Zgodovinski prvi kranjski turnir za MEVZA srednjeevropski pokal

Med petkom, 29.9., in nedeljo, 1.10., se bo v Kranju prvič v zgodovini kluba in mesta odvijal turnir za MEVZA srednjeevropski pokal. Rezultat v živo, statistika v živo in neposredni prenos tekem je na livescore.oktriglav.si . MEVZA je srednjeevropska odbojkarska zveza (Middle european volleyball zonal assocation) in vsako leto prireja tekmovanje za prvaka srednje Evrope. Na njem sodeluje 11 najvišje uvrščenih ekip iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske, Slovaške in Slovenije, poteka pa v obliki turnirjev z največ štirimi udeleženci. Vsaka ekipa bo igrala na petih takšnih turnirjih in se srečala z vsakim od desetih nasprotnikov po enkrat, na koncu pa se bodo štiri najvišje uvrščene ekipe pomerile na turnirju finalne četverice.

V uvodnem krogu letošnje sezone bo eden izmed turnirjev odigran v domači dvorani odbojkarskega kluba Triglava iz Kranja, ki si je z lanskim tretjim mestom v domačem prvenstvu prvič priigral mesto na tem mednarodnem tekmovanju. To je za kranjski klub izjemen dosežek, saj še nikoli nismo bili udeleženci tekmovanja takšnega ranga. Nazadnje je Triglav v evropskem prostoru nastopil na pokalu Challenge v sezoni 2009/2010 in tedaj odigral le 2 tekmi prvega kroga proti nizozemskem Groningenu, tokrat pa nas čaka vsaj deset tekmecev na petih turnirjih. Poleg Triglava bodo Slovenijo zastopali kamniški Calcit Volley in ljubljanski ACH Volley, ki je lani srednjeevropski pokal na koncu osvojil.

Na turnirju v Kranju bodo gostovali slovaški prvaki VKP Bystrina SPU Nitra, hrvaški podprvaki HAOK Mladost Zagreb in avstrijski podprvaki SK Posojlnica Aich/Dob. Gostujoče ekipe, ki so v tem vrstnem redu zasedle tretje, četrto in peto mesto na lanskem srednjeevropskem pokalu, so po besedah kranjskega trenerja Saša Ropa “močne in predvsem izkušene ekipe, ki imajo igralce z ogromno mednarodnimi tekmami za seboj”. Dodal je še: “Imajo tudi bistveno večje proračune in vse 3 ciljajo na naslove prvakov v svojih ligah. Vendar ne bomo igrali samo kot udeleženci in obiskovalci turnirjev, ampak bomo poizkušali biti tekmovalci in zmagovalci.”

Vzporedno s turnirjem v Kranju bosta potekala še turnirja v Zwettlu (AUT) in v Myjavi (SVK). Naslednjič bodo Triglavani igrali s Calcitom v Kamniku 21. oktobra, nato pa se bodo do konca januarja 2018 udeležili še turnirjev v Kazincbarciki (HUN),  Kašteli (CRO) in v Ljubljani.

Spored tekem v ŠD Planina:

Petek, 29.9.
17:00 SK Posojilnica Aich/Dob (AUT) – VKP Bystrina SPU Nitra (SVK)
20:00 Triglav Kranj (SLO) – Mladost Zagreb (CRO)

Sobota, 30.9.
17:00 SK Posojilnica Aich/Dob (AUT) – Mladost Zagreb (CRO)
20:00 Triglav Kranj (SLO) – VKP Bystrina SPU Nitra (SVK)

Nedelja, 1.10.
15:30 VKP Bystrina SPU Nitra (SVK) – Mladost Zagreb (CRO)
18:30 Triglav Kranj (SLO) – SK Posojilnica Aich/Dob (AUT)