Vodilna Panvita prihaja v Kranj

V soboto ob 17.30 bomo na Planini gostili trenutno vodilno ekipo na lestvici 1. DOL – Panvita Pomgrad. Sobočani, ki lansko leto niso imeli preveč uspešne sezone (igrali so zeleno skupino in zaključili na skupnem 7. mestu), zaenkrat kažejo obetavno formo, predvsem po zmagi nad Salonitom. Slednji so teden poprej s 3:2 ugnali Kamničane, nato pa padli na trdna prekmurska tla in izgubili s 3:0. V tej tekmi je nase opozoril predvsem Aljoša Bogožalec. Vedno nevarni korektor je bil očitno vrhunsko razpoložen, saj je uspel v pičlih treh setih nabrati kar 26 točk. Od prejetih 30-ih podaj je zaključil neverjetnih 80%, oziroma 24 žog, dodal pa je še točko z blokom in na servisu. Trenutno je z 58 točkami drugi najboljši scorer 1. DOL, v povprečju pa da 5,27 točk na set, kar je največ v ligi. Med najboljših 10 sta uvrščena še oba njihova sprejemalca, Jakob Rojnik in Andrej Grut. Slednji se je po osvojenem naslovu državnega prvaka tako v avstrijskem prvenstvu z Aich/Dob, kot v slovaškem z Nitro, vrnil v nekdanji klub, prav tako pa barve Panvite zopet brani njihov nekdanji libero Klemen Hrastovec. Ob močni sprejemalski zasedbi se jim tako zaenkrat ne pozna odhod Jerneja Detele v Maribor. Pozabiti ne gre niti njihovega kapetana Gorazda Flisarja, ki je v treh tekmah nabral 12 blokov in je najboljši bloker lige, obenem pa tretji najučinkovitejši server.

Igralci Panvite zaenkrat res zasedajo visoka mesta na raznoraznih lestvicah in kot ekipa vodijo pred našo za 1 točko, saj so Triglavani svojo edino tekmo izgubili z 1:3, Sobočani pa z 2:3 v uvodnem krogu proti Mariboru. Vse to pa se lahko po soboti spremeni in bi lahko Kranjčani zopet stopili na vrh, saj Calcit Volley v tem krogu ne igra. Kamničani bodo tekmo v Tivoliju odigrali v okviru lige Mevza Cup konec decembra, ko bo ACH Volley gostil turnir srednjeevropske lige.

Naši fantje kljub porazu v Kamniku niso igrali slabo in bi lahko, ob rahlo drugačnem razpletu napete končnice v četrtem setu, tudi osvojili točko. Z mislimi pa so že cel teden pri Panviti in se intenzivno pripravljajo na najboljšo domačo tekmo v letošnji sezoni do zdaj. Z dobrim vzdušjem na tribunah jim lahko pomagamo do prvega mesta na lestvici!