Mali: “Zadnji tekmi sta pokazali, da nas čaka še veliko dela.”

OBVESTILO: Tekma proti Hočam je zaradi bolezni prestavljena na 21.10. ob 20.30, v ŠD Planina.

V četrti tekmi proti OK Salonit Anhovo so Triglavani igrali brez kapetana Janka Breganta in izgubili z gladkih 0:3 (15, 21, 20). Kanalci so bili boljši praktično v vseh elementih igre in Kranjčanom kljub različnim menjavam postave ni uspelo zaigrati na zares konkurenčnem nivoju. Salonit se je tako prebil do 3. mesta in skupno 8-ih točk, Hiša na kolesih Triglav pa ostaja pri 4-ih točkah in na predzadnjem mestu. Tik pred našo prvo moško ekipo se na lestvici nahaja naslednji nasprotnik – OK Hoče. Slednji so do zdaj igrali zelo podobno kot Triglavani – oboji so točko odvzeli Kamničanom in polno zmago dosegli proti Krki. Pred tekmo, ki bo v ŠD Planina v soboto, 21.10. ob 20.30, smo govorili z letos zelo razpoloženim sprejemalcem Miho Malijem.

Po dobrem začetku proti Kamniku in Krki zdaj dva zaporedna poraza proti Mariboru in Salonitu. Bi rekel, da se je kaj izrazito spremenilo v teh zadnjih dveh tekmah ali so se stvari pač drugače odvile in niste bili tako daleč od zmage?

V prvih dveh tekmah smo igrali dobro, borbeno. Mislim, da je bilo v celotni ekipi čutiti še neko dodatno energijo in željo po igranju in tekmovanju, ki se je nakopičila v tem res dolgem premoru. Podobna je bila tudi tekma proti Mariboru – vsekakor napeta tekma. Igrali smo proti močni, mladi in energični ekipi, ki cilja na najvišja mesta. V igrišču je bilo čutiti borbenost in željo po zmagi, igrali smo prvo tekmo na domačem parketu po več kot pol leta premora, na žalost pa smo zapravili nekaj ključnih priložnosti, ko bi lahko spremenili potek tekme in morda iztržili kaj več. Tudi iz poraza proti Salonitu bi želel potegniti čim več dobrega, še posebej z vidika mlajših igralcev, kljub slabšemu rezultatu. Vsekakor pa sta zadnji dve tekmi pokazali, da nas čaka še veliko trdega dela.

V letošnji sezoni si očitno v odlični formi in prevzemaš eno vodilnih vlog v doseganju točk. Se ti zdi da ti je koristila dolga pavza, oziroma kakšen je po tvoje razlog za tvojo trenutno formo?

Dolga pavza in trenutna nestabilna situacija sta zagotovo glavna razloga. V dolgem času brez odbojke bi rekel, da sem imel predvsem veliko časa za »miselno« pripravo na letošnjo sezono, ko je tudi moja vloga v ekipi nekoliko drugačna. Smo pa v marcu vsi spoznali, kako lahko naenkrat nevede odigraš zadnjo tekmo, priložnosti za popravljanje napak pa ni več. Mislim, da me ta misel tudi sedaj podzavestno nekako sili, da še bolje izkoristim vsako tekmo in vsako priložnost na igrišču.

V naslednji tekmi se srečate s Hočami. Kakšne so spremembe v njihovi ekipi in igri in kako se boste prilagodili nanje?

Ekipa Hoč letos nastopa v precej spremenjeni zasedbi, okrepili so se tudi z dvema tujima igralcema, Østvikom in Pestijem. So ekipa, ki se vedno taktično zelo natančno pripravi na nasprotnika, njihova igra po sprejemu pa je letos zelo hitra. Zato bo eden izmed temeljev naše igre zagotovo agresiven, kvaliteten servis, v kombinaciji z dobrim blokom.