Zadnja domača tekma letos

V prvoligaški konkurenci bodo Kranjčani še zadnjič letos igrali doma. Tokrat prihaja v ŠD Planina Salonit Anhovo. Tekma bo na sporedu v soboto, 1.12., ob 18. uri. Primorci letos igrajo v dobri formi in bodo za Hišo na kolesih Triglav nedvomno trd oreh.

Foto: Aleš Oblak

Salonit je trenutno s 5 zmagami na 3. mestu razpredelnice. Imajo točko manj kot drugouvrščeni Maribor, ki so ga prejšnjo soboto v domači dvorani gladko odpravili s 3:0. Vse to priča o kakovosti ekipe, ki je do sedaj izgubila le proti Calcit Volleyu in ACH Volleyu. Ekipa ima v primerjavi z lansko sezono novega trenerja, saj je Kanalce prevzel Hrvat Igor Šimunčič, odšli so Matija Jereb, Djordje Ilić in Sergej Drobnič, novinca v ekipi poleg nekaj mlajših igralcev pa sta srbski podajalec Strahinja Kuburović in sprejemalec iz Hrvaške Fran Peterlin. Ključni mož ekipe je še vedno zimzeleni Črnogorec Dejan Čabarkapa, ki pa s 33 leti ni najstarejši v ekipi, saj je eden od stebrov primorskega prvoligaša tudi 37 letni bloker Gregor Basaneže.

V soboto ob 18. uri se torej obeta zanimiva tekma, ki jo bosta sodila Kamničana Iso Adrovič in Dejan Perčič.

Predtekma bo ob 15. uri in sicer se bosta v 2.DOL zahod za ženske pomerila domača dekleta Triglav Kranj z ljubljansko ekipo OD Krim II.