Z ligo začenja tudi prva ženska ekipa

Prva ženska ekipa, ki že nekaj sezon nastopa v 2. državni odbojkarski ligi, je lani po 18 odigranih tekmah sezono zaključila na 8. mestu 2.DOL Zahod. Letos je seznam igralk dodobra prevetren, tako trenerka kot dekleta pa si želijo boljše uvrstitve. V soboto, 10.10. ob 14h, bodo svojo prvo tekmo igrale v ŠD Planina proti ekipi VOLLEYBALLjubljana. Predstavitev ekipe si lahko ogledate na tej povezavi.

Pred začetkom sezone je trenerka Bojana Kecojević dejala: “ Z lanskim zaključkom sem le delno zadovoljna, letos si želimo boljše uvrstitve. V klubu smo zelo dobro poskrbeli, da smo tudi med karanteno lahko vadili, vsaj on-line (individualno).
Seveda je za optimalno pripravo zmanjkalo časa, vendar so se s temi težavami srečevali vsi klubi, tako da to ne bo vplivalo na uvrstitev. Po novem bo v naši ligi 11 ekip, v naslednji sezoni pa se bo to število zmanjšalo na 8. Glede na to, da nimamo točnih podatkov o konkurenci, bo seveda osnovni cilj obstanek v ligi, oziroma uvrstitev v zgornjo polovico lestvice. Če pa se ponudi priložnost za višjo uvrstitev, jo bomo z veseljem izkoristili. Ekipa je precej spremenjena, vendar so spremembe v ekipah stalnica. Nekaj igralk je končalo z igranjem odbojke, imamo pa tudi precej okrepitev. S trdim delom bomo dokazali, da zmoremo več. Absolutno verjamem v naša dekleta.”

Sprejemalka in kapetanka Gaja Urbanč Đukić, ki nosi številko 18, je novo sezono pospremila z naslednjim komentarjem: “Pavza je bila res zelo dolga, ampak sem, kolikor se je dalo, ohranjala stik z žogo tako, da sem veliko igrala na mivki. Zato nisem imela težav se privaditi nazaj na dvorano. Mogoče mi je na začetku le kondicija malo šepala. Z lansko uvrstitvijo nisem prav zadovoljna, ker bi lahko pokazale veliko več in na marsikateri tekmi odigrale bolje, ampak to ni blo možno, ker je večina igralk izgubila interes za odbojko, zato so tudi po koncu sezone nehale trenirati. Letos je naš cilj 1B liga, ampak bomo morale z novo ekipo intenzivno trenirati in dokazati, da smo tega zmožne. Ekipa se je spremenila ker so prišle k nam punce, ki so lani igrale 3. ligo v ŽOK Triglav Kranj. Letos smo dobile odlično priloznost, da se združimo in skupaj pokažemo kaj znamo ter tako pridemo čim višje na lestvici 2. lige. Nekatere punce so za ta cilj zelo zagrete, nekatere pa so že kmalu nehale igrati, ker jim je šola in druge obveznosti na prvem mestu. Mislim, da smo letos s trdim delom in zavzetostjo lahko zelo dobre, vendar nam še manjka predvsem boljša energija na igrišču in malo več samozavesti.”