Zmage mladih Triglavank in Triglavanov

Poleg naše prve članske moške ekipe so bile uspešni tudi naši mladi odbojkarji in odbojkarice.

Naša druga moška članska ekipa Vet4Pet Triglav se je od sezone poslovila z zmago. Z gladkih 3:0 so v domači dvorani pred navijači odpravili favorizirane in višje uvrščene Ljubljana Volley. Triglavani so tako z 10 zmagami in 32 točkami končali na 5. mestu lestvice 2. DOL.

Starejši dečki so na zadnjem letošnjem turnirju domov prišli s polovičnim izkupičkom. Na prvi tekmi so morali priznati premoč ekipi iz Radencev, klonili so z 2:0 v setih. Za drugo tekmo so se fantje zbrali in ponovno premagali ekipo iz Maribora ter slavili z 2:0 v setih. Trener Žiga Lužovec: “Kljub temu, da so fantje končali na zadnjem mestu 2. lige, so skozi celotno leto močno napredovali in komaj čakamo na pričetek prihodnje tekmovalne sezone.”

V nedeljo so naša mladinke odigrale zadnji turnir v tej sezoni. Bile so zelo uspešne, saj so na obeh tekmah slavile z rezultatom 2:0. Najprej so premagale ekipo iz Slovenj Gradca, potem pa še bolj prepričljivo ekipo ŽOK Maribor.

V petek je tudi naša prva ženska članska ekipa odigrala zadnjo tekmo v 2.DOL – zahod. V gosteh so brez večjih težav premagale ekipo Krima II z rezultatom 3:0. Skupno so tako dekleta osvojila 12 zmag, 40 točk in tretje mesto na lestvici. “Končno tretje mesto je lepa nagrada za uspešno sezono,” je komentirala trenerka Bojana Kecojević.

Nekaj dni pred tem je naša druga ženska članska ekipa po zanimivem naključju z istim rezultatom premagala ekipo OD Krim III, ravno tako v zadnjem krogu sezone. Dekleta so leto zaključile na 5. mestu lestvice 3. DOL – zahod, dosegle pa so 8 zmag in 23 točk.