3. DOL dekleta v novo sezono po prva tri mesta

Naša druga ženska članska ekipa bo to soboto otvorila novo sezono 3. državne odbojkarske lige, ki je tokrat združena in obsega skupno 6 ekip iz vzhoda in zahoda. Ekipa obstaja tretje leto in po 11. mestu v prvi sezoni ter 8. mestu v lanski sezoni letos, po besedah kapetanke Tajde Ribnikar, cilja na prva tri mesta. V odbojkarsko obarvani soboti v ŠD Planina bomo tako lahko ob 14h spremljali hkratni debi 3. DOL deklet (proti ekipi Kostak Elmont) in 2. DOL deklet (proti ekipi VOLLEYBALLjubljana), ob 17h pa tekmo prve moške ekipe proti OK Hoče. Celotno predstavitev ekipe 3. DOL deklet si lahko ogledate na tej povezavi.

Pred sezono je podajalka in kapetanka Tajda Ribnikar dejala: “Ne morem reči, da sem z lanskim 8. mestom zadovoljna, ciljala sem višje. Letos se je ekipa precej spremenila in v svoje vrste smo dobile nekaj mlajših igralk, tako da je pred nami zahtevna naloga. Letos imam za cilj uvrstitev med prva tri mesta, za takšen dosežek pa bo na prvem mestu potreben sprejem, zbranost na treningih in tekmah, obramba in tako naprej. Nedavno smo začele igrati več raznolikih napadalnih akcij, kot so penal zadaj, pipe in podobno. Trenerju smo same predlagale, da bi poizkusile kaj novega in na enem izmed treningov nas je presenetil z različnimi akcijami. Zdaj to uigravamo in bomo videli kako se bo obneslo na tekmi. Osebno se mi zdi super, saj je igra veliko bolj zanimiva in hitra. Veseli me tudi, da se je letos liga razširila po celi Sloveniji, saj bomo tako dobile več izkušenj in videle kako igrajo tudi druge ekipe, namesto ponavljajočih se nasprotnic.”

 

 

Trener Zmago Hafner pa na sezono gleda tako: “Zdaj smo že tretje leto skupaj, punce so spoznale sistem dela in sistem igre, tako da čedalje bolj razumejo kaj od njih zahtevam. Temu primerno smo lani tudi igrali vedno boljše in z mestom na lestvici sem bil zadovoljen. Letošnja sezona pa je povsem druga zgodba. Nehali sta igrati dve igralki standardne prve postave (prva blokerka in prva napadalka/sprejemalka) in to vrzel bo težko zapolniti. Letos se je spremenil sistem tekmovanja – sedaj je 3. liga enotna (združen vzhodni in zahodni del) s 6 ekipami in dvokrožnim sistemom. Gostovanja bodo tako letos daljša in bodo vključevala daljše vožnje. Pripravljeni smo na sezono, vendar poznamo samo ekipe iz zahodnega dela, iz vzhodnega pa ne, tako da bomo videl kaj bo tekmovanje prineslo.”