V srhljivki tokrat točka za Astec Triglav

calcit 4 20131208 1785332349Kranj, 7. decembra. Že po tradiciji so dvoboji med Kranjčani in Kamničani razburljivi in tudi tokrat je bilo tako. V napeti, borbeni in na trenutke tudi zelo kvalitetni odbojkarski predstavi je Astec Triglav izgubil s Calcitom Volleyballom z 2:3 (-22, 29, -20, 26, -14). Kranjčani so odigrali eno svojih boljših tekem v letošnjem prvenstvu, če ne morda sploh najboljšo. Na koncu je bilo nekaj grenkega priokusa, saj so se gostje veselili 2 osvojenih točk, ampak povsem pravično bi bilo, če bi se zgodilo tudi obratno. Tak pristop in igra vzbujata upanje tudi za nadaljevanje, saj so si Triglavani dokazali, da lahko točke osvajajo čisto proti vsem nasprotnikom, če sta le prisotna bojevitost in zbranost.

Športna dvorana Planina. 300 gledalcev. Sodnika: Milojevič (Ljubljana), Pevc (Šk. Loka).

Astec Triglav:  Lužovec , S. Hafner 6, Bilandžić, Mrak, Vene(L), Močnik 6, Rop 24, Bežek(L), Kržišnik 1, T. Hafner 16, M. Kök 23, Rezar 10, A. Kök . Trener: Matej Maček

Calcit Volleyball: Lakner, Hribar, Novaljan 2, T. Štern 22, Kvas, Pokeršnik 4, Ribič, Štembergar Zupan 20, Brus 3, Hrast 4, Stavbar 11, Kotnik 17. Trener: Marko Brumen

FOTO GALERIJA

STATISTIČNI PODATKI

Začetek tekme je pripadel domačim, saj so hitro povedli s 4:0, a so Kamničani kaj kmalu prišli do sape in s pomočjo odličnih servisov Martina Hrasta v seriji najprej izenačili in nato pa še povedli s 4:8. Triglavani so  peto točko dosegli šele po tehničnem odmoru. Igra je bila vseskozi borbena na obeh straneh, ampak nekoliko bolj čvrsta in odločna na strani gostov, ki so vseskozi držali prednost, ki so si jo priborili do tehničnega odmora. Matej Maček je pri 8:12 vzel pol minute odmora, ki pa preobrata ni prinesla. Kranjčani so se približali po nekaj dobrih servisih Saša Ropa na 12:13, kaj več pa do drugega tehničnega odmora ni šlo (13:16), saj je zmanjkalo tudi malo sreče. Kamničani so bili pazljivi v bloku, Triglavani pa so po drugem odmoru dodali še nekaj napak v napadu in pri 13:18 je Matej Maček vzel še drugi odmor.

calcit 6 20131208 1739701901Kranjčani se niso predajali in so iskali priključek, možnosti pa jim je poslabšal Štembergar Zupan, ki je z dvema neubranljivima servisoma vodstvo gostov povišal na 16:22. Isti igralec je z dvema zaporednima napakama na sprejemu in v napadu tudi poskrbel za 19:22 in tokrat je odmor vzel Marko Brumen. Gostujoči odbojkarji so prekinili niz domačih, saj je po odmoru uspešno napadel Domen Kotnik. Zaključno žogo za goste je »priboril« Tim Hafner z napako na začetnem udarcu. Gostje tega darila niso takoj izkoristili, niz so zaključili v naslednjem napadu z izidom 22:25.

Tudi v drugem nizu so bolje začeli Kranjčani, gostje so jih pri tretji točki ujeli, nato pa spet prehiteli. Blok Jureta Močnika pa je ustavil nalet gostov in pri 5 je bil izid spet poravnan. Do prednosti domači niso prišli, saj je gostujoča posadka igrala zelo dobro v obrambi, Kranjčani pa so bili preveč nezanesljivi na začetnem udarcu. Po prvem tehničnem odmoru so Triglavani imeli priložnost za priključek, a so z zmedo na igrišču podarili točko gostom, tako da je pri 7:10 Matej Maček zahteval prve pol minute odmora za domačo ekipo. Po tej prekinitvi so se Kranjčani spet zbrali, Matej Kök pa je izvrstno serviral in izid poravnal na 13:13. Razvnel se je boj za vsako točko, napaka na Triglavovih sprejemalcev po servisu Danijela Pokeršnika pa je gostom omogočila prednost 14:16 ob drugem tehničnem odmoru. Po 15:18 za Kamnik je sledila serija Triglava za ponovno poravnavo na 18. točki, po bloku Matej Köka Danijel Pokeršniku pa je Marko Brumen vzel prvi odmor v drugem nizu. Z nekaj sreče je z asom vodstvo na 20:18 povišal Sašo Rop in Brumen je še enkrat posegel s time-outom v tok dogodkov na igrišču. Drugi odmor je bil uspešnejši, saj so gostje izenačili izid na 20:20. Odmor je vzel zdaj Matej Maček, a z manj uspeha, saj so gostje dodali še 2 točki za vodstvo 20:22. A Kranjčani se niso predali in so še enkrat ujeli goste, Matej Koek pa je s pametnim napadom povedel Kranjčane spet v vodstvo. Prve zaključne žoge Triglavani niso izkoristili, še več, Kamničani so izid spet poravnali in si priboril svojo zaključno žogo. Nato se je napeta igra nadaljevala, možnosti za zaključek so imeli tako eni kot drugi, a spretnejši so bili tokrat Kranjčani in z winnerjem Tima Hafnerja zaključili drugi niz pri 31:29.

calcit 10 20131208 1076502914V tretjem nizu so se pri prvih točkah bolje znašli Kamničani. Z boljšim servisom so potisnili domače napadalce od mreže in si priigrali dve točki naskoka. Kranjčani so z odločno igro poravnali izid, Svit Hafner pa je z blokom poskrbel za prvo vodstvo v tretjem nizu. Kranjčani so z blokom Tončku Šternu prišli do dveh točk prednosti, a so gostje z asom prednost izničili. Na prvi tehnični odmor so šli z vodstvom Kranjčani.  V nadaljevanju so imeli rahlo pobudo gostje, Kranjčani pa so vračali prek obeh napadalcev Saša Ropa in Mateja Köka. Jernej Stavbar je z asom poskrbel za dve točki prednosti gostov. Na tehnični odmor so šli Kamničani s prednostjo treh točk po zaslugi Tončka Šterna. Isti igralec je po odmoru dodal še dva dobra servisa in pri 13:18 je Matej Maček vzel polminutni odmor. Kranjčani so sicer dosegli dve točki zapored, a neumorni Štern jih je spet oddaljil na 4 točke zaostanka. Calcit je imel prednost treh točk tudi na začetku končnice tretjega niza. V zaključku je Kranjčanom nekoliko popustila zbranost in gostje so povedli 17:22. Kranjčani so se kljub zaostanku še naprej borili, a pravega priključka v tem nizu niso več ujeli. Z napako v napadu je goste »odrešil« Sašo Rop za 20:25 in Kamničani so imeli tako eno točko že v žepu.

V četrtem nizu si na začetku nobena od ekip ni priigrala prednosti. Šele po asu Novljana so gostje prišli do prednosti 5:7. Kranjčani so takoj uprizorili protiudarec in na tehnični odmor po bloku Štembergar Zupanu odšli s točko prednosti. Po odmoru je na sceno spet stopil Tonček Štern in s tremi servisi Kamnik popeljal do udobnejšega vodstva 11:14, na kar je sledil odmor Kranjčanov. Po odmoru je za priključek dvakrat odlično serviral Tim Hafner, nato pa je Marko Brumen premeteno vzel pol minute odmora. A Tim se ni dal zmesti in je dosegel še eno direktno točko iz začetnega udarca, Domen Kotnik je zapravil napad in Kranjčani so bili spet v vodstvu za točko 16:15. Tudi tehnični odmor ni ustavil Hafnerja, saj je dosegel še en as. Ko je as dodal še Sašo Rop, pa je bil na kamniški klopi znak za alarm in sledil je drugi odmor Marka Brumna pri izidu 19:16. V končnico so tokrat s prednostjo 3 točk prišli Kranjčani. Gostje so skušali s številnimi menjavami ustaviti ritem domačih, a jim to 22:19 ni uspelo. Kamničani so uspeli izid poravnati na 22. točki z uspešnim blokom. Spet se je obetala napeta končnica. Prvo zaključno žogo so imeli igralci Astec Triglava. Domači kapetan je ni izkoristil in tako so do možnosti za osvojitev niza in tekme prišli gostje, a je Martin Hrast napravil tehnično napako in spet je šlo vse znova. Podobno kot v drugem nizu, so bili tudi tokrat bolj zbrani Kranjčani in niz dobili 28:26.

calcit 2 20131208 1802296342Peti odločilni niz so povedli gostje (1:3 in 2:4), Kranjčani pa niso popuščali in so se še naprej dobro borili. Izid je pri 5 izenačil Matej Kök. Za vodstvo Kranjčanov je lepo napadel Sašo Rop, ki je tokrat pokazal povsem drug obraz kot v sredo v Novem mestu. Ekipi sta igralni polovici zamenjali ob vodstvu Astec Triglava z 8:6. Gostujoči odbojkarji pa se še niso vdali in so prek Štemberger Zupana izenačili pri 9. točki, prek Šterna pa v protinapadu prišli do prednosti 9:10. Serijo gostov je prekinil Matej Maček z odmorom. Poteza je koristila Kranjčanom, saj so spet prišli do vodstva za točko. Napetost se je stopnjevala in vnela se je prava bitka za točke. Gašper Kržišnik je z odličnim servisom poskrbel za prvo zaključno žogo na tekmi, ki pa je Kranjčani niso uspeli izkoristiti. Kamničani so spet uspeli izenačiti izid in si izboriti zaključno žogo in jo tudi izkoristili z blokom domačemu kapetanu.