Astec Triglav – AB Groningen/Lycurgus(Niz)

GM_CHALLC_300x100Kranj, 1. decembra. Sreda, 2.12.2009, bo zgodovinski dan za kranjsko odbojko, saj bo Astec Triglav prvič nastopil v tekmi evropskega pokala. Ob 18. uri bodo Kranjčani v Športni dvorani Planina gostili nizozemsko ekipo AB Groningen/Lycurgus. Dvorana bo za gledalce odprta od 17. ure naprej, vstopnice pa si boste lahko priskrbeli že 15 minut prej. Triglavanom motiva za jutrišnjo tekmo ne manjka, saj je to dogodek, na katerega se je že kar težko čakalo. Želja, motiv, mladostna zagnanost … vse to so aduti domače ekipe, za katere upamo, da se bodo pretvorili tudi v dobro in borbeno igro, ki smo jo na parketu kranjske dvorane letos že kar nekajkrat videli. REZULTAT V ŽIVO – spletna stran CEV

 

Gostje so danes že prispeli v Kranj in bodo zvečer tudi prvič preizkusili parket kranjske dvorane. Ekipa iz Groningena sicer po višini prve šestorke ni v preveliki prednosti pred domačo ekipo (povprečna višina kranjske prve šestorke je s 193cm za 2 cm manjša od prve šestorke gostov). Večjo prednost pa imajo gostje v izkušenosti, saj je povprečna starost prve postavitve skupaj z liberom 28 let, kranjske pa 23, tako da so izkušnje res krepko na strani gostov. Če k temu dodamo še, da so Nizozemci zelo kompaktna ekipa, ki dela malo napak in ki zelo dobro sprejema nasprotnikov servis, potem približno vemo, s kom imamo opravka.

Seveda so vse to le primerjave na papirju, saj realne podlage za primerjavo med obema ekipama nimamo, upamo le lahko, da bo mladostna zagnanost in nepredvidljivost dobro parirala izkušnjam in da bomo videli lepo in zanimivo tekmo, potem pa naj v njej zmaga pač boljši.

Tudi tokrat bo možno na naših spletnih straneh spremljati statistične podatke v živo, rezultat v živo pa bo na razpolago na spletni strani CEV (evropska odbojkarska zveza), prav tako pa tudi na naši spletni strani. Podatke o povezavah bomo pravočasno objavili.