ACH Volley s 3:0 boljši od Triglava

Tekma 9. kroga državnega prvenstva med Triglavom in ACH Volley-jem je minila brez presenečenj. Gostje so z dobrim servisom in blokom oteževali organizacijo kranjskega napada in jih prisilili v ogromno število lastnih napak. Aktualni prvaki so zasluženo slavili s 3:0 (-22, -21, -20).

Športna dvorana na Planini, 2. december 2017, 9. krog 1. DOL, 200 gledalcev, sodnika: Oman (Maribor), Miklošič (Maribor).

Triglav Kranj: Toman (L), Bošnjak 6, Tučen, Kos, Beravs 1, Bregant 7, Mali 6, Jenko 9, Maček 1, Kök 4, Rezar 6.

ACH Volley Ljubljana: Flajs, Đirlić, Babkov 6, Kovačič (L), Purič 9, Pavlovič, Satler 3, Pleško, Brulec, Planinc (L), Mihajlovič 10, Pokeršnik 6, Videčnik 4.

Tekmo so domači odbojkarji začeli s tremi bloki v prvi petih točkah ter povedli s 4:1. Gostujoči podajalec Satler in korektor Mihajlovič se nista ujela, saj je do rezultata 9:5 v korist Triglava Mihajlovič prejel kar 6 podaj, zaključil pa nobene. Serija domačih se je kasneje ustavila, ko je Satler zaključil kar sam, nato pa je še na servisu pritisnil na Malija. Na 12. točki je ACH Volley izenačil, po težavah kranjskega napada pa so povedli s 16:12. Gostje so v nadaljevanju zaigrali bolje v napadu in obrambi in prednost štirih točk zadržali vse do končnice, ko je Rezar s servisom načel sprejemalca Babkova in približal Triglav na točko zaostanka. Gostje so v končnici pokazali svojo kvaliteto in si z blok-obrambo priborili niz s 25:22.

V drugem nizu so domači nadaljevali s servisom na Babkova in si ustvarili več priložnosti za obrambo, vendar jih niso uspeli izkoristiti. Po bloku domačemu kapetanu Bregantu so Ljubljančani prišli do prednosti 9:6. Po bloku Jenka Videčniku so zopet prišle domače minute in ekipi sta bili poravnani na 9. točki. Manjšim serijam navkljub so imeli Triglavani konstantne težave z zaključevanjem na visok ljubljanski blok po slabšem sprejemu in ACH Volley je tako  venomer držal distanco dveh do treh točk. Proti zaključku se je pri domačih še povečalo število lastnih napak (kar 24 v dveh setih) in ACH Volley je set dobil s 25:21.

Začetek tretjega seta je zaznamoval Dmitrij Babkov z odličnim float servisom, ki je Triglavu onemogočal organizacijo napada. Gostje so v obrambi ujeli vse kranjske napade in povedli s kar 10:2. Po uspešnem pipe-u Mihe Malija je kranjski napad nekoliko zaživel in uspeli so dosegati točke v enakem tempu kot ACH Volley. Servis gostov je bil vseeno predober, da bi bila daljša serija točk Triglavanov mogoča. V končnico so aktualni državni prvaki vstopili s prednostjo 8 točk in kljub seriji treh blokov domače ekipe so uspeli set pripeljati do konca z rezultatom 25:20.