmi.

Astec_-_UKO

Kranjčani so v prestopnem roku izgubili 4 igralce – Jakopin in Vidič sta v novi sezoni okrepila ACH Volley, Bojinović in Verbič pa sta po novem člana SIP Šempetra, Gregor Perhaj pa je v prestopnem roku pridobil status prostega igralca in bo kot kaže nastopal za Duol. V Astec Triglavu pa bodo na novo zaigrali podajalec Miloš Antonić, sprejemalec Nejc Berčič in srednji bloker Simon Bilandžić. Trenerski tandem Astec Triglava je imel veliko dela pri uigravanju ekipe, veliko število pripravljalnih tekem pa je pri teh naporih precej pomagalo. Rezultat na tekmah ni bil v ospredju, saj se je postava veliko menjala. Že na turnirju pred dvema tednoma za Pokal Combit Kranj 2009 pa so Kranjčani prikazali všečno igro, prav tako pa tudi na zadnji pripravljalni tekmi danes proti avstrijski ekipi SG VCA Hypo Niederosterreich, lani četrti ekipi avstrijskega državnega prvenstva. Tekma se je po vodstvu domačih z 2:0 končala z izidom 2:2.

UKO Kropa je sicer še pred dvema sezona igral v 3.DOL, lani pa se je ekipa dokaj suvereno in prepričljivo uvrstila med prvoligaše. V pripravljalnem obdobju so Kroparji na nekaj tekmah pokazali, da bo nanje treba resno računati, zato bodo morali domači odbojkarji že od vsega začetka zaigrati na vso moč. Pri Kranjčanih je še vedno vprašljiv nastop podajalca Miloša Antoniča, pri gostujoči ekipi pa je poškodovan korektor Bernard Debevec.