Astec Triglav – Ekipa Marchiol Vodi

Thumbnail PreviewKranj, 19. februarja. V soboto, 20.3.2010, bo ob 18. uri v ŠD Planina tekma 5. kroga modre skupine 1.DOL Radenska Classic. Kranjčani bodo gostili Ekipo Marchiol Vodi, ki je v letošnji sezoni še niso premagali. Pravzaprav so zadnjič premagali odbojkarje iz Prvačine pred dvemi leti 2. februarja 2008, ko je bilo v ŠD Planina 3:2 za Astec Triglav, tako da bi bil počasi že čas za ponoven uspeh proti sicer zelo čvrsti ekipi, ki je letos dosegla tudi lep uspeh v evropskih tekmovanjih.
Manjša rezultatska kriza, ki je zajela kranjsko ekipo, ni pustila posebnih posledic v razpoloženju igralcev, saj so se skupaj z vodstvom vred zavedali že prej, da bo osvajanje točk v modri skupini precej težja naloga za mlado ekipo kot pa je bilo to v prvem delu tekmovanja. Triglavani so se hitro pobrali po porazu v Kamniku, ko so z velikim številom lastnih napak omogočili nasprotniku, da je prevzemal pobudo in tekmo tudi dobil.
Ekipa Marchiol je nasprotnik, ki zna napake še bolj neusmiljeno kaznovati, saj so za razliko od Kamničanov primorski odbojkarji precej bolj zreli in izkušeni. Zadnjo tekmo so sicer na domačem igrišču proti Galexu izgubili, a to jih bo sigurno še bolj podžgalo, da bi izgubljene točke nadoknadili v Kranju, tako da se obeta zanimiv in izenačen dvoboj. Na obeh straneh bo po predvidevanjih manjkal po en bloker, saj se je v sredo poškodoval Basaneže, pri Kranjčanih pa že nekaj časa celi poškodbo Čulibrk.
Tekmo bosta sodila Skudnik in Plešnik, delegat OZS pa bo Brane Maček.