Prva domača tekma prve moške ekipe

V četrtek, 1.10., ob 20h se bodo igralci Hiše na kolesih Triglav prvič v sezoni uradno predstavili domači publiki v novi zasedbi. Čeprav so pred tem odigrali že nekaj pripravljalnih tekem in Pokal Kranja, uradne tekme prve državne odbojkarske lige v ŠD Planina ni bilo že pol leta. Za uvod v novo sezono bi si v Kranju težko želeli bolj zanimive tekme – nasproti namreč stoji OK Merkur Maribor, zelo kvalitetna mlada ekipa, ki je lani v državnem prvenstvu osvojila končno tretje mesto, letos pa tudi na prvih tekmah že kaže podobne načrte. Zaenkrat sicer ostajajo še brez zmage in z eno samo točko zasedajo predzadnje mesto na lestvici, vendar so v prvi tekmi odvzeli set ACH Volley, v drugi tekmi pa so v domači dvorani z 2:3 klonili proti Calcit Volley.

V že tako kvalitetno zasedbo so Mariborčani letos dodali ukrajinskega sprejemalca Kisiliuka in libijskega korektorja Ikhbayrija, ki je trenutno najboljši scorer lige s 5,56 točkami na set. Na tretjem mestu se nahaja Rok Možič s 4,56 točke na set. Na drugi strani se Triglavani lahko pohvalijo s podobnim rangom statističnih uspehov, saj je kapetan Janko Bregant trenutno najboljši server lige, med najboljšo peterico serverjev pa se nahajata še Jani Godnič in Miha Mali. Ta element, polega tega pa samozavest pridobljena po zmagi nad Krko in odvzeti točki Kamniku, bodo zagotovo botrovali k odličnemu začetku sezone v domači dvorani in težki nalogi za gostujočo ekipo.

Dogodek bo izveden v skladu z aktualnimi navodili Ministrstva za notranje zadeve in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Statistika v živo in prenos bo na voljo na tej povezavi.

Število gledalcev na tekmi je omejeno na 120.
Na tekmi bo obvezno spoštovanje vseh higienskih ukrepov:
  • nošenje zaščitne maske
  • razkuževanje rok
  • ohranjanje varne medsebojne razdalje 2m (razen za člane istega gospodinjstva) – sedišča so označena z “X”