Zmaga proti Krki

Picture PreviewKranj, 19. marca. Astec Triglav – Krka 3:1 (-18, 13, 16, 21). Kranjčani so dosegli osmo zmago v zeleni skupini 1.DOL Radenska Classic. Po medlem začetku kranjskih napadalcev, so se le ti v drugem nizu vendarle prebudili, saj so imeli odlično podporo sprejemalcev, pa tudi obramba je funkcionirala praktično brezhibno – tu gredo pohvale še posebej Mihi Bežku, ki je prikazal verjetno eno od najboljših iger v tej sezoni. Krka je bila enakovredna spet v četrtem nizu, čeprav so Kranjčani vseskozi narekovali ritem in z lepimi obrambami in protinapadi osvojili tudi zadnji niz in zmago na tekmi. Kranjčano so že osvojili prvo mesto in številko 7 za končnico. Za številko 2 so še vedno v “mrtvem teku” Panvita Galex, Salonit Anhovo in Calcit Volleyball, tako da tudi Sašotova “pokojna” hobotnica ne ve, kdo bo v sredo, 30.3.2011 ob 19. uri stal nasproti domače ekipe v ŠD Planina na poti do polfinala.

Športna dvorana Planina. 120 gledalcev. Sodnika: L. Globačnik (Topolšica), Melavc (Šempeter).

Astec Triglav: Šildenfeld 1, Čulibrk 8, Bilandžić 13, Ambrožič, Antonić 2, Rop 9, Bežek (L), Potočnik 1, Kristan 18, Štembergar Zupan 13, Berčič. Trener: dr. Tine Sattler.

Krka: L. Brulec 16 , Kosmina 1, Mikša 6, Čuk(L), Vesel(L), Bregar 1, Lejo 10, Longar 1, J. Brulec 2, Halas, Turk 4. Trener: Vladimir Janković.

STATISTIČNI PODATKI

Gostujoča ekipa je dobra začela srečanje. Dvakrat so uspešno ustavili Andreja Štembergar Zupana, domači pa so naredili še nekaj napak in izid na semaforju je bil hitro 1:4 za goste. Kranjčani so se nato le nekoliko zbrali in do prvega tehničnega odmora izid znižali na 6:8. Neodločna igra nekaterih napadalcev domače ekipe pa je bila razlog, da so gostje še kar naprej vodili za 2 ali 3 točke. Pri vodstvu gostov z 8:12 je Tine Sattler zahteval pol minute odmora. Ko so gostje imeli že 5 točk naskoka, so Triglavani vendarle zaigrali bolj odločno in izid znižali na 11:13. Zdaj je odmor vzel Janković.  Z uspešnimi začetnimi udarci je obrambo gostov rešetal Sašo Rop. Ko so gostje dvakrat zapored z blokom ustavili Bojana Kristana, pa so spet povišali prednost na 13:16. Kranjčani so nato še nezbrano izvajali začetne udarce, gostje pa dobro protinapade in pri vodstvu 15:20 je premor vzel Tine Sattler. Toda prav nič ni pomagalo domačim igralcem, saj so se napake kar vrstile. Krkaši pa so rešili tudi nekaj  težkih žog v obrambi. Prednost gostov je znašala 17:22, kar je bilo preveč, da bi domači še lahko spremenili potek prvega niza.

Drugi niz so domači odbojkarji začeli povsem drugače. Z dobro obrambo so si priigrali 4 točke prednosti in ko je protinapad izkoristil Bojan Kristan za 6:2, je trener gostov vzel prvi odmor.  Do prvega tehničnega odmora so gostje izid znižali na 8:5.  Po dveh uspešnih akcijah domače ekipe, ki so dobre obrambe kronali s hitrim protinapadom in točko, pa je pri izidu 12:7 Janković vzel še druge pol minute odmora za svoje varovance.  Po odmoru so Kranjčani ustavili Luko Brulca z blokom,  Sašo Rop pa je dodal še as in izid je bil že visokih 14:7. Tudi do drugega tehničnega odmora se Krkaši niso uspeli približati, saj je še en as za Kranjčane dosegel Bilandžić (16:8).  Simon je tudi po odmoru dobro serviral in prednost je znašala že 11 točk, kar je bilo več kot dovolj za poravnanje na 1:1.

Tudi v tretjem nizu so Kranjčani začeli bolje in povedli s 4:2. Domači so za dve točki vodili tudi ob prvem tehničnem odmoru. Pri izidu 9:6 je trener gostujoče ekipe vzel pol minute odmora.  To ni pomagalo, saj so Kranjčani prek Čulibrka izid povišali na 11:6. Ob drugem tehničnem odmoru je prednost domače ekipe znašala 6 točk.  Na začetku končnice je na začetnem udarcu prednost povišal na 22:14 Sašo Rop in tudi drugi niz je bil odločen v korist domače ekipe.

Enako kot v prejšnjem nizu, so tudi tokrat domači povedli s 4:2, prednost dveh točk pa obdržali tudi ob prvem tehničnem odmoru. Gostje so z dobrim servisom Turka izid uspeli izenačiti pri 11. točki.  Ob drugem tehničnem odmoru so imeli minimalno prednost spet domači odbojkarji.  Ko so Triglavani spet povedli za 2 točki je pri 18:16 Janković skušal obrniti potek s prve pol minute odmora.  Ko je izredno težko žogo zaključil Bojan Kristan in domače popeljal do prednosti 20:17, so si gostje vzeli še drugi odmor v četrtem nizu. Tudi ta prekinitev ni zmotila kranjske ekipe, ki je tekmo mirno popeljala do zmage s 3:1.