Začetek nove sezone proti Črnučam

V oktobru zopet začenjamo zares! V Kranj se vrača najmočnejše odbojkarsko tekmovanje pri nas – Sportklub 1.A državna odbojkarska liga! V soboto, 2.10., ob 18h bomo v ŠD Planina prvič lahko videli uradni nastop prenovljene ekipe Hiša na kolesih Triglav.

Ekipi sta se pridružila dva mlada in perspektivna reprezentanta – libero Žiga Kumer, ki prihaja na posojo iz ekipe ACH Volley, in sprejemalec/korektor  Tilen Pušnik, ki prihaja na posojo iz ekipe Calcit Volley. Oba novinca sta se že dokazala z dobrimi predstavami na Pokalu Avtohiše Vrtač Kranj 2021, kjer so Triglavani z zmago proti MOK Krka in po enim dobljenim nizom proti Kamničanom in SK Zadruga Aich/ Dob osvojili končno tretje mesto. Trener Sašo Rop je takrat dobro ocenil turnir, med svojimi varovanci pa je izpostavil nekaj težav v fazi napada.

Jim je težave v vmesnem času že uspelo odpraviti? Prva ovira kranjskega napada v letošnji 1.A DOL bodo Črnuče, ki so se v lanski sezoni prebile iz 1.B DOL in zamenjale Hoče v najvišji kakovostni skupini. V Črnučah letos igra nekdanji Triglavan Črt Bošnjak, trener Jurij Žavbi pa je pred sezono dejal: “Mislim, da bodo v letošnji sezoni tri oziroma štiri ekipe razred zase, v t.i. spodnjem domu pa se lahko enakovredno kosamo z vsemi tekmeci, čeprav imajo vse te ekipe bolj izkušene igralce in menim, da je tu največja razlika. A to ne pomeni, da tudi mi nimamo svojih ambicij in želja. S treningi smo začeli 9. avgusta in večino pripravljalnih tekem odigrali proti boljšim ekipam. Najbolj sem zadovoljen s pristopom igralcev na treningih in to je tudi edina pot, da se nadarjeni odbojkarji, ki rezultatsko doslej še niso veliko dosegli, lahko razvijejo v igralce, ki bodo čez nekaj let tvorili reprezentanco.” (povzeto po OZS)

Domači kapetan Janko Bregant je uvod v sezono povzel takole: “Vsako leto nam najboljše ekipe v ligi vzamejo katerega od perspektivnih igralcev, ki se je pri nas dokazal in verjetno je to tudi razlog, da smo s strani ACH Volleyja in Calcit Volleyja na posojo dobili dva perspektivna igralca. Upam, da bosta znala izkoristiti okolje, v kakršnega prihajata in da bomo tudi z njuno pomočjo presenetili katero od boljših ekip in da tudi mi pridemo do kakšnega skalpa. Priprave so potekale dobro in prav proti vsem ekipam, s katerimi se bomo srečevali v ligi, smo odigrali vsaj eno pripravljalno tekmo. Ne morem reči, da bomo prvenstvo s tekmo proti Črnučam začeli v stoodstotni formi, saj upam, da smo sposobni več in da bomo formo stopnjevali skozi celotno sezono. Težko tudi rečem, s kakšno začetno postavo bomo začeli sezono, saj smo na pripravljalnih tekmah preizkušali različne zasedbe, pripravljalno obdobje pa so nam žel nekoliko krojile tudi poškodbe. Upam pa seveda na uspešen uvod.” (povzeto po OZS)

Spored prvih tekem za ekipo Hiša na kolesih Triglav:

2.10. Črnuče (doma) – 18:00
9.10. Merkur Maribor (Maribor) – 18:00
16.10. ACH Volley (doma) – 17:30
23.10. Krka (Novo mesto) – 20:00
30.10. Panvita Pomgrad (Murska Sobota) – 17:30