5 vprašanj s Tadejem Boženkom

Tadej Boženk na letošnjem državnem prvenstvu lovi že svoj peti zaporedni naslov. Že drugo leto zapored nastopa v dvojcu z Vidom Jakopinom, pred tem pa je tri zlate medalje osvojil z Danijelom Pokeršnikom. Sezona na mivki zaenkrat še ni dala veliko rezultatov in napovedi – v Sloveniji je bil odigran samo Sport.Zone Open 2020, katerega sta Vid in Tadej osvojila brez izgubljenega niza. Na njem se nista srečala z najvišje uvrščenim slovenskim parom Zemljak/Pokeršnik, vendar se to lahko zgodi prav na državnem prvenstvu v Kranju. Pred turnirjem smo Tadeju zastavili 5 vprašanj.

 

1. V odsotnosti skoraj vseh turnirjev je bilo letos pred DP-jem precej manj tekem. Vama tekme in turnirji manjkajo ali je bolj mirno poletje morda ustrezalo ob vseh službenih obveznostih?

Po kar nekaj letih je to poletje res mirno kar se tiče turnirjev. Sploh se ne spomnim kdaj smo nazadnje odigrali samo 1 turnir pred državnim prvenstvom. Da lahko rečeš, da si dobro pripravljen na DP in, da si v formi, potrebuješ treninge, turnirje in odigranih kar nekaj dobrih tekem, da se pridobi potrebna samozavest.

2. Na zaenkrat edinem slovenskem turnirju letos (Sport.Zone Open 2020) sta dosegla precej gladko zmago, brez izgubljenega niza. Kaj je šlo tako dobro in na čem sta še delala po turnirju?

Na turnirju Sport.Zone Open se nama je res vse dobro poklopilo. Z Vidom se res dobro razumeva in mislim, da je to ključno za dober rezultat. Po turnirju sva še veliko delala na uigranosti in se pripravljala na naslednje turnirje v Sloveniji, ki pa so na žalost bili odpovedani.

3. Kdaj običajno začneta priprave na sezono in koliko sta jih letos izpustila zaradi karantene? Si takrat treniral sam ali si se morda posvetil čemu drugemu, recimo jogi ali lončarstvu?

S pripravami na sezono sva začela takoj po novem letu, ker sva računala na turnirje svetovne serije. Na žalost sva od vseh turnirjev odigrala samo turnir 4-star v Qatarju, saj so bili ostali odpovedani zaradi virusa COVID-19. Med karanteno sem se pa popolnoma posvetil očetovstvu, tako da sem ta čas zelo dobro izkoristil 😀

4. Vodita statistiko svojih tekem? Morda veš koliko naredi v povprečju na set Vid blokov in ti obramb?

Statistiko vodiva samo med tekmo, ko štejeva lastne napake. Ne, statistike blokov in obrambe ne vodiva, bilo bi pa zanimivo. Se pa spomnim tekme, ko je dal Vid več kot 10 blokov na set in takrat ni bilo veliko dela v obrambi.

5. Iz moških igralcev na stopničkah lanskega DP-ja in sodnika Rojca moraš sestaviti dvoransko ekipo. Kako bi razdelil vloge?

U lepa! To bi bila ekipa za zgornji del lestvice prve slovenske lige 😀

Sebe bi postavil v vlogo podajalca. Na sprejemu bi bila Vid Jakopin in Sergej Drobnič, na mestu korektorja pa moj bivši soigralec Danijel Pokeršnik. Za srednja blokerja sem določil Bošnjaka in Rojca, v malih flaškah je strup 😀  Libera pa bi odigral bivši reprezentant Plot.