3 točke za mirnejšo prekinitev prvenstva

V preloženi tekmi 5. kroga sta se v Kranju srečali domača ekipa Hiša na kolesih Triglav in OK Hoče. Kranjčani so po daljšem času spet stopili v skoraj kompletni zasedbi na igrišče, saj so zaradi karantene morali preložiti tekmi s Hočami in Panvito Pomgrad.

ŠD Planina Kranj, brez gledalcev, sodnika Melavc (Šempeter), Ortl (Polzela)

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič , Nanut 11, Glamočanin, Tučen 7, Bregant 16, Godnič 4, Libnik (L), Snedec, Mali 14, Šikanič, Maček 9. Trener: Sašo Rop.

OK Hoče: Pušnik 1, Crnjanski 13, Ostvik 11, Pesti 18, Herodež, Čopi 12, Leva 7, Orthaber (L), Hafner, Koblar 1. Trener: Jure Čopi.

Statistika, video …

Gostje so tekmo začeli brez prvega podajalca Primoža Mejala, domači pa so že takoj na začetku pošteno stopili na plin in z dobrim serviranjem Janija Godniča povedli s 5:0. Nato so tudi Štajerci ujeli ritem in vzpostavili ravnotežje v doseganju točk. Kranjčanom se je poznalo, da so željni igre in z blokom Žigi Čopiju so pobegnili že na 14:7. Po odmoru trenerja gostov so se Hočani spet pobrali in zmanjšali zaostanek, ko so z blokom zaustavili kapetana domače ekipe Janka Breganta. Triglavani so hitro spet prišli na polne obrate in z nekaj dobrimi obrambami ter protinapadi povedli z 20:14. Pri Hočah je nekajkrat lepo napadel mladi levoroki korektor Pesti in skrbel, da razlika ni preveč narasla. Triglavani so v končnici nekoliko popustili v napadu in dovolili gostom zmanjšanje izida na 23:20. Prvo zaključno žogo je priigral Bregant, niz pa z napako na servisu zaključil Pesti.

Začetek drugega niza je postregel z izjemno akcijo in dolgo izmenjavo, ki se je zaključila s prvo točko domačih. Še naprej je bil pri Hočah zelo razpoložen Pesti, z nekaj sreče pri servisu pa so gostje prvič na tekmi povedli s 4:5. Kranjčani so slabše sprejemali kot v prvem nizu. Po asu Čopija (5:8) je Rop vzel prvi odmor v drugem nizu. Tudi po odmoru so domači igrali dokaj raztreseno. Štajerska ekipa se je razigrala in z bolj prodornim napadom držala prednost 2 do 3 točk. Z napadi prek sredine so Triglavani držali ravnotežje, a do preobrata vseeno niso mogli priti, dokler ni začel delovati še blok. Po napaki Pestija v napadu so bili ponovno v vodstvu Kranjčani za točko. Odmor si je pri izidu 16:15 privoščil strateg gostov Jure Čopi. Po odmoru so več grešili domači, Hoče so si priborile 2 točki naskoka (18:20) in serijo gostov je prekinil Sašo Rop z odmorom. Gostje so strnili igro v bloku, ustavili Malija in s protinapadom Čopija ušli na 19:23, kar je bilo dovolj za zmago v drugem nizu.
Tudi tretji niz so Štajerci začeli podobno, kot so končali prvega. Z blokom Ostvika so povedli 1:3 in nato prednost še povišali na 3:6, ko se Kranjčani nikakor niso dobro odzivali v obrambnih akcijah. Zelo slabo so postavljali blok na visoke žoge in dopuščali gostom, da so zlahka vzdrževali prednost 3 točk. Po nekaj slabših sprejemih Hočanov, so Kranjčani uspeli izid izenačiti na 10. točki. Zopet so bili v nekaj izmenjavah boljši gostje, a jim domača posadka ni ostala dolžna in prišla do vodstva s 15:14. Tudi po odmoru gostov so Kranjčani še naprej delovali bolj zbrano in pri 17:14 je Čopi vzel še svoj zadnji odmor v tem nizu. Triglavani so ostali zbrani, ponovno se je v napadu razigral tudi Miha Mali. Prefinjeno je v teh trenutkih odigral kapetan Janko Bregant in zadržal udobno prednost domače vrste 20:17. Domači so ob koncu niza uspeli to prednost zapraviti in se spraviti v težave. Rop je vzel oba odmora, da bi prekinil serijo gostov, a mu to ni uspelo najbolje, saj so Hoče prišle do prve zaključne žoge. Trd boj se je nadaljeval, Hoče so imele ves čas pobudo in pretile z zaključnimi žogami, a jih niso uspeli izkoristiti. Počasi se je pobuda selila na stran domače šesterke, ki je po napadu Malija in napaki Crnjanskega slavila v tretjem nizu.
Četrti niz so nekoliko bolje začeli gostje, Kranjčani pa so z že pregovorno borbenostjo obrnili potek, povedli s 6:4 in prisilili goste v prvi odmor. Tudi po odmoru je sledilo obdobje bolj zbrane igre Kranjčanov, ki niso dovolili prevlade gostov v napadu, čeprav je nekajkrat napadel Crnjanski, ki do tedaj ni bil preveč opazen na igrišču. Po odmoru Čopija (14:9) je Kranjčanom uspelo še malce bolj povečati zalogo prednosti. V bloku se je nato izkazal Ostvik, ki je ustavil Mačka in preprečil še večji pobeg Kranjčanov. Prevlado domačih na igrišču je potrdil Miha Mali za 20:13. Zanos domačih je nekoliko splahnel,  zato je Sašo Rop vzel pol minute odmora, umiril fante in ti so spet prevzeli vajeti igre v svoje roke. Pri 23:16 je že kazalo, da je tekma odločena, a je na sceno stopil Crnjanski, ki je z zanesljivimi servisi in kranjskimi napakami v napadu uspel izid znižati na 23:20. Rop je vzel še drugi odmor, gostujoči odbojkarji pa zgrešili še dva servisa in vse 3 točke so ostale v Kranju.