Zadnjič letos zmaga v domači dvorani

maribor 29 20151206 1743665159Kranj, 19. decembra. Triglav Kranj je dosegel pomembno zmago za visoko uvrstitev po prvem delu 1. DOL, saj je v Kranju premagal Fužinar Metal Ravne s 3:1 (-18, 11, 21, 21). Po prvem nizu sicer ni kazalo dobro za domače odbojkarje, ki so preveč medlo začeli tekmo. Po daljši odsotnosti je znova začel v prvi postavi Aleš Kök, bolnega Roka Rezarja pa je zamenjal Jan Maček. V preostalih treh nizih pa je bila slika na igrišču precej drugačna. V drugem nizu so gostje preveč grešili, da bi lahko bili konkurenčni, v tretjem in četrtem nizu pa se je rezultat lomil vse do končnice, katere so pa tokrat zanesljivo dobili Kranjčani in vpisali novo osmo zmago za potrditev četrtega mesta, saj je Panvita zanesljivo odpravila Krko. Kranjčane že zdaj vabimo, da si pridete ogledat še zadnjo letošnjo tekmo, ki bo v sosednjem v Kamniku proti Calcitu Volleyballu prihodnjo sredo, 23.12., ob 19. uri v ŠD Kamnik. 

Športna dvorana Planina. 150 gledalcev. Sodnika: Seifried (Maribor), Novak (Dvor).

Triglav Kranj: Lužovec 9, Hafner 1, A. Kök, Maček 1, Bregant 18, Uršič 15, Bežek(L), Kos , Mali 3, M. Kök 16, Rezar , Jovanov 2. Trener: Sašo Rop.

Fužinar Metal Ravne: Fužinar Metal: Stravnik 1, M. Jež 3, Lednik, Šavc, Borko, Tomaž 1, J. Jež 14, Valentan 10, House 11, Libnik, Cuevas 16. Trener: Slobodan Nikolić.

Kranjčani so tekmo odprli slabo, saj so s tremi lastnimi napakami in blokom gostov prišli na zaostanek 4:0. Še preden so se dobro obrnili so gostje prek Cuevasa ušli na 8:3 ob prvem tehničnem odmoru. S še nekaj »darili« so Triglavani omogočili gostom visokih 11:4, tako da je domači trener vzel še drugi odmor. Nato so se Triglavani vendarle zbrali in dosegli 4 točke zapored. Na krajši počitek je goste poklical srbski trener Nikolić, ki je očitno preporodil ekipo iz Raven na Koroškem, ki je sicer še vedno trdno na zadnjem mestu. Ravenčani so prvi niz dobili gladko in brez težav, saj se jim ni bilo treba kaj prida truditi ob res neangažirani igri domače ekipe.
V drugem nizu je pri domačih na mestu organizatorja igre začel Svit Hafner namesto Aleša Köka. To se je v igri poznalo, saj je pridobila na hitrosti in udarnosti. Gostje so prišli v zaostanek 3 točk. Lepa akcija v napadu in nato še blok Uršiča sta Kranjčane pripeljala do udobnejše prednosti 5 točk. Ob drugem tehničnem odmoru je Triglav vodil že 9 točk. Zdaj so precej več grešili gostje. Pri 19:7 je vzel pol minutni odmor Slobodan Nikolić, saj gostje praktično niso več spravili žoge v polje nasprotnika. Odmor je koristil, saj so Korošci le uspeli ustaviti nalet Kranjčanov, a 20:10 je bila vseeno takšna prednost, da so domači izid v nizih brez večjih težav poravnali na 1:1.
V tretjem nizu so se Korošci spet zbrali in po dveh lepih obrambnih akcijah povedli s 6:4. Z blokom Bregantu in asom Mitje Ježa so povedli 10:7. Rop je vzel time-out. Pri gostih ni bilo več sledu  nezbranosti iz prejšnjega niza, Precej bolje so sprejemali servise Kranjčanov, ki tudi v napadu niso bili več tako prodorni kot v drugem nizu. Po 14:11 v korist Fužinarja so gostje napravili dve zaporedni napaki v napadu in Beograjčan Nikolič jih je poklical na posvet k robu igrišča. Kranjčani so tik pred drugim tehničnim odmorom spet prišli v vodstvo za točko. Po odmoru je korektor gostov Cuevas zgrešil še en napad, Nikolič pa izkoristil še svoj zadnji odmor v tem nizu. Triglavani so še naprej držali prednost 3 točk, gostje pa na vse kriplje iskali priključek. Niz je z neubranljivim servisom zaključil Miha Mali.
V četrtem nizu si je na začetku dve točki prednosti nabral Fužinar, nato pa so Kranjčani naredili serijo za preobrat. Pri prvem tehničnem odmoru so spet vodili gostje za točko. Dve točki naskoka so si gostje priigrali na servis Jureta Ježa. Isti igralec je dodal še dve zaporedni točki za prednost Fužinarja 16:12 pri drugem tehničnem time-outu. Že kmalu je gostujoči trener znova poklical svojo ekipo z igrišča, saj so Triglavani prišli na 2 točki zaostanka. Kranjčani se niso ustavili in so izenačili izid, pa nato napravili dve napaki dotika mreže in gostje so bili spet na +2. Zdaj je stopil na sceno Miha Mali. Dosegel točko v napadu in lepo obrambo in takoj je bil izid spet poravnan. Borbenost v obrambi Kranjčanov je bila poplačana nekaj kasneje, ko so s protinapadom Breganta prišli do prednost 21:19. Sledila je še ena točka Mateja Köka, takoj nato pa time-out Fužinarja pri 22:19. Prvo zaključno žogo je domačim priboril Janko Bregant in jo sam tudi izkoristil.