V izenačeni tekmi še četrti poraz

Thumbnail PreviewKranj, 18. februarja. Calcit Kamnik je v tekmi 4. kroga modre skupine lige Radenska Classic premagal Astec Triglav s 3:1 (22, -16, 21, 23) in jih prehitel tudi na prvenstveni lestvici. V zelo izenačeni tekmi so bili domači za odtenek boljši nasprotnik, ki je v odločilnih trenutkih tudi manj grešil si na ta način priborili zasluženo zmago. Ritem tekmovanja je neusmiljen in Kranjčani nimajo časa za objokovanje izgubljenih priložnosti, saj jih že v soboto čaka nova pomembna tekma proti Ekipi Marchiol Vodi iz Prvačine, ki je tudi včeraj malce presenetljivo izgubila proti Galex Miru v domači dvorani.

Športna dvorana, gledalcev 200, sodnika: Sanja Miklošič (Maribor) in Denis Kaltenekar (Lesce).

Calcit Volleyball:
Hribar(L), Sušec, Kvas, Šmitran 4, Drobnič, Polančec, Ropret 2, Novljan 10, Zupanc 16, Bogožalec 14, Djordjevič 19. Trener: Matej Maček.

Astec Triglav:
Ivartnik(L), Čulibrk, Ambrožič, Bilandžič 10, Planinc 11, Antonič 4, Rop 16, Bežek 1, Potočnik 10, Štembergar Zupan 12, Berčič. Trener: Bogdan Kotnik.

STATISTIČNI PODATKI

Za Kamničane in Triglavane je bila to že letošnja peta uradna tekma, gostitelji pa so jo posvetili zvestemu privržencu kluba Mihi Ferlanu, ki so ga danes pokopali na ljubljanskih Žalah.

 

Začetek tekme je bil izenačen, Kamničani pa so veliko grešili na servisu. Ko so to popravili in so gostje neverjetno veliko napadov zaključili izven polja, so Kamničani povedli z visokih 16:9. A to ni bilo dovolj, saj so z lastnimi napakami dovolili gostom, da so se približali na 22:21. Kamničani le niso dovolili popolnega preobrata, Štembergerjev udarec izven igrišča pa je odločil prvi set.

Začetek drugega seta je bil izenačen, v sami sredini seta pa se je razigral Rop, Kamničani pa so grešili in gostje so najprej povedli s 18:13 in nato celo s 22:14. Kljub šestim menjavam Kotnika je bilo to dovolj za mirno končnico in izenačenje na 1:1. Tudi tretji set je bil do sredine izredno izenačen, ko se je razigral Zupanc, ki je v tem nizu dosegel kar devet točk. Kamničani so povedli s 20:15 in niz mirno pripeljali do konca.

Kako izenačeni sta ekipi, smo videli tudi v četrtem setu. Višjo prednost so si priborili domači pri 14:10, a jo kmalu zapravili. Nato so imeli pobudo gostje, ki so povedli celo s 19:16 in vodili tudi v sami končnici, ko se je razigral Novljan, prvo zaključno žogo za domače pa je z asom izkoristil Djordjevič.

avtor: STA