5 vprašanj s Tajdo Lovšin

Tajda Lovšin že vrsto let sodi v vrh slovenske ženske odbojke na mivki. Do letošnje sezone je dlje časa nastopala s sestrično Nino Lovšin in na državnih prvenstvih 2018 in 2019 z njo osvojila 3. in 2. mesto. Letos se je Tajda odločila za spremembo in združila moči z nekdanjo soigralko Špelo Morgan – zaenkrat zelo uspešno, saj sta zmagali na edinem turnirju slovenske serije do zdaj (Sport.Zone Open 2020). Naslov državne prvakinje je Tajda sicer že osvojila pri rosnih 16 letih starosti, po njenih načrtih za letos pa smo jo povprašali v naših tradicionalnih “5 vprašanjih”.

  1. Letos menjava partnerice – po nekaj letih igre s sestrično zdaj zopet s Špelo Morgan. Koliko let je kar sta s Špelo zadnjič igrali na DP-ju? Nam lahko zaupaš kdaj v letu se takšne rošade zgodijo? Takoj po lanskem prvenstvu ali tik pred sezono?S Špelo sva nazadnje na DP-ju igrali leta 2017 in osvojili tretje mesto. Da bova igrali skupaj, sva se odločili čisto po naključju, pred začetkom letošnje beach sezone. Špela se je po dveh letih premora odločila, da bi se rada vrnila na peščena igrišča, tako sva se nato pogovorili in sklenili, da poizkusiva letos zaigrati skupaj na kakšnem turnirju.
  2. Sta s Špelo hitro našli svojo staro igro ali sta vmes toliko spremenili slog, da je bilo potrebno veliko uigravanja?Za veliko uigravanja do prvega turnirja v Preddvoru zaradi obdobja karantene niti ni bilo časa. Rekla bi, da se nama pozna, da sva v preteklosti skupaj odigrali že zelo veliko tekem, da sva zelo dobri prijateljici tudi izven igrišča in, da sva v obdobju dveh let obe nekoliko zrasli.
  3. Zmaga na edinem letošnjem članskem turnirju – Sport.Zone Open 2020 – je sicer odlična popotnica, vendar ste ob odsotnosti ostalih turnirjev igrale veliko manj uradnih tekem. Vama to predstavlja problem ali ste se uspele dekleta med sabo dogovoriti za dovolj kvalitetnih trening tekem?Menim, da odsotnost turnirjev predstavlja problem prav vsem, torej lahko rečemo, da smo vsi v isti godlji 😁. Če pa pogledamo iz pozitivne strani, smo se sigurno dekleta med sabo dogovorile za veliko več skupnih treningov in trening tekem, kot bi se sicer.
  4. Leta 2018 na DP-ju tretje mesto, lani drugo mesto po zelo tesnem izidu v finalu. Verjetno nismo edini, ki vidimo trend. Čeprav imaš že en naslov iz leta 2014 verjetno letos ciljaš na prekinitev serije obeh Tjaš (Kotnik in Jančar)?Zagotovo si naslov državne prvakinje želim ponoviti, saj je od tistega prvega minilo že kar nekaj let. Pred vsakim turnirjem je cilj prikazati najboljšo igro in ga seveda tudi osvojiti, nič drugače ne razmišljam pred letošnjim državnim prvenstvom.
  5. Na Sport.Zone Open sta premagali aktualno prvakinjo Tjašo Kotnik in njeno soigralko Moniko Potokar. Kaj sta v tisti tekmi naredili bolje in kaj je potrebno storiti za zmago proti Tjaši Jančar, ki bo letos nastopila s tvojo bivšo soigralko Nino Lovšin?Na Sport.Zone Open sva se s Špelo potrudili prikazati najboljšo igro, ki sva jo bili v tistem obdobju sposobni. Menim, da če dava vsako tekmo vse od sebe in jo odigrava pametno, lahko premagava prav vse. Proti obema Tjašama pa imava vedno še dodaten motiv, saj sta vendar branilki naslova in posledično glavni favoritinji tudi na letošnjem državnem prvenstvu.