Za uvod poraz v domači dvorani

Kranj, 13. oktobra. Kranjčani so v uvodni tekmi v 1.DOL Radenska Classic izgubili na domačem terenu proti GO Volleyu iz Nove Gorice z 1:3 (-11, 23, -18, -19). Gostje, pri katerih je tokrat zaigral tudi Jasmin Ćuturić, so bili boljši nasprotnik in so zasluženo osvojili vse 3 točke. Za kaj več kot znosen poraz, bi morali kranjski odbojkarji igrati precej bolj zbrano, saj so imeli zelo slabo učinkovitost v napadu, poleg tega pa se jih še zmeraj drži stara hiba, to je veliko število lastnih neizsiljenih napak. Res je sicer, da se je liga šele začela, ampak v domači dvorani pa vseeno ne bi smeli razprodajati točk. Triglavane čaka že v sredo, 16.10.2013, ob 19:15,  prvi popravni izpit, ko igrajo doma drugo pokalno tekmo proti Črnučam ACH. 

Športna dvorana Planina, gledalcev 300, sodnika: L. Globačnik (Topolšica), Melavc (Šempeter).

Astec Triglav: Lužovec 7, Hafne S. 1, Bilandžić 16, Mrak, Vene(L), Močnik 8, Rop 13, Bežek(L), Kržišnik 2, Hafner T., Kok, Rezar 4. Trener: Matej Maček

GO Volley: Vrtovec 1, Krasna, Basaneže 13, Ćuturić 10, Konjedic, Filiputti 2, Savičič 19, Bregar 7, Tomič 5, Kuburović 5, Gašparin, Maraž  . Trener: Jasmin Ćuturić

STATISTIČNI PODATKI

FOTOGALERIJA

Po dolgih dveh mesecih priprav so igralci domače ekipe že težko pričakovali začetek državnega prvenstva, vendar je to pričakovanje očitno negativno vplivalo nanje, saj bi težko slabše začeli uvodno srečanje proti ekipi GO Volley. Težave Triglavanov na sprejemu, podaji in napadu so ponesle goste do vodstva s 6:0 in 13:3. Kljub nekoliko boljši predstavi Kranjčanov v nadaljevanju so se igralci iz Nove Gorice dodobra razigrali in povsem dominirali prvi set. V napadu in na servisu je briljiral Savičič, kasneje pa še mlajši igralci, ki so zaradi velike prednosti dobili priložnost. Set se je kaj hitro zaključil z rezultatom 25:11 za GO Volley.

V novem setu je pri domačih prvič v začetni postavi zaigral novi podajalec Kržišnik ter popravil občutek zmedenosti napadov iz prvega seta, pri čemer mu je pomagal tudi boljši sprejem. Z asom Močnika ter blokom Rezarja so Triglavani tudi prvič povedli in na prvi tehnični odmor odšli s točko prednosti. V nadaljevanju sta obe ekipi igrali zanesljivo v napadu ter tako izmenično prihajali do točk. Oba kapetana (Savičič in Rop) sta bila nezmotljiva tudi v težkih situacijah in sta do rezultata 16:16 dosegla 11 ter 8 točk. Do prve prednosti so po napaki Triglavanov na sprejemu in v napadu prišli gostje in tako končnico odprli z rezultatom 20:18. Po točki in bloku Bilandžića je bil rezultat izenačen, z asom Lužovca pa so Triglavani povedli na 22:21. Lužovec je z odličnim serviranjem nadaljeval in prinesel domačim še eno točko, nato pa je serijo ustavil izkušeni Čuturić. Sledil je as in 13. točka Savičiča, s čimer je bil rezultat poravnan na 23. točki. Po maratonski izmenjavi je zaključno žogo Kranjčanom priboril Bilandžić, set pa je zaključil Tomič z napako v napadu. V drugem setu je imela ekipa GO Volley dvakrat slabšo učinkovitost v napadu kot v prvem in pol manj odličnih sprejemov.

 Tretji set so gostje zopet začeli nekoliko bolje od nasprotnikov. Bregar je s točko in blokom poskrbel za prednost dveh točk, ki je po zmedi v napadu Triglavanov narasla še za eno. Domače igralce je pred večanjem zaostanka reševal v napadu zelo zanesljivi (56%) Bilandžić, približati pa se vseeno niso uspeli. Ob drugem tehničnem odmoru so tako gostujoči vodili s 16:12. Dober servis Rezarja je Kranjčane približal, nato pa je svoje kvalitete pokazal Basaneže in z bloki poskrbel za rezultat 20:14. Triglavani so se po timeoutu trenerja Mačka nekoliko pobrali in znižali zaostanek na tri točke, serijo pa je s svojo običajno lahkotnostjo ustavil Čuturić, nato pa v roke vzel kar celotno končnico. Z blokom in napadi je dosegel tri točke, dve pa so podarili kar Kranjčani z napakami v napadu. Tretji set so tako z izidom 25:18 osvojili Primorci.

Zmagovalni ritem so igralci GO Volley-a prenesli v naslednji set in takoj povedli na podoben način kot na samem začetku srečanja. Z dobrim servisom in sestavljanjem bloka so domače napadalce in podajalca spravljali v obup, sami pa igrali sproščeno in prišli do vodstva 10:5. Matej Maček je zopet v igro poslal podajalca Svita Hafnerja, vendar se situacija ni spremenila. Prednost 14:7 je Čuturić ocenil kot zadostno in zopet odšel na počitek, namesto njega pa je zaigral Filiputti. Savičič in Kuburović sta s servisom še vedno uspešno pritiskala na Lužovca in Bežka, popustil pa je še zadnji do tedaj uspešnk napadalec Triglavanov-Bilandžić. Sprejem Kranjčanov je padel kar na polovično uspešnost sprejema tretjega seta. Gostje so tako prišli do prednosti 10 točk (20:10) in v igro poslali še mladega napadalca Vrtovca in podajača Konjedica. Kljub parim uspešnim blokom domačih je bila predstava ekipe GO Volley mnogo bolj prepričljiva in zasluženo so osvojili set s 25:19 ter tekmo s 3:1.