Merkur Maribor za odtenek boljši, nove točke bomo iskali proti Salonitu

V četrtek so Kranjčani v domači dvorani izgubili z Mariborčani, a prvenstvo se nadaljuje že danes s tekmo v Kanalu proti tamkajšnjemu Salonitu. Primorci so premagali Panvito Pomgrad s 3:2, nato pripravili presenečenje kroga z zmago proti ACH Volleyu, v 3. krogu pa jih je ustavil Calcit Volley.

Hiša na kolesih Triglav : Merkur Maribor 1 : 3 ( 23, -22, -21, 23)

ŠD Planina, 100 gledalcev, sodnika Perčič in Kramar (oba Kamnik).

Hiša na kolesih Triglav: Ibrišimovič 5, Nanut 11, Glamočanin, Tučen 7, Bregant 10, Godnič 6, Libnik (L), Snedec, Mali 17, Štembergar Zupan, Šikanič, Maček, Fajfar (L). Trener: Sašo Rop.

Merkur Maribor: Cafuta  1, Herman, Adžović, Mulec  6, Bračko 2, Detela, Možič  16, Košenina (L), Donik , Uremovič 4, Adžović, Planinšič 2, Kisiliuk 11, Ikhbayri 25, Kovačič (L). Trener: Sebastijan Škorc.

V zadnji tekmi 3. kroga sta se v Kranju srečali domača ekipa Hiša na kolesih Triglav in Merkur Maribor. Obe ekipi sta že na začetku pokazali, da bosta na igrišču naredili vse za zmago. Mariborčani so z blokom povedli z 2:4, a so jih domači prek Breganta ujeli in povedli s 6:5. Gostje so igrali v glavnem prek korektorja Ikhbayrija, ki je z visoko realizacijo skrbel za ravnotežje na igrišču. Pobudo so imeli nekaj časa Mariborčani, dokler ni v najlepši izmenjavi do točke prišel Maj Nanut. Po napaki Ikhbayrija so domači prvič povedli za dve točki. Igra na visokem nivoju z malo napak se je nadaljevala. Gostje so po napaki kranjskega napada izenačili na 14:14. Zopet je Ikhbayri z napako poskrbel za izdatnejšo prednost Kranjčanov. Tokrat se je Škorc odločil za time-out, saj se je niz prevesil v zadnjo, odločilno tretjino. Po odmoru so domači dosegli še eno točko, nato pa je »prijel« Škorčev odmor in Možič in libijski korektor sta znižala na točko zaostanka. Zdaj je odmor vzel Sašo Rop. Tudi on je bil uspešen z zamikom, saj so gostje najprej po odmoru povedli s 17:18. Sledila je ofenziva domačih, odlična blok-obramba in vodstvo z 21:19. Na koncu je bilo nekaj nervoze prisotne pri obeh ekipah, Mariborčani so dvakrat z blokom ustavili Breganta, ki pa je bil v tretje uspešen in zaključil niz s 25:23.

V drugem nizu je tempo nekoliko padel, rahlo pobudo so imeli ponovno gostje, a so preslabo servirali, da bi lahko to udejanjili tudi v rezultatu. V napadu pri Kranjčanih se je razigral Miha Mali, a je kljub temu Maribor po napaki Godniča povedel prvič v tem nizu za dve točki. Potem pa je dvakrat zaporedoma lepo napadel še Maj Nanut za novo izenačenje na 11. točki. Z asom Ibrišimoviča in blokom Ikhbayriju je bil v vodstvu spet Triglav s 15:13. Kranjska posadka je prednost dveh točk držala s čvrstim sprejemom servisa in dobrim napadom, gostje pa tudi niso popuščali, držali so razliko dveh točk zaostanka in čakali na kakšno napako domačih. Ta se je zgodila pri napadu prvega tempa in Maribor je izenačil na 20:20. Sašo Rop je vzel odmor, Gall Ibrišimovič je pa takoj po odmoru popravil napako. Gostje so se izvrstno branili ter z blokom Maliju in po prestopu Breganta prišli do prednosti 21:23. Sledil je še en time-out domačega trenerja. Gostje so z blokom Janku Bregantu niz zaključili z 22:25.

Tretji niz so Štajerci bolje začeli in z dobrim servisom prišli do hitrega vodstva z 1:4. Možič je po time-outu povišal na 1:5. Kranjčani so nekoliko popustili, predvsem sprejem servisa je bil nekoliko slabši, gostje pa so tudi z nekoliko bolj prefinjeno igro iskali luknje v domači obrambi. To jim je dobro uspevalo, saj so uspeli pobegniti na 5:10. Razigral se je tudi do sedaj neopazni Ukrajinec Kisiliuk. Kranjčani so počasi prihajali nazaj na prejšnje obrate. Ob dobrem sprejemu Maribora je na drugi strani Planinšič izvrstno razigraval napadalce, tako da obramba domačih ni uspela znižati prednosti. Visoki Ikhbayri je bil nerešljiva uganka za Kranjčane (na polovici 3. niza je bil že pri 17 točkah). Triglavani so v drugi polovici niza vendarle prišli bližje – za 17:20 je bil uspešen Miha Mali. Nekaj napak gostov v napadu in Kranjčani so se »prikradli« povsem blizu. Pri 20:22 je Škorc vzel odmor. Planinšič je s servisom priigral prvo zaključno žogo gostom. Niz je zaključil Kisiliuk.

Četrti niz so spet nekoliko bolje odprli gostje. Triglav je prek Malija hitro poravnal izid. Gostje so za 7:9 ponovno strnili blok na kapetanu domače ekipe. Kranjčani so se dobro borili, a če niso s servisom odmikali podajalca od mreže, je Ikhbayri neusmiljeno zaključeval akcije. Lov na izenačenje tako dolgo ni bil uspešen, dokler ni protinapada po dolgi izmenjavi zaključil Maj Nanut. Sledil je prvi time-out Škorca v četrtem nizu. Miha Mali je po velikih naporih domače obrambe uspel izenačiti izid na 18. točki. Zdaj so Kranjčani preveč grešili na servisu in si tako onemogočali vse možnosti za boljši rezultat. Kazen je prišla hitro, saj je nezgrešljivi Libijec ponovno povedel goste v prednost dveh točk (18:20). Z asom Mihe Malija je Triglav ponovno izenačil na 20:20. Napetost se je stopnjevala, nervoza pa tudi. Blok Nanutu je prinesel novo prednost dveh točk gostom, a Kranjčani niso obupali. Na 23:23 je izenačil Bregant, a gostje so se na koncu vseeno veselili zmage s 23:25.